iwa-k 05.01.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 hmm... trudno jest uzasadniać takie rzeczy, ale po pierwsze zrobienie dylatacji przy ścianach będzie dosyć trudne, o drugie świeżo wylane podłogi nie będą już takie gładkie po tynkowaniu - tyle się nasuwa uwag na szybko.. Jak wyżej. Uwierz też, że w czasie tynkowania z podłóg trzeba zeskrobac, zamieśc i wywieźc dziesiątki kilogramów paskudztwa. Dodatkowo, jeśli będziesz miał ogrzewanie podłogowe, musisz przez dwadzieścia kilka dni stopniowo wygrzewac jastrych. Nie wyobrażam sobie tego w czasie tynkowania. Zdaniem mądrych (m in. podłogowego guru - Janzara), najpierw tynki, potem posadzki. zgadzam się z tymi dziesiątkami kilogramów paskudztwa, po każdym pobycie na budowie musiałam to paskudztwo zeskrobywać z butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 05.01.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 czy ktoś z Was ma drzwi zewnętrzne drewniane z m&s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa hmm... w granicach 2-3 tysięcy Ups drogo jak na garazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa hmm... w granicach 2-3 tysięcy Ups drogo jak na garazowe a masz wejście z garażu do domu? jeśli tak, to pamiętaj, że jak złodziej dostanie się do garażu to może spokojnie i bez pośpiechu włamywać się do domu, bo nikt go nie widzi i ma gdzie narzędzia podłączyć... poza tym z garażu też można trochę ukraść.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 A ile placiliscie za drzwi garazowe bo w brazie chca za wymiar 100 1300 zl wydaje mi sie ze to duzo masz na myśli drzwi między garażem a domem? te powinny być solidniejsze od wejściowych, niekoniecznie ładne. My zakładamy KMT, w kategorii antywłamaniowej C Zewnetrzne ja mam z tylu garazu i tez bym chciala solidne a te KMT w jakich cenach sa hmm... w granicach 2-3 tysięcy Ups drogo jak na garazowe a masz wejście z garażu do domu? jeśli tak, to pamiętaj, że jak złodziej dostanie się do garażu to może spokojnie i bez pośpiechu włamywać się do domu, bo nikt go nie widzi i ma gdzie narzędzia podłączyć... poza tym z garażu też można trochę ukraść.... Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 05.01.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi... Na razie sprawdzalam Wisniowskiego i okolo 1300 zl A jakie dajesz wewnetrzne drzwi bo tanie maja karton w srodku a z drewna nie sa za tanie masz cos na oku widzialam u kowalskich ladne tylko tanie nie sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 05.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi... Na razie sprawdzalam Wisniowskiego i okolo 1300 zl A jakie dajesz wewnetrzne drzwi bo tanie maja karton w srodku a z drewna nie sa za tanie masz cos na oku widzialam u kowalskich ladne tylko tanie nie sa jeszcze nie myśleliśmy nad tym za dużo.... ale fakt, albo dobre i ładne, albo tanie, innego wyboru nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 06.01.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam wstawać sezon budowlany sie jeszcze nie skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 06.01.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.01.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam wszystkich, ładny dzień się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny! Witam O jakich elektrykach mowicie bo ja bym potrzebowala jesienia wiec poprosila bym na priv ( chetnie z cena bo jeszcze nie jestem w temacie i nie mam pojecia ile sie placi )i jak to jest z materialami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny! Witam O jakich elektrykach mowicie bo ja bym potrzebowala jesienia wiec poprosila bym na priv ( chetnie z cena bo jeszcze nie jestem w temacie i nie mam pojecia ile sie placi )i jak to jest z materialami ja za robociznę płaciłam 3000zł, materiały (tylko instalacja w domu i kable w podbitce, 3 gniazdka na zewnatrz domu) 4700zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Przejscia nie mam i myslalam o metalowych dzwiach z podwojnym zamkiem czasami można takie drzwi kupić razem z bramą, są w jednym stylu itd.... hormann chyba tak robi... Na razie sprawdzalam Wisniowskiego i okolo 1300 zl A jakie dajesz wewnetrzne drzwi bo tanie maja karton w srodku a z drewna nie sa za tanie masz cos na oku widzialam u kowalskich ladne tylko tanie nie sa jeszcze nie myśleliśmy nad tym za dużo.... ale fakt, albo dobre i ładne, albo tanie, innego wyboru nie ma... Tez to zauwazylam albo tanie (i pewnie na pare lat ) albo ladne ale drogie nie znalazlam nic posrodku czyli dobrej klasy sredniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.01.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Twoi elektrycy beda robic teraz u nas.Dzieki za polecenie ich,sa tansi i solidnie podeszli do wyceny! Witam O jakich elektrykach mowicie bo ja bym potrzebowala jesienia wiec poprosila bym na priv ( chetnie z cena bo jeszcze nie jestem w temacie i nie mam pojecia ile sie placi )i jak to jest z materialami ja za robociznę płaciłam 3000zł, materiały (tylko instalacja w domu i kable w podbitce, 3 gniazdka na zewnatrz domu) 4700zl Zapisze sobie aby miec orietacje a matrrialy sami kupowaliscie czy elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.01.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam grupkę Czy spisywaliście umowy z architektem, geodetą i geologiem ?? Pozdrawiam z architektem tak, geodetą nie A moglibyście podzielić się wzorem takiej umowy i wzorem umowy z ekipą budowlaną musiałabym na priva dostać adres emailowy, bo inaczej nie wiem jak podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.01.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Ktoś wszedł w mój profil i zmienił mi emblemat Ujawnij się s##### Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 ten Eko-dom ( na gdanskiej?) oni b. mało poważnie do mnie podeszli fakt ze byłam z budowy i moze wygladałam jakby mnie nie było stac na te okna , ale to jeszcze gorzej o nich świadczy na maila z wycena czekałam 2 tygodnie i..... nie doszedł brak podejscia do klienta - to oczywiście tylko moje zdanie jak byś za dobrze wyglądała to by cene zawyżyli i udali że dają spory rabat i dostałabyś w końcu cenę jak przed rabatem. A skoro tak podchodzą to ich problem, długo tak nie pociągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 06.01.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witamtrobe - dzięki za wskazówki,to mi trochę komplikuje plan ale trzeba rozważyć powaznie problem, bo wtedy instalacje wod-kan i ogrzewanie robi sie po tynkach ale przed posadzką, prawda? A to przesuwa termin wejścia ekipy do wiosny, bo tynki to wiosną dopiero. A tak jak my sobie zaplanowaliśmy to mieli robić w lutym-marcu instalacje a w kwietniu podłoga i w maju tynki. Hmmmbryta-ja mam okna Pozbud w kolorze orzech, zapraszam do obejrzenia. Z zewnątrz można obejrzeć w każdej chwili, daj znać to podam adres. Od wewnątrz także, daj tylko znać. Kupiliśmy od Pana Timofijewicza z Eko-Domu.Cena niższa o wiele niż u Kowalskich a porównywalna z M&S. Wybralismy ze względu na cenę i 7 letnią gwarancje na lakier. Na priv mogę podać ci cenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts