Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

witam wtorkowo.....

no to .....23 wraca moja połowa!!! własnie potwierdzono z miami :lol: :lol: ale......1 stycznia juz jedzie....i to tez potwierdzono :x

To dlugo nie pobedzie :-? To dziwne byc zona plywajacego :lol:

Ja mam odwrotna sytuacje razem pracujemy i jestesmy 24 godziny razem to tez czasami meczy 8)

i tak niezle....wyrzucaja go na swieta tylko :lol: :lol: a pierwsza wersja byla ze nie przyjedzie :-?

Czasami to uciazliwe ale jak bym miala czekac na ukochanego z 5 miesiecy to nie wesolo

tak naprawdę, rzadko kto pływa teraz na tak długie kontrakty, odchodza od tego firmy (standard, to 4 miesiące), ale i jest wiele mozliwości w różnych gałęziach handlu morskiego, że wyjeżdża się na miesiąc lub 8-10 tyg.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam wtorkowo.....

no to .....23 wraca moja połowa!!! własnie potwierdzono z miami :lol: :lol: ale......1 stycznia juz jedzie....i to tez potwierdzono :x

Ja mam odwrotna sytuacje razem pracujemy i jestesmy 24 godziny razem to tez czasami meczy 8)

i tak niezle....wyrzucaja go na swieta tylko :lol: :lol: a pierwsza wersja byla ze nie przyjedzie :-?

Czasami to uciazliwe ale jak bym miala czekac na ukochanego z 5 miesiecy to nie wesolo

Bryta

po 18 latach pływania...... :)

No tak po tylu latach mozna sie przyzwyczaic

mozna :(

Witajcie,

zaczęłam czytać forum od poczatku 2006 r. bo w czwartek miałam stac się posiadaczka działki w Wołczkowie, niestety okazało się, że nagle ktoś nas podkupił i wylądowaliśmy bez działki. Nawiasem mówiąc, czy cena 180 tys. za 1500 m2 działki uzbrojonej ale jeszcze bez skrzynki ZK nie wydaje Wam sie ceną lekko przesadzoną?

W zwiazku z zaistniała sytuacją mam pytanie, czy nie orientujecie się czy ktoś w okolicach Dobrej, Wołczkowa lub Bezrzecza nie sprzedaje działek? Prosiłabym o namiary na priv jezeli ktoś coś wie.

pozdrawiam

u mnie sa działki..juz od 120 zł/m2 z skrzynka zk ( Kościno )

witam wtorkowo.....

tak naprawdę, rzadko kto pływa teraz na tak długie kontrakty, odchodza od tego firmy (standard, to 4 miesiące), ale i jest wiele mozliwości w różnych gałęziach handlu morskiego, że wyjeżdża się na miesiąc lub 8-10 tyg.

Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej .

Mojej szwagierki maz plywa po min. 5 miesiecy jako mechanik czysami nawet dluzej .

Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych".

Chciałam tym samym powiedzieć, że każdy ma własny pomysł na życie; jednak kiedys standardem były rejsy półroczne, a nawet 9 -miesięczne i dłuższe i nie było innego wyjścia; teraz jak się chce i może (merytorycznie), można pływać na krótkich rejsach i byc regularnie w domu, wszystko kwestia chęci i potrzeb, niektórzy nie potrafia juz inaczej, niż na długo wypływać, inni maja takie fuchy, że ciężko wybrzydzać (np. elektrycy), ale jak komuś naprawde zależy, to spokojnie mozna znaleźć pracę na morzu w periodach "okołomiesięcznych".

Na pewno to wygodniejsze i rodzina mniej cierpi on ma jakis taki system ze placy ze im dluzej plywa to jeszcze wieksza premie dostaje i pewnie i dlatego tyle miesiecy na morzu :D

mój mąż pływa od........... paru-nastu lat w tym czasie był raz 7 miesięcy i dwa razy po 5 miesiecy w pozostałym okresie nie przekroczył 6-8-10 tygodni

fakt że przez kilka lat moze sie nieszczęśliwie złożyć że go nie ma na Świeta ( Teska) natomiast jak juz jest w domu to ma czas tylko dla nas ...... nie rozdrabnia sie na pracę do.... ale od rana do nocy :D aktywnie uczestniczy w życiu rodziny

Ja to lubię , ja od siebie odpoczniemy to sie bardziej sznujemy , bo wiemy jak jest źle jak nie ma połówki :D

Witam wszystkich wieczorową porą ;) :p

Już półtora miesiąca mieszkamy w Dobrej na swoim :) 8) .. choć nie ukrywam, że pierwsze tygodnie to było raczej życie na placu budowy z taczkami i cementem w salonie niż wiejska sielanka ;).. Wykończeniówka już na ukończeniu ale my też :) - do tego właśnie kończymy elewacje, ścieżki i podjazd - na szczęście pogoda nam sprzyja !! 8) .. ale jedno mogę powiedzieć - tak jak stan surowy był dla nas bajką dzięki Bogdanowi, tak i w miarę łagodne przejście wykończeniówki zawdzięczamy p.Zbyszkowi i jego ekipie - zdecydowanie polecam!!!. Jak znajdę trochę czasu, to podgonię z Listą ..

Wspaniałe jest to, że Święta BN już w swoim nowym domu !! :D :p i w dodatku przy kominku !! :p 8) - a jednak marzenia się spełniają .. !!

PS.

Kurzy się niemiłosiernie - zajechaliśmy już dwa odkurzacze .. :evil: :evil: :cry: :-?

Witam wszystkich wieczorową porą ;) :p

Już półtora miesiąca mieszkamy w Dobrej na swoim :) 8) .. choć nie ukrywam, że pierwsze tygodnie to było raczej życie na placu budowy z taczkami i cementem w salonie niż wiejska sielanka ;).. Wykończeniówka już na ukończeniu ale my też :) - do tego właśnie kończymy elewacje, ścieżki i podjazd - na szczęście pogoda nam sprzyja !! 8) .. ale jedno mogę powiedzieć - tak jak stan surowy był dla nas bajką dzięki Bogdanowi, tak i w miarę łagodne przejście wykończeniówki zawdzięczamy p.Zbyszkowi i jego ekipie - zdecydowanie polecam!!!. Jak znajdę trochę czasu, to podgonię z Listą ..

Wspaniałe jest to, że Święta BN już w swoim nowym domu !! :D :p i w dodatku przy kominku !! :p 8) - a jednak marzenia się spełniają .. !!

PS.

Kurzy się niemiłosiernie - zajechaliśmy już dwa odkurzacze .. :evil: :evil: :cry: :-?

Cieszę się razem z Wami i mam nadzieję, że za rok też będę mogła tak napisać.

Etap z Bogdanem powoli mamy za sobą (kończy dach) i faktycznie była/jest to przyjemność. Cała reszta jednak przed nami. Proszę daj namiary na p. Zbyszka i ekipę to może uda się nie wykończyć na wykończeniówce -może być na priv

Pozdrawiam

Marta

hej,

monka : rozmawiałam z panią w gminie i dowiedziałam się, ze gmina nie będzie w najbliższym czasie przeprowadzała inwestycji z własnych środków w zakresie budowy sieci kanalizacyjnej na ul. Rolniczej, ponadto stwierdziła, że było spotkanie ze ZWIK-iem, na którym postanowiono, że zostanie ograniczony dostęp do sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w tym rejonie dla nowych inwestycji ,ponieważ jest za mało wody, problem z odbiorem ścieków itp. i będą musieli coś z tym zrobić.

Wychodzi na to,że pozostaje mi wykonanie POŚ :roll:

pozdrawiam