Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej :roll:

Normstahl, ze "Startu" (siedziba w "Węglobudzie").

a jak długo czekaliście?

Witam

Ja też brałam ze Startu - czekaliśmy 10 tyg. Ale to była jesień-gorący okres - teraz chyba krócej i zależy od okleiny.

Pozdrawiam

Ja też zastanawiałam się nad kolejnością prac.

Czy plan jest wykonalny? Co myślicie o kolejności - podłoga a potem tynki. Słyszałam bardzo różne opinie?

też słyszałam różne opinie, ale wiekszość ze znanych robiła tynki, póżniej podłogi i ja chyba też tak zrobię. :lol:

Skoro kazdy pisze o planach to ja też:

okna

alarm i elektryka

tynki, folia, styropian

rozprowadzenie wszystkiego co w podlodze

jastrych,

brama i itd

witam was wszystkich

w sumie to nie wiem czy dobrze trafiłem bo nie buduje domu :) tyle ze jakos za tydzień odbieram mieszkanie na bezrzeczu i poszukuję kogoś do wykończenia (łazienka, gładzie, malowanie)

może możecie mi polecic kogoś solidnego, uczciwego i niezbyt drogiego bo umowiony przeze mnie fachowiec wyjechał sobie z nowym rokiem do irlandii

a wogole wiecie mniej wiecej jak ksztaltują się w szczecinie ceny kładzenia plytaek malowania i innych prac wykończeniowych?

za pomoc z gory dziekuje

Ja zdecydowałam się na poznański oddział"EMKI" z Wrocławia, chociaż nie są tani. Bodekku ma inne ustrojstwo. Na pewno płacił dużo taniej i jest (był) zadowolony ze swojego wyboru ale o szczegóły pytaj jego.

To powiedz jeszcze czy jestes zadowolona z wykonanej instalacji? Bodekku tez moglby uronic rabka tajemnicy ;)

Ja zdecydowałam się na poznański oddział"EMKI" z Wrocławia, chociaż nie są tani. Bodekku ma inne ustrojstwo. Na pewno płacił dużo taniej i jest (był) zadowolony ze swojego wyboru ale o szczegóły pytaj jego.

To powiedz jeszcze czy jestes zadowolona z wykonanej instalacji? Bodekku tez moglby uronic rabka tajemnicy ;)

domyslam sie ze chodzi o reku :D

instalacja wykonana z rur gietkich typu Sonoduct o fi 160 mm

sam reku to produkt firmy Tywent model ZWC-2R

jak na razie dziala dobrze :)

A jak wygladaja praktyczne wady i zalety rozwiazania? Slychac halas wentylatorow? Trzeba czesto czyscic przewody wentylacyjne? Czy jest to trudne/kosztowne? Jak z kosztami eksploatacji i komfortem? Czuc oszczednosci czy placi sie tylko za wzrost komfortu w domku?

bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej :roll:

Ja zamawiałam na braniborskiej u wisniowskiego- były najtansze cenowo ( jesli chodzi o wisniowskiego) i calkiem szybko...tzn 4 tyg :oops:

A jak wygladaja praktyczne wady i zalety rozwiazania? Slychac halas wentylatorow? Trzeba czesto czyscic przewody wentylacyjne? Czy jest to trudne/kosztowne? Jak z kosztami eksploatacji i komfortem? Czuc oszczednosci czy placi sie tylko za wzrost komfortu w domku?

wentylatorow nie slychac

przewodow nie czyscilem, tylko filtry w reku,

wentylatory maja 100 W na maks. obrotach,

normalnie pracuja na 1/4 mocy, co do oszczednosci

to trudno powiedziec, bo nie mam porownania,

komfort jest - zwlaszcza w okresie obecnym,

nawiewane powietrze do domku jest zdecydowanie cieplejsze

niz zewnetrzne i zawsze swieze :)

witam wszystkich i przedstawiam wam naszego podrzutka-zadomowiła się ale daje popalić-kurcze nie wiedziałam ze taki kłopot jest ze szczeniakiem,nie wspominając o wydatkach :lol:

http://img80.imageshack.us/img80/3930/dsc01334va7.jpg

Miraśka wszystko było dobrze tylko poczatek adresu zdjęcia wkleił się przed symbol IMG i dlatego nie było widać zdjęcia.

Fajny piesio :lol:

pozdrawiam grupę