bodekku 24.12.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Zdrowych Spokojnych Świąt Bożego Narodzeniaoraz spełnienia marzeń życzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 24.12.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli,gdy Stary Rok w Nowy się zmieni,przyjmijcie gorące nasze życzenia,niech Wam się spełnią wszelkie marzenia. http://animations.fg-a.com/santa3a.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.12.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.12.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 mam dylemat budowlany nie liczę że dzisiaj ktos odpowie ale po Świetach muszę podjąć decyzje i może ktos tu zajrzy Za chwilkę będą mi kłaśc tynki a nie zamontowałam parapetów wew razem z oknami i zastanawiam sie czy poprosić o montaż przed tynkami zeby ładnie je obrobili parapety sa z marmuru więc tynk ich nie uszkodzi co najwyżej troche pobrudzi Montowac przed tynkami czy po tynkach? Moim zdaniem możesz spokojnie zdecydować się na montaż przed tynkowaniem. Ja zdecydowałem się na takie rozwiazanie pomimo, że parapety mam drewniane, oczywiście po zamontowaniu zostały odpowiednio zabezpieczone, aby nie uległy zniszczeniu przy pozostałych pracach wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 24.12.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzę wam zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi no i oczywiscie spełnienia wszystkich marzen MAGDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 24.12.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 świąt wesolutkich,zmarrtwień malutkich,prezentów mase za wielką kasę.Sylwestra bombowego roku nowego jeszcze lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.12.2006 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia chcę życzyć Wam, abyście tak pilnie i z takim zaangażowaniem spełniali swoje marzenia w przyszłości, jak teraz budujecie swoje domy. Niech Nowy Rok spełni pokładane w nim nadzieje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 25.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 mam dylemat budowlany nie liczę że dzisiaj ktos odpowie ale po Świetach muszę podjąć decyzje i może ktos tu zajrzy Za chwilkę będą mi kłaśc tynki a nie zamontowałam parapetów wew razem z oknami i zastanawiam sie czy poprosić o montaż przed tynkami zeby ładnie je obrobili parapety sa z marmuru więc tynk ich nie uszkodzi co najwyżej troche pobrudzi Montowac przed tynkami czy po tynkach? Moim zdaniem możesz spokojnie zdecydować się na montaż przed tynkowaniem. Ja zdecydowałem się na takie rozwiazanie pomimo, że parapety mam drewniane, oczywiście po zamontowaniu zostały odpowiednio zabezpieczone, aby nie uległy zniszczeniu przy pozostałych pracach wykończeniowych. A ja bym to zrobil po tynkowaniu. Parapety marmurowe są wrażliwe na zabrudzenia (polecam je zaipregnować najszybciej jak się da; ja używałem preparatu HG). Niezaipregnowany marmur jest jak gąbka. Plamy wnikają głęboko i są nie do usunięcia. Takie plamy może też zrobić świeży tynk. Swoje parapety miałem montowane kilka miesięcy po tynkach cem.-wap, na etapie robienia gładzi. Mam je cały czas zbezpieczone folią stretch. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.12.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 mam dylemat budowlany nie liczę że dzisiaj ktos odpowie ale po Świetach muszę podjąć decyzje i może ktos tu zajrzy Za chwilkę będą mi kłaśc tynki a nie zamontowałam parapetów wew razem z oknami i zastanawiam sie czy poprosić o montaż przed tynkami zeby ładnie je obrobili parapety sa z marmuru więc tynk ich nie uszkodzi co najwyżej troche pobrudzi Montowac przed tynkami czy po tynkach? Moim zdaniem możesz spokojnie zdecydować się na montaż przed tynkowaniem. Ja zdecydowałem się na takie rozwiazanie pomimo, że parapety mam drewniane, oczywiście po zamontowaniu zostały odpowiednio zabezpieczone, aby nie uległy zniszczeniu przy pozostałych pracach wykończeniowych. A ja bym to zrobil po tynkowaniu. Parapety marmurowe są wrażliwe na zabrudzenia (polecam je zaipregnować najszybciej jak się da; ja używałem preparatu HG). Niezaipregnowany marmur jest jak gąbka. Plamy wnikają głęboko i są nie do usunięcia. Takie plamy może też zrobić świeży tynk. Swoje parapety miałem montowane kilka miesięcy po tynkach cem.-wap, na etapie robienia gładzi. Mam je cały czas zbezpieczone folią stretch. pozdrawiam Konrad ja również polecam montaż parapetów na etapie między tynkowaniem a robieniem gładzi czy malowaniem, a już szczególnie jeśli są to parapety drewniane. ta masa wilgoci przy schnięciu tynków może trochę (a czasami bardzo) wpłynąć na paczenie i pękanie drewna. a dobry fachowiec tak obrobi ścianę przy parapecie, że nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.12.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Witam wszystkich Wesołych Świąt życzymy, \choć już połowa za nami. Parapety - zdecydowanie po tynkach i przed gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.12.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 wszyscy zmęczeni świętami, nikt nie zagląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.12.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 no to trochę podciągnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.12.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 rano też nikogo nie ma???? ludzie, a może coś się stało???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Poświątecznie witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 27.12.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 rano też nikogo nie ma???? ludzie, a może coś się stało???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 27.12.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 WITAM Świeta za nami, teraz pewnie przygotowania do sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAR 27.12.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam po Świętach. Mam nadzieję, że się za bardzo nie objedliście A teraz poważnie. Ile płaciliście elektrykowi za schemat jednokreskowy, podłączenie do skrzynki i uziemienie, zamontowanie bezpieczników w skrzynce i za to wszystko co przy okazji zrobić trzeba? - licznik już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy?Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 27.12.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy? Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja? w naszym rejonie to działa alkon i kormoran, ale tej drugiej jakoś nie widzę ostatnio Ale czy godne polecenia to nie wiem, a chcesz tylko na czas budowy czy wogóle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 27.12.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Sxchemat jednokreskowy to załatwiał architekt adaptujący - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts