Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

hmm... trudno jest uzasadniać takie rzeczy, ale po pierwsze zrobienie dylatacji przy ścianach będzie dosyć trudne, o drugie świeżo wylane podłogi nie będą już takie gładkie po tynkowaniu - tyle się nasuwa uwag na szybko..

Jak wyżej. Uwierz też, że w czasie tynkowania z podłóg trzeba zeskrobac, zamieśc i wywieźc dziesiątki kilogramów paskudztwa. Dodatkowo, jeśli będziesz miał ogrzewanie podłogowe, musisz przez dwadzieścia kilka dni stopniowo wygrzewac jastrych. Nie wyobrażam sobie tego w czasie tynkowania.

Zdaniem mądrych (m in. podłogowego guru - Janzara), najpierw tynki, potem posadzki.

zgadzam się z tymi dziesiątkami kilogramów paskudztwa, po każdym pobycie na budowie musiałam to paskudztwo zeskrobywać z butów :-?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl

wydaje mi sie ze to duzo

masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C

Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa

hmm... w granicach 2-3 tysięcy

Ups drogo jak na garazowe :-?

wydaje mi sie ze to duzo

masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C

Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa

a masz wejście z garażu do domu? jeśli tak, to pamiętaj, że jak złodziej dostanie się do garażu to może spokojnie i bez pośpiechu włamywać się do domu, bo nikt go nie widzi i ma gdzie narzędzia podłączyć... poza tym z garażu też można trochę ukraść....

wydaje mi sie ze to duzo

a masz wejście z garażu do domu? jeśli tak, to pamiętaj, że jak złodziej dostanie się do garażu to może spokojnie i bez pośpiechu włamywać się do domu, bo nikt go nie widzi i ma gdzie narzędzia podłączyć... poza tym z garażu też można trochę ukraść....

Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem

czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi...

Na razie sprawdzalam Wisniowskiego i okolo 1300 zl

A jakie dajesz wewnetrzne drzwi bo tanie maja karton w srodku a z drewna nie sa za tanie masz cos na oku widzialam u kowalskich ladne tylko tanie nie sa :lol:

czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi...

A jakie dajesz wewnetrzne drzwi bo tanie maja karton w srodku a z drewna nie sa za tanie masz cos na oku widzialam u kowalskich ladne tylko tanie nie sa :lol:

jeszcze nie myśleliśmy nad tym za dużo.... ale fakt, albo dobre i ładne, albo tanie, innego wyboru nie ma... :evil:

Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny!

Witam

O jakich elektrykach mowicie bo ja bym potrzebowala jesienia wiec poprosila bym na priv ( chetnie z cena bo jeszcze nie jestem w temacie i nie mam pojecia ile sie placi :lol: )i jak to jest z materialami

Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny!

Witam

O jakich elektrykach mowicie bo ja bym potrzebowala jesienia wiec poprosila bym na priv ( chetnie z cena bo jeszcze nie jestem w temacie i nie mam pojecia ile sie placi :lol: )i jak to jest z materialami

ja za robociznę płaciłam 3000zł, materiały (tylko instalacja w domu i kable w podbitce, 3 gniazdka na zewnatrz domu) 4700zl

jeszcze nie myśleliśmy nad tym za dużo.... ale fakt, albo dobre i ładne, albo tanie, innego wyboru nie ma... :evil:

Tez to zauwazylam albo tanie (i pewnie na pare lat ) albo ladne ale drogie :-?

nie znalazlam nic posrodku czyli dobrej klasy sredniej :lol:

Witam

ja za robociznę płaciłam 3000zł, materiały (tylko instalacja w domu i kable w podbitce, 3 gniazdka na zewnatrz domu) 4700zl

Zapisze sobie aby miec orietacje a matrrialy sami kupowaliscie czy elektryk :lol:

ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie

jak byś za dobrze wyglądała to by cene zawyżyli i udali że dają spory rabat i dostałabyś w końcu cenę jak przed rabatem. A skoro tak podchodzą to ich problem, długo tak nie pociągną :x :x

Witam

trobe - dzięki za wskazówki,to mi trochę komplikuje plan ale trzeba rozważyć powaznie problem, bo wtedy instalacje wod-kan i ogrzewanie robi sie po tynkach ale przed posadzką, prawda? A to przesuwa termin wejścia ekipy do wiosny, bo tynki to wiosną dopiero. A tak jak my sobie zaplanowaliśmy to mieli robić w lutym-marcu instalacje a w kwietniu podłoga i w maju tynki. Hmmm

bryta-ja mam okna Pozbud w kolorze orzech, zapraszam do obejrzenia. Z zewnątrz można obejrzeć w każdej chwili, daj znać to podam adres. Od wewnątrz także, daj tylko znać. Kupiliśmy od Pana Timofijewicza z Eko-Domu.Cena niższa o wiele niż u Kowalskich a porównywalna z M&S. Wybralismy ze względu na cenę i 7 letnią gwarancje na lakier. Na priv mogę podać ci cenę.

Pozdrawiam