Małgolinka 05.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam grupkę Czy spisywaliście umowy z architektem, geodetą i geologiem ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 05.01.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam grupkę Czy spisywaliście umowy z architektem, geodetą i geologiem ?? Pozdrawiam z architektem tak, geodetą nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 05.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 hmm... trudno jest uzasadniać takie rzeczy, ale po pierwsze zrobienie dylatacji przy ścianach będzie dosyć trudne, o drugie świeżo wylane podłogi nie będą już takie gładkie po tynkowaniu - tyle się nasuwa uwag na szybko.. Jak wyżej. Uwierz też, że w czasie tynkowania z podłóg trzeba zeskrobac, zamieśc i wywieźc dziesiątki kilogramów paskudztwa. Dodatkowo, jeśli będziesz miał ogrzewanie podłogowe, musisz przez dwadzieścia kilka dni stopniowo wygrzewac jastrych. Nie wyobrażam sobie tego w czasie tynkowania. Zdaniem mądrych (m in. podłogowego guru - Janzara), najpierw tynki, potem posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Zycze wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU! CO do bram, to zaden teraz producent, a tymbardziej posrednik nie dostarczy Ci bramy szybciej niz 4 tygodnie, a znam takich ktorzy mowia, ze tak oby tylko podpisac umowe, a pozniej czeka sie niestety miesiace. U mnie termin tez jeszcze 4-5 tygodni - w lutym lub marcu bedzie od 2 do 3 tygodni! - o ile rynek nie zwariuje, niestety albo i stety ciepla zima nie przestraszyla budujacych i ciagle moga prowadzic roboty budowlane, a i wiadomo kupa ludzi powyjezdzala.... pozdrawiam wszystkich! Jolly zajmujesz sie bramami jakich producentow czy rownierz drzwiami do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z Was ma dzwi zewnetrzne albo wewnetrzne od kowalskich bo bardzo mi sie podobaly my mamy zewnętrzne i też bardzo nam się podobają Jak sie spisuja i jak dlugo czekales . Czy cena drzwi jest kompletna czy extra platne (zamki,np witraz ,oscieznica ) i czy biorac okna i drzwi dostales lepszy rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 05.01.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 My tez zamawialismy drzwi u Kowalskich i jestesmy bardzo zadowoleni.Drzwi sa piekne-zewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 My tez zamawialismy drzwi u Kowalskich i jestesmy bardzo zadowoleni.Drzwi sa piekne-zewnetrzne Czy macie jakies zdjecia . Ogladalam u Kowalskich zdjecia ale ponoc mozna wybrac witraz i ozdoby . Czy za oscieznice placiliscie extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 05.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 My robilismy indywidualny projekt oczywiscie z ich pomoca,chcielismy na poczatku witraz ale potem stwierdzilismy ze to chwilowa moda i zrezygnowalismy.Drzwi nas kosztowaly troche wiecej bo maja luk,ale i tak u nich wyszlo nam najtaniej.Zdjec nie mam ale jak tylko beda to wkleimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud . Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na 21.000 co o tym sadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z Was ma dzwi zewnetrzne albo wewnetrzne od kowalskich bo bardzo mi sie podobaly my mamy zewnętrzne i też bardzo nam się podobają Jak sie spisuja i jak dlugo czekales . Czy cena drzwi jest kompletna czy extra platne (zamki,np witraz ,oscieznica ) i czy biorac okna i drzwi dostales lepszy rabat hmm.. jak na razie są praktycznie nieużywane, bo oklejone folią czekają na koniec tynkowania . czas oczekiwania chyba tradycyjnie już dłuższy o 3 tygodnie od planowanego - w zasadzie jak ktoś mi mówi teraz o terminie realizacji 4 tygodnie to wiem, że kłamie dodatki są chyba wszędzie płatne, ale przecież to drobne kwoty. no a rabat chyba większy niż gdybym brał tylko drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud . Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na 21.000 co o tym sadzic pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud . Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na 21.000 co o tym sadzic pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę ten pozbud to ma Eko-dom , czekam jeszcze na wycene od kowalskich a pozniej chce jeszcze wycene od producenta ze Stargardu i Gryfina (tam zamawial moj znajomy i jest zadowolony ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 05.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud . Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na 21.000 co o tym sadzic pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę ten pozbud to ma Eko-dom , czekam jeszcze na wycene od kowalskich a pozniej chce jeszcze wycene od producenta ze Stargardu i Gryfina (tam zamawial moj znajomy i jest zadowolony ) ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud . Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na 21.000 co o tym sadzic pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę ten pozbud to ma Eko-dom , czekam jeszcze na wycene od kowalskich a pozniej chce jeszcze wycene od producenta ze Stargardu i Gryfina (tam zamawial moj znajomy i jest zadowolony ) ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie Nie w Dabiu na Szybowcowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dostalam meila z wycena nastepnego dnia . Czy ktos kupowal brame w kasetonie brazowa 4,5 szer. ile placiliscie Chyba Was zamecze ale nie proznowalam w Szczecinie zrobilam zut na tasme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 05.01.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam grupkę Czy spisywaliście umowy z architektem, geodetą i geologiem ?? Pozdrawiam z architektem tak, geodetą nie A moglibyście podzielić się wzorem takiej umowy i wzorem umowy z ekipą budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa hmm... w granicach 2-3 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts