Maggie 27.12.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy? Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja? Witam po świętach Sxchemat jednokreskowy to załatwiał architekt adaptujący - ale to było coś ok. 500 zł (chyba) Za skrzynkę PL - ok 1500 zł robocizna plus materiał wraz ze zgłoszeniem do Enea Alarm - Solid Security - 60 zł netto miesięcznie (cena bezkonkurencyjna jeśli chodzi o Mierzyn) - jeśli chcesz to dam namiar do kompetentnego pana z Solid, Instalacja alarmowa - też w Solidzie - ok 3500 zł montaż plus materiały - dość rozbudowana, ale mimo wszystko u nich wyszło drogo, wzięliśmy bo nie mieliśmy już czasu szukać kogoś innego i chcieliśmy żeby to robiła ta sama firma co ochrania. Pozdrawiam To ja poproszę to ten telefon do pana z Solidu . A co jest w tej cenie? dzióbek - i budowa i dom po zamieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 27.12.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Maggie priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 27.12.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 A w cenie 60 zł netto miesięcznie - to bieżąca ochrona i do 1 nieuzasadnionego wezwania w miesiącu, każdy następny płatne 50 zł netto. Reszta na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 27.12.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam po Świętach. Mam nadzieję, że się za bardzo nie objedliście A teraz poważnie. Ile płaciliście elektrykowi za schemat jednokreskowy, podłączenie do skrzynki i uziemienie, zamontowanie bezpieczników w skrzynce i za to wszystko co przy okazji zrobić trzeba? - licznik już jest. 1400 w tym wszystkie formalnosci włącznie z umową na sprzedaż energii do domu. A i jeszcze załatwienie prądu na budowę przed odebraniem licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 27.12.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam wszystkich po swiętach,jak tam objedzeni bo ja tak,dziś prawie nic nie jem dieta..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 27.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 No i rozpoczynam casting na architektów NARESZCIE bo juz czas najwyższy może coś u mnie zacznie sie dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 27.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 co mozecie polecic na ból głowy??? kurka...3 dzien mnie boli zbadać ciśnienie, jeśli często boli - tomograf, mnie pomaga akupunktura /znam dobrego azjatę/ i cefalgin - ale gorąco polecam najsampierw badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 27.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 ale pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.12.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 ale pustki trzeba było zajrzeć tu wczoraj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 27.12.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam po-świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 27.12.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Witam przedsylwestrowo ilość kabelków w moim domu osiagnęło apogeum najwyższy czas usmiechac sie do tynkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 27.12.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 ale pustki trzeba było zajrzeć tu wczoraj .... Twoje podliczenie stanu budowy znacznie podniosło mnie na duchu tez przekroczyłam budzet , naiwnie sądząc ze to tylko mi sie przytrafia mam sporo mniej zrobione zwłaszcza kwestie ociepleniowe nie ruszone a koszty podobne jak tu dotrwac do konca budowy?????? chyba czas mieszkanie sprzedawać , ale jak tu sprzedac coć w czym musze pozostac do czerwca kto to kupi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 27.12.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 ale pustki trzeba było zajrzeć tu wczoraj .... Twoje podliczenie stanu budowy znacznie podniosło mnie na duchu tez przekroczyłam budzet , naiwnie sądząc ze to tylko mi sie przytrafia mam sporo mniej zrobione zwłaszcza kwestie ociepleniowe nie ruszone a koszty podobne jak tu dotrwac do konca budowy?????? chyba czas mieszkanie sprzedawać , ale jak tu sprzedac coć w czym musze pozostac do czerwca kto to kupi??? no my właśnie jesteśmy na etapie podpisywanie papierów po sprzedaży mieszkania. kupiec zawsze się znajdzie, wielu bez problemu zgadza się na odbiór mieszkania za np. 3 miesiące. mają świadomość, że za 3 miesiące mieszkanie jest już co najmniej 10% droższe. a my będziemy mieć trochę wolnych pieniążków na nowe autko, bo stare stoi.... no i doprowadzimy domek do stanu nadającego się do zamieszkania. ocieplenie to niestety jeden z większych wydatków jaki cię czeka... od wiosny materiały ociepleniowe znowy zdrożeją.... sezon się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 28.12.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.12.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Didi przepieknie macie oswietlony domek Dziękuję staramy się aby było ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 28.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 28.12.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 ocieplenie to niestety jeden z większych wydatków jaki cię czeka... od wiosny materiały ociepleniowe znowy zdrożeją.... sezon się zacznie. Witam, materiały na ocieplenie chyba warto kupić w styczniu-lutym, bo będą trochę tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 28.12.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Jakie agencje ochrony polecacie do monitorowania budowy? Czy zakładanie alarmu zleciliście elektrykowi, czy robi to sama agencja? my od lipca mamy umowę z Solid Security- cena ok; po 7 minutach byli już na budowie jak pracownicy zapomnieli wyłączyć alarm, trzy razy miałam telefon, że nie ma prądu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 28.12.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Didi przepieknie macie oswietlony domek Dziękuję staramy się aby było ładnie tez widziałam i szczena mi opadła normalnie szok witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts