Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy?

Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja?

Witam po świętach

Sxchemat jednokreskowy to załatwiał architekt adaptujący - ale to było coś ok. 500 zł (chyba)

Za skrzynkę PL - ok 1500 zł robocizna plus materiał wraz ze zgłoszeniem do Enea

Alarm - Solid Security - 60 zł netto miesięcznie (cena bezkonkurencyjna jeśli chodzi o Mierzyn) - jeśli chcesz to dam namiar do kompetentnego pana z Solid,

Instalacja alarmowa - też w Solidzie - ok 3500 zł montaż plus materiały - dość rozbudowana, ale mimo wszystko u nich wyszło drogo, wzięliśmy bo nie mieliśmy już czasu szukać kogoś innego i chcieliśmy żeby to robiła ta sama firma co ochrania.

Pozdrawiam

To ja poproszę to ten telefon do pana z Solidu :) . A co jest w tej cenie?

dzióbek - i budowa i dom po zamieszkaniu

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam po Świętach. Mam nadzieję, że się za bardzo nie objedliście :wink:

A teraz poważnie. Ile płaciliście elektrykowi za schemat jednokreskowy, podłączenie do skrzynki i uziemienie, zamontowanie bezpieczników w skrzynce i za to wszystko co przy okazji zrobić trzeba? - licznik już jest.

1400 w tym wszystkie formalnosci włącznie z umową na sprzedaż energii do domu. A i jeszcze załatwienie prądu na budowę przed odebraniem licznika

ale pustki :cry: :cry:

trzeba było zajrzeć tu wczoraj :wink: ....

Twoje podliczenie stanu budowy znacznie podniosło mnie na duchu :D

tez przekroczyłam budzet , naiwnie sądząc ze to tylko mi sie przytrafia

mam sporo mniej zrobione zwłaszcza kwestie ociepleniowe nie ruszone a koszty podobne :cry:

jak tu dotrwac do konca budowy?????? chyba czas mieszkanie sprzedawać , ale jak tu sprzedac coć w czym musze pozostac do czerwca :o :o :o

kto to kupi???

ale pustki :cry: :cry:

trzeba było zajrzeć tu wczoraj :wink: ....

Twoje podliczenie stanu budowy znacznie podniosło mnie na duchu :D

tez przekroczyłam budzet , naiwnie sądząc ze to tylko mi sie przytrafia

mam sporo mniej zrobione zwłaszcza kwestie ociepleniowe nie ruszone a koszty podobne :cry:

jak tu dotrwac do konca budowy?????? chyba czas mieszkanie sprzedawać , ale jak tu sprzedac coć w czym musze pozostac do czerwca :o :o :o

kto to kupi???

no my właśnie jesteśmy na etapie podpisywanie papierów po sprzedaży mieszkania. kupiec zawsze się znajdzie, wielu bez problemu zgadza się na odbiór mieszkania za np. 3 miesiące. mają świadomość, że za 3 miesiące mieszkanie jest już co najmniej 10% droższe. a my będziemy mieć trochę wolnych pieniążków na nowe autko, bo stare stoi.... no i doprowadzimy domek do stanu nadającego się do zamieszkania.

ocieplenie to niestety jeden z większych wydatków jaki cię czeka... od wiosny materiały ociepleniowe znowy zdrożeją.... sezon się zacznie.

Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy?

Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja?

my od lipca mamy umowę z Solid Security- cena ok; po 7 minutach byli już na budowie jak pracownicy zapomnieli wyłączyć alarm, trzy razy miałam telefon, że nie ma prądu na budowie