podzinski 03.01.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 witam mam do sprzedania 40 metrów drewna w cenie 100zł metr dąb i brzoza plus transport 0914241115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 dzięki, spróbuję wieczorem wkleić fotkę no to czekam bo jak do tej pory nie wybrałam się jeszcze żeby zobaczyć wasze postępy jakoś tak nie po drodze było... Jak będziesz chciała to napiszę ci instrukcję wklejania zdjęć. Dowiadywałam się o kanalizację na ul. Rolniczej i z tego co udało mi się ustalić to gmina przygotowuje się do pozyskania środków w tym zakresie, są już wykonane projekty. Wiecej dowiem się jak z urlopu wróci babeczka która się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 dzięki, spróbuję wieczorem wkleić fotkę no to czekam bo jak do tej pory nie wybrałam się jeszcze żeby zobaczyć wasze postępy jakoś tak nie po drodze było... Jak będziesz chciała to napiszę ci instrukcję wklejania zdjęć. Dowiadywałam się o kanalizację na ul. Rolniczej i z tego co udało mi się ustalić to gmina przygotowuje się do pozyskania środków w tym zakresie, są już wykonane projekty. Wiecej dowiem się jak z urlopu wróci babeczka która się tym zajmuje. napisz proszę instrukcję, to może uda mi się pochwalić postępami czekam też z niecierpliwością na informacje odnośnie kanalizacji, niemniej tak jak pisałam : w gminie powiedziano mi, że nie ma żadnych planów co do kanalizacji naszej ulicy, pozyskiwania środków itp. - ale może babeczka chciała mnie zbyć ? Muszę zdecydować czy szambo czy POŚ, ale mam pozwolenie na POŚ i zakaz na szambo ( w wz i w pozwoleniu) i gdybym jednak chciała szambo, bo wkrótce miałaby być skanalizowana ulica, to jeszcze czeka mnie chyba ??? przeprawa w urzędzie/starostwie. Stąd im szybciej zdobędę wiarygodne informacje, tym łatwiej podejmę decyzję. A Twoja koleżanka ma szambo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 03.01.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 No właśnie ma szambo. W zeszłym roku prowadziłyśmy wojnę z Gminą bo się upierali że nie możemy mieć szamb. Wywalczyłyśmy zgodę - zresztą zgodnie z przepisami - efektem tego było spotkanie z Wójtem i obietnica budowy kanalizacji. Pisałam ci o tym w zeszłym roku. Ostatnio dostałam WZ sąsiada z Rolniczej i była tam zgoda na szambo. Instrukcję prześlę na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 tylko elektryk był z łapanki czyli 3 dni przed wykonaniem za to był jak do tej pory najsolidniejszy ... wiec nie ma regóły mogę usmiechnąć się o namiary na elektryka na priva dzióbek, czy to Ty może w grudniu zbierałaś informacje o cenach za wykonanie instalacji elektrycznej? Podzielisz się wiedzą z "prawie" sąsiadką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.01.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Maggie - pytanka oraganizacyjne : 1) kiedy zamierzasz wstawiać okna i czy już zdecydowałaś jakie i skąd ? 2) czy myślałaś o tynkach wewnętrznych, jakie będziesz wykonywała ? 3) i tak wogóle, po dachu jakie etapy masz w planie ? ja się nad tymi sprawami zastanawiam i powoli przygotowuję do następnego ataku na dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.01.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Maggie - pytanka oraganizacyjne : 1) kiedy zamierzasz wstawiać okna i czy już zdecydowałaś jakie i skąd ? 2) czy myślałaś o tynkach wewnętrznych, jakie będziesz wykonywała ? 3) i tak wogóle, po dachu jakie etapy masz w planie ? ja się nad tymi sprawami zastanawiam i powoli przygotowuję do następnego ataku na dom . Nowy Rok, nowe postanowienia - właśnie wiszę na telefonie planując kolejne etapy Po dachu robimy przerwę do marca (miała być zimowa, a będzie 1-1,5 miesiąca). Potem chciałabym zacząć od alarmu, elektryki i okien. Na okna jeszcze w 100% się nie zdecydowałam, ale podobają mi się tytanowe ms (pcv w okleinie). Czekam jeszcze na ofertę dilera z Pilchowa. Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. Masz już umówione ekipy? Ja się dopiero mobilizuję. Okna wybrane? A drzwi zewnętrzne wstawiasz z oknami, czy później? Ja się trochę boję, że się zapaskudzą jak się wstawi wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam! Witaj, a Ty coraz bardziej zdyszana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.01.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam! Witaj, a Ty coraz bardziej zdyszana... http://bd.lilypie.com/Q2X4p2?r=a5340bb nie da się ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 03.01.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 No to już finisz, ostatnia prosta! Didi, trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 03.01.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 No to już finisz, ostatnia prosta! Didi, trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło już czuję wstęgę mety na brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 03.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Maggie - pytanka oraganizacyjne : 1) kiedy zamierzasz wstawiać okna i czy już zdecydowałaś jakie i skąd ? 2) czy myślałaś o tynkach wewnętrznych, jakie będziesz wykonywała ? 