Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

dzieki Monka-w jednakowym czasie udało mi si e wkleić fotkę i zobaczyłam ,że mi pomogłaś :lol: jestem ciekawa co z tego wyrośnie-napewno kundelek ale jaki duży-jak bedzie wiekszy niz spaniel to mąż odda do schroniska-i tak wiem ,ze zartuje bo on bardzo lubi zwierzeta

nie ma za co :D sunia nie powinna być zbyt duża, mam podobną schroniskową ...urosła ale wszeż a jak ja prywieźliśmy to wygladała jak szkielet psa obciągnięty skórą :(

bryta fajna ta świnka tylko duża. Widzę że masz ją w fotosiku - jak dodajesz zdjęcie to on się pyta w jakim rozmiarze je zapisać. Może jak zapiszesz ją w tym najmniejszym formacie to bedzie ok :roll:

Bryta już wiem jak zrobić mniejszą świnkę. Musisz wkleić na forum link do zdjęcia: Miniaturka na forum wtedy powinno być małe zdjęcie. Tak mi wyszło.

http://images4.fotosik.pl/278/b6e5a1b703f07950m.gif

tylko coś nie chce jechać na tym rowerku :roll:

Dzieki :D skopiowalam z twojej miniaturki i mam swinke :D

A jestem przesadna...

bardzo pilne - dajcie proszę znać, u kogo zamawialiście bramę garażową i ile na nią czekaliście.... potrzebuję jej jak najszybciej :roll:

Normstahl, ze "Startu" (siedziba w "Węglobudzie").

a jak długo czekaliście?

Około miesiąca (ostatecznie i tak jeszcze opóźniłam odbiór, bo moja ekipa "nie miała czasu taczek naładowac"), ale najlepiej zadzwń do nich i po prostu zapytaj o aktualne warunki.

Ja też zastanawiałam się nad kolejnością prac.

Plan jest taki:

papa i styropian na posadzce

instalacje wod-kan, c.o.

jastrychy

tynki

dokończenie c.o.

Czy plan jest wykonalny? Co myślicie o kolejności - podłoga a potem tynki. Słyszałam bardzo różne opinie?

Zdecydowanie najpierw tynki, potem reszta. Absolutnie nie na odwrót!

Ja zdecydowałam się na poznański oddział"EMKI" z Wrocławia, chociaż nie są tani. Bodekku ma inne ustrojstwo. Na pewno płacił dużo taniej i jest (był) zadowolony ze swojego wyboru ale o szczegóły pytaj jego.

To powiedz jeszcze czy jestes zadowolona z wykonanej instalacji? Bodekku tez moglby uronic rabka tajemnicy ;)

Na opinię za wcześnie. Pierwszy etap będą wykonywac od przyszłego poniedziałku. Jeśli masz czas na podjęcie decyzji, poczekaj na moją opinię do zakończenia robót, chociaż lepiej poczytac opinie osób użytkujących rekuperator od co najmniej jednego sezonu. Na Forum jest kilka wątków dotyczących tych zagadnień - warto je przeanalizowac. Nie zaszkodzi też w tym czasie poprosic różne firmy o ofertę. Będziesz miał podstawę do zastanawiania się. :wink:

witam wszystkich i przedstawiam wam naszego podrzutka-zadomowiła się ale daje popalić-kurcze nie wiedziałam ze taki kłopot jest ze szczeniakiem,nie wspominając o wydatkach :lol:

http://img80.imageshack.us/img80/3930/dsc01334va7.jpg

Miraśka wszystko było dobrze tylko poczatek adresu zdjęcia wkleił się przed symbol IMG i dlatego nie było widać zdjęcia.

Fajny piesio :lol:

pozdrawiam grupę

Szczeniak jest jak niemowlę, ale za to ile radości! Jest super! :D

Mialam troche wolnego i pochodzilam sobie po sklepach .

I troche mie zdziwilo ze tak naprawde wiekszosc tanich materialow to totalna lipa

np ogladalam tanie dzwi wewnetrzne technika nazywala sie plaster miodu a okazalo sie ze to nic innego jak cieniutka plyta a w srodku karton :-?

wystarczylo by wleciec na takie dzwi i po dzwiach

Czy moze ktos z was robil drewniane u stolarza :lol:

dzieki Monka-w jednakowym czasie udało mi si e wkleić fotkę i zobaczyłam ,że mi pomogłaś :lol: jestem ciekawa co z tego wyrośnie-napewno kundelek ale jaki duży-jak bedzie wiekszy niz spaniel to mąż odda do schroniska-i tak wiem ,ze zartuje bo on bardzo lubi zwierzeta

Sądząc po łapach powinna byc spora. Może około 25 - 30 kg. (Opieram się na doświadczeniu z własnym schroniskowym szczeniakiem, jednak my chcieliśmy jak największego psiaka).