Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

hmm... trudno jest uzasadniać takie rzeczy, ale po pierwsze zrobienie dylatacji przy ścianach będzie dosyć trudne, o drugie świeżo wylane podłogi nie będą już takie gładkie po tynkowaniu - tyle się nasuwa uwag na szybko..

Jak wyżej. Uwierz też, że w czasie tynkowania z podłóg trzeba zeskrobac, zamieśc i wywieźc dziesiątki kilogramów paskudztwa. Dodatkowo, jeśli będziesz miał ogrzewanie podłogowe, musisz przez dwadzieścia kilka dni stopniowo wygrzewac jastrych. Nie wyobrażam sobie tego w czasie tynkowania.

Zdaniem mądrych (m in. podłogowego guru - Janzara), najpierw tynki, potem posadzki.

Witam wszystkich!

Zycze wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU!

CO do bram, to zaden teraz producent, a tymbardziej posrednik nie dostarczy Ci bramy szybciej niz 4 tygodnie, a znam takich ktorzy mowia, ze tak oby tylko podpisac umowe, a pozniej czeka sie niestety miesiace. U mnie termin tez jeszcze 4-5 tygodni - w lutym lub marcu bedzie od 2 do 3 tygodni! - o ile rynek nie zwariuje, niestety albo i stety ciepla zima nie przestraszyla budujacych i ciagle moga prowadzic roboty budowlane, a i wiadomo kupa ludzi powyjezdzala....

pozdrawiam wszystkich!

Jolly zajmujesz sie bramami jakich producentow czy rownierz drzwiami do garazu

Czy ktos z Was ma dzwi zewnetrzne albo wewnetrzne od kowalskich bo bardzo mi sie podobaly :lol:

my mamy zewnętrzne i też bardzo nam się podobają :D

Jak sie spisuja i jak dlugo czekales . Czy cena drzwi jest kompletna czy extra platne (zamki,np witraz ,oscieznica )

i czy biorac okna i drzwi dostales lepszy rabat :lol:

Czy ktos z Was ma dzwi zewnetrzne albo wewnetrzne od kowalskich bo bardzo mi sie podobaly :lol:

my mamy zewnętrzne i też bardzo nam się podobają :D

Jak sie spisuja i jak dlugo czekales . Czy cena drzwi jest kompletna czy extra platne (zamki,np witraz ,oscieznica )

i czy biorac okna i drzwi dostales lepszy rabat :lol:

hmm.. jak na razie są praktycznie nieużywane, bo oklejone folią czekają na koniec tynkowania :D. czas oczekiwania chyba tradycyjnie już dłuższy o 3 tygodnie od planowanego - w zasadzie jak ktoś mi mówi teraz o terminie realizacji 4 tygodnie to wiem, że kłamie :evil: dodatki są chyba wszędzie płatne, ale przecież to drobne kwoty. no a rabat chyba większy niż gdybym brał tylko drzwi... :roll:

Czy ktos z was ma okna drewniane firmy pozbud .

Dostalam pierwsza wycene na okna drewniane ze szprosami wiedenskimi na

21.000 co o tym sadzic

pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu :evil: . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę :wink:

21.000 co o tym sadzic

pozbud.... pozbud.... coś mi świta, że robili okna mojemu sąsiadowi z naprzeciwka.... nie przyjechali nawet pomierzyć otworów okiennych, w związku z czym kilka z nich mocno odbiegało od planowanego wyglądu :evil: . i za okna tylko na parter zapłacili więcej, niż my za wszystkie..... i to razem z drzwiami.... spisałbym z nimi bardzo dokładną umowę :wink:

ten pozbud to ma Eko-dom , czekam jeszcze na wycene od kowalskich a pozniej chce jeszcze wycene od producenta ze Stargardu i Gryfina (tam zamawial moj znajomy i jest zadowolony )

21.000 co o tym sadzic

ten pozbud to ma Eko-dom , czekam jeszcze na wycene od kowalskich a pozniej chce jeszcze wycene od producenta ze Stargardu i Gryfina (tam zamawial moj znajomy i jest zadowolony )

ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie

21.000 co o tym sadzic

ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie

Nie w Dabiu na Szybowcowej :lol:

A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl

wydaje mi sie ze to duzo

masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C

Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa

A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl

wydaje mi sie ze to duzo

masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C

Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa

hmm... w granicach 2-3 tysięcy