3) i tak wogóle, po dachu jakie etapy masz w planie ? ja się nad tymi sprawami zastanawiam i powoli przygotowuję do następnego ataku na dom . Nowy Rok, nowe postanowienia - właśnie wiszę na telefonie planując kolejne etapy Po dachu robimy przerwę do marca (miała być zimowa, a będzie 1-1,5 miesiąca). Potem chciałabym zacząć od alarmu, elektryki i okien. Na okna jeszcze w 100% się nie zdecydowałam, ale podobają mi się tytanowe ms (pcv w okleinie). Czekam jeszcze na ofertę dilera z Pilchowa. Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. Masz już umówione ekipy? Ja się dopiero mobilizuję. Okna wybrane? A drzwi zewnętrzne wstawiasz z oknami, czy później? Ja się trochę boję, że się zapaskudzą jak się wstawi wcześniej. no więc, plan jest taki - póki co : 1) mąż zbije prowzoryczne drzwi zewn. lub kupimy jakieś z odzysku, zabarykadujemy przejście z garażu do domu 2) II/III wstawiamy okna, prawdopodobnie tytanowe MS w obustronnej okleinie, ale muszę uaktualnić wyceny, bo mam z V/06 3) mąż będzie robił instalację elektryczną, alarmową i część wodnej (ta co w ścianach) - mam nadzieję,że nie będzie to trwało wieki 4) tynki cement-wapienne - namiar do tynkarza mam od mojego wykonawcy, ale nie wiem kto to, ani za ile 5) hydraulik, ogrzewanie, podłogówka, wylewki - tu nie wiem jeszcze nic 6) ??? 7) montaż drzwi zew. - na szarym końcu powoli zbieram kontakty, opinie i za chwilę będę dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 03.01.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 No to już finisz, ostatnia prosta! Didi, trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło już czuję wstęgę mety na brzuchu pięknie powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 03.01.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam w Nowym Roku, Ostatnio powaznie zastanawiam sie nad wentylacja mechaniczna. Obecnie moj projekt czeka na pozwolenie, ale ma wentylacje grawitacyjna. Zastanawiam sie czy da rade zmienic wentylacje na mechaniczna z rekuperatorem i wymiennikiem gruntowym juz po uzyskaniu pozwolenia na budowe. Przerabial ktos moze taki scenariusz? Swoja droga warto by sie spotkac z jakims specem od wentylacji mechanicznej. Jesli macie kogos godnego polecenia to poprosze publicznie lub na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.01.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 srodkowo witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Maggie - pytanka oraganizacyjne : 1) kiedy zamierzasz wstawiać okna i czy już zdecydowałaś jakie i skąd ? 2) czy myślałaś o tynkach wewnętrznych, jakie będziesz wykonywała ? 3) i tak wogóle, po dachu jakie etapy masz w planie ? ja się nad tymi sprawami zastanawiam i powoli przygotowuję do następnego ataku na dom . Nowy Rok, nowe postanowienia - właśnie wiszę na telefonie planując kolejne etapy Po dachu robimy przerwę do marca (miała być zimowa, a będzie 1-1,5 miesiąca). Potem chciałabym zacząć od alarmu, elektryki i okien. Na okna jeszcze w 100% się nie zdecydowałam, ale podobają mi się tytanowe ms (pcv w okleinie). Czekam jeszcze na ofertę dilera z Pilchowa. Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. Masz już umówione ekipy? Ja się dopiero mobilizuję. Okna wybrane? A drzwi zewnętrzne wstawiasz z oknami, czy później? Ja się trochę boję, że się zapaskudzą jak się wstawi wcześniej. no więc, plan jest taki - póki co : 1) mąż zbije prowzoryczne drzwi zewn. lub kupimy jakieś z odzysku, zabarykadujemy przejście z garażu do domu 2) II/III wstawiamy okna, prawdopodobnie tytanowe MS w obustronnej okleinie, ale muszę uaktualnić wyceny, bo mam z V/06 3) mąż będzie robił instalację elektryczną, alarmową i część wodnej (ta co w ścianach) - mam nadzieję,że nie będzie to trwało wieki 4) tynki cement-wapienne - namiar do tynkarza mam od mojego wykonawcy, ale nie wiem kto to, ani za ile 5) hydraulik, ogrzewanie, podłogówka, wylewki - tu nie wiem jeszcze nic 6) ??? 7) montaż drzwi zew. - na szarym końcu powoli zbieram kontakty, opinie i za chwilę będę dzwonić. to żescie dziewczyny wzięły się ostro do planowania, ja zapadłam chyba w sen zimowy, ale też najwyższy czas się obudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 tylko elektryk był z łapanki czyli 3 dni przed wykonaniem za to był jak do tej pory najsolidniejszy ... wiec nie ma regóły mogę usmiechnąć się o namiary na elektryka na priva dzióbek, czy to Ty może w grudniu zbierałaś informacje o cenach za wykonanie instalacji elektrycznej? Podzielisz się wiedzą z "prawie" sąsiadką? nie ja, szukałam namiarów na alarmy, a elektryka też poszukuję, ale chyba ceny w granicach 3-4 tyś, w zalezności od ilości punktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 No to już finisz, ostatnia prosta! Didi, trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze poszło już czuję wstęgę mety na brzuchu Didi POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Maggie[/b]"] Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. też mi się marzą takie tynki, a widziałaś może tynki robione przez p.Kopysia u Agnieszki1?? Bo z tego co pamiętam to mają takie, ale nie wiem czy z gładzią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts