dzióbek 03.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Spisujecie umowy z elektrykami, tynkarzami ..... itp??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. też mi się marzą takie tynki, a widziałaś może tynki robione przez p.Kopysia u Agnieszki1?? Bo z tego co pamiętam to mają takie, ale nie wiem czy z gładzią? u Agnieszki1 są bez gładzi, ale bardzo dobrze zrobione. ja też wolałbym bez gładzi, bo lubię takie lekko chropowate ściany, ale żeby to tylko ode mnie zależało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Tynki chciałabym cementowo-wapienne, najchętniej bez gładzi, więc dobrzy tynkarze pilnie poszukiwani. też mi się marzą takie tynki, a widziałaś może tynki robione przez p.Kopysia u Agnieszki1?? Bo z tego co pamiętam to mają takie, ale nie wiem czy z gładzią? u Agnieszki1 są bez gładzi, ale bardzo dobrze zrobione. ja też wolałbym bez gładzi, bo lubię takie lekko chropowate ściany, ale żeby to tylko ode mnie zależało.... no właśnie mi też chodzi o taką lekką chropowatość, ciekawe czy cena znowu poszła w górę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ja mam brame z bramontu ale nie pamietam ile czasu to trwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej ja w M&S Normsthall bardzo ładna właśnie wklejam zadjecia ale czekałam niestety długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej ja w M&S Normsthall bardzo ładna właśnie wklejam zadjecia ale czekałam niestety długo a długo to znaczy ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 03.01.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej ja w M&S Normsthall bardzo ładna właśnie wklejam zadjecia ale czekałam niestety długo a długo to znaczy ile? oni maja standardowo 3-4 tygodnie u mnie była mała przerwa w produkcji i czekałam 2 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.01.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dziś zakończyłem sprawy związane z kredytem - więc teraz to już tylko zostały modlitwy o krótką zimę Witam i gratuluję kredytu! To możemy założyć kółko różańcowe . Co prawda dopiero składam papiery ale pewnie "pomodlę się: z Wami. Maggie, Tomadyna, jakie banki wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 03.01.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 witam grupe i co do elektryka to moge ze swej strony podac tel elektryka który w moim szkieletorze wyk instalacje elektr.ok 50 pkt z mmateriałem tj jego kabel /różne/ ,puszki , rurki pcv.,skrz licznik na zewnątrz w granicy , 20 m kabla do chałupy , skrzynka z bezpiecz itp ZGADNIJCIE ILE WZIAŁ ..... JA jako ja sam sobie inwestor polecam tego gościa. TEL 507669708 grzegorz walczak przy kontaktach z nim wspomnijcie o drewnianym domku w okolicach kobylanki inaczej wtedy rozmawia bo to wie ze z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Mam pytanko: Czy ktoś pokusił się o wykonywanie instalacji wod/kan/ogrzewanie w ratach ?? - część przed, a część po tynkach. z jak dużym wyprzedzeniem udawało Wam rozmawiać z ekipami (tynki, elektryka, posadzki itp) przed ich faktycznym wykonywaniem ?? Witam wszystkich uprzejmie, i ... przyłączam się do pytania. Wszystko po tynkach. Umawianie terminów graniczy z cudem, sama już nie wiem, jak udało się to zgrac. Chyba cały czas wisiałam na telefonie i przesuwałam terminy, jednocześnie nie dając o sobie zapomniec. Ostatecznie nawet rzutem na taśmę w przeddzień wylewania jastrychu zmieniłam wykonawcę na, mam takie głębokie przeświadczenie, lepszego (alle sama też musiałam na niego poczekac dwa tygodnie z rurami podłogówki rozłożonymi w całej chałupie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 03.01.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 podałbym te info. do klausa na listę ale wstyd sie przyznac ze z kompem to jestem na bakier wiec jakies infa w tematach w których moge pomóc lub podpowiedziec bede słał na szczecinskie forum SORRY ze bede nieraz śmiecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam wieczorkiem Czy u Was też pokazuje w skrzynce, że nie macie wiadomości a są nowe wiadomości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej ja w M&S Normsthall bardzo ładna właśnie wklejam zadjecia ale czekałam niestety długo a długo to znaczy ile? oni maja standardowo 3-4 tygodnie u mnie była mała przerwa w produkcji i czekałam 2 miesiace my czekamy już 2,5...... i nie było żadnej przerwy w produkcji, podejrzewamy, że pośrednik coś namieszał i teraz ściemnia. dlatego szukam "szybkiej" bramy, żeby ją mieć w rozsądnym terminie, a pośrednikowi podziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam wieczorkiem Czy u Was też pokazuje w skrzynce, że nie macie wiadomości a są nowe wiadomości?? u mnie dzisiaj pokazywało prawidłowo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.01.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam wieczorkiem Czy u Was też pokazuje w skrzynce, że nie macie wiadomości a są nowe wiadomości?? u mnie dzisiaj pokazywało prawidłowo..... a u mnie nie jedną wiadomość przeczytałam z dużym opóżnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.01.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam w Nowym Roku, Ostatnio powaznie zastanawiam sie nad wentylacja mechaniczna. Obecnie moj projekt czeka na pozwolenie, ale ma wentylacje grawitacyjna. Zastanawiam sie czy da rade zmienic wentylacje na mechaniczna z rekuperatorem i wymiennikiem gruntowym juz po uzyskaniu pozwolenia na budowe. Przerabial ktos moze taki scenariusz? Swoja droga warto by sie spotkac z jakims specem od wentylacji mechanicznej. Jesli macie kogos godnego polecenia to poprosze publicznie lub na priv. Co prawda u mnie od początku w projekcie ujęto wentylację mechaniczną z rekuperacją ale za to ani słowa na temat GWC (a będzie). Sądzę, że taka zmiana nie jest żadnym problemem. Pamiętaj jednak, że na etapie budowy możesz oszczędzac kasę, rezygnując np. z kanałłów wentylacyjnych i nawiewników w oknach (także połaciowych). Co do projektanta - swojego nie polecę. Ponieważ projekty powstają najczęściej na potrzeby obiektów przemysłowych i szpitali miałam problem ze znalezieniem kogoś. Ostatecznie jego projekt i tak został przerobiony przez firmę instalującą. Najlepszym sposobem jest prośba o ofertę w firmach specjalizujących się w wykonywaniu wentylacji mechanicznej domów jednorodzinnych. Wrzuc w wyszukiwarkę hasło: Mistral, Tywent, Bartosz, Systemair albo po prostu "rekuperator" i... do wyboru. Ja zdecydowałam się na poznański oddział"EMKI" z Wrocławia, chociaż nie są tani. Bodekku ma inne ustrojstwo. Na pewno płacił dużo taniej i jest (był) zadowolony ze swojego wyboru ale o szczegóły pytaj jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.01.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej Normstahl, ze "Startu" (siedziba w "Węglobudzie"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej Normstahl, ze "Startu" (siedziba w "Węglobudzie"). a jak długo czekaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 zapytaj jolly ona jest specjalistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts