Kacha72 07.01.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam niedzielnie tez mam projekt z Archonu i mam taka spizarke podobny układ pomieszczeń choć bryła domu zupełnier inna spiżarke mozna obejrzeć na żywo zapraszam Super Rzeczywiście Twój domek ma bardzo podobny rozkład oraz wielkość pomieszczeń Zaglądam często do Twojego dziennika jak postępy idą ale nie zwróciłam na to uwagi pewnie przez to, że z zewnątrz są zupełnie inne Jakbyśmy mogli obejrzeć go na żywo to byłoby super Pozdrawiam podałam na prv telefon jak bedziecie chcieli sie rozejrzęc to zadzwońcie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Czy majac juz Zud moge robic przylacza oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... Wydawalo mi sie ze to sa dwie rozne sprawy media i budynek tak, są, ale obejmuje je jedno pozwolenie na budowę.... to przyjdzie mi poczekac pozwolenie tuz tuz Eeeeeeeeeee no nie przesadzajcie. Wystarczy że projekt przyłączy nie będzie częścią projektu budynku i wystarczy wykonać zgłoszenie robót niewymagających pozwolenia (a takimi są przyłącza) i można działać. Ale skoro pozwolenie jest już tuż tuż to chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 07.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam niedzielnie tez mam projekt z Archonu i mam taka spizarke podobny układ pomieszczeń choć bryła domu zupełnier inna spiżarke mozna obejrzeć na żywo zapraszam Super Rzeczywiście Twój domek ma bardzo podobny rozkład oraz wielkość pomieszczeń Zaglądam często do Twojego dziennika jak postępy idą ale nie zwróciłam na to uwagi pewnie przez to, że z zewnątrz są zupełnie inne Jakbyśmy mogli obejrzeć go na żywo to byłoby super Pozdrawiam podałam na prv telefon jak bedziecie chcieli sie rozejrzęc to zadzwońcie zapraszam Dzięki ... odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 07.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Czy majac juz Zud moge robic przylacza oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... Wydawalo mi sie ze to sa dwie rozne sprawy media i budynek tak, są, ale obejmuje je jedno pozwolenie na budowę.... to przyjdzie mi poczekac pozwolenie tuz tuz Eeeeeeeeeee no nie przesadzajcie. Wystarczy że projekt przyłączy nie będzie częścią projektu budynku i wystarczy wykonać zgłoszenie robót niewymagających pozwolenia (a takimi są przyłącza) i można działać. Ale skoro pozwolenie jest już tuż tuż to chyba nie warto. tym bardziej, że od zgłoszenia też trzeba odczekać chyba miesiąc.... albo dwa tygodnie - nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budzik63 07.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? ('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Małgolinka prześle wieczorkiem bo zaraz wychodzę a muszę je wpierw zeskanować - ok? Jasne, nie ma sprawy... nie pali się Przede mną jeszcze tyle załatwiania ... ale z drugiej strony jestem podekscytowana tym wszystkim Jeszcze chyba tutaj się nie chwaliłam naszym projektem Może macie ochotę się trochę powyżywać w długie zimowe wieczory to proszę bardzo .... Dom w Groszku 3 z pracowni ARCHON+ Pozdrawiam Tez mam projekt z Archonu posprawdzaj bramy i dzwi u mine byly niestandardowe Szkoda tylko ze kosztorys jest zanizony Małgolina domek ładny..tylko ta brama garzaowa...dziwnie przyklejona jakby nie pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 08.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy majac juz Zud moge robic przylacza oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... szydas czy kolwalscy robią drzwi zewnetrzne otwierane na zewnatrz?? wiesz moze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 08.01.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie?Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny.Kto się na tym zna i mi pomoże!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie? Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny. Kto się na tym zna i mi pomoże!? didi z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 08.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy majac juz Zud moge robic przylacza oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... szydas czy kolwalscy robią drzwi zewnetrzne otwierane na zewnatrz?? wiesz moze/.Kowalscy robia takie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy majac juz Zud moge robic przylacza oficjalnie musisz poczekać na pozwolenie na budowę..... szydas czy kolwalscy robią drzwi zewnetrzne otwierane na zewnatrz?? wiesz moze/.Kowalscy robia takie drzwi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 08.01.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie? Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny. Kto się na tym zna i mi pomoże!? didi z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza. I tak jeździ Ania, a co z drugim fotelikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie? Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny. Kto się na tym zna i mi pomoże!? didi z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza. I tak jeździ Ania, a co z drugim fotelikiem? no to nie wiem jak masz wszedzie kurtyny to chyba srodkowe tylne siedzenia nie obejmuja.....ogolnie to w wiekszosci dzieci siedza na tylnych siedzeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.01.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie? Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny. Kto się na tym zna i mi pomoże!? didi z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza. I tak jeździ Ania, a co z drugim fotelikiem? ale takie nosidelko to chyba najlepiej z przodu tylem do kierunku jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.01.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam niedzielnie maggie dowiadywałaś się może o ochronę w alkonie na tanowskiej Witam, tak, we środę jestem z nimi umówiona na wizytę techników i wstępną ofertę. Co prawda cena za ochronę - rzucona przez telefon - trochę mnie zszokowała (100zł plus vat ), ale może dałoby się ponegocjować. Solid niestety nie ma placówki w Policach i dojeżdża w 10-20 minut, więc to moim zdaniem za długo . Dzióbek, czy jakaś inna firma oprócz alkonu działa na terenie polickim? Przeryłam internet i nic nie znalazłam. Kormoran już nie zajmuje się ochroną mienia, tylko konwojami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam niedzielnie maggie dowiadywałaś się może o ochronę w alkonie na tanowskiej Witam, tak, we środę jestem z nimi umówiona na wizytę techników i wstępną ofertę. Co prawda cena za ochronę - rzucona przez telefon - trochę mnie zszokowała (100zł plus vat ), ale może dałoby się ponegocjować. Solid niestety nie ma placówki w Policach i dojeżdża w 10-20 minut, więc to moim zdaniem za długo . Dzióbek, czy jakaś inna firma oprócz alkonu działa na terenie polickim? Przeryłam internet i nic nie znalazłam. Kormoran już nie zajmuje się ochroną mienia, tylko konwojami. 10-20 minut to bez sensu mi jak ukradli auto to bylo z 4 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 08.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś wie? Ewentualnie (co nie daj Boże) z doświadczenia?! Jak montować fotelik dla maluszka w samochodzie? Wiem, że na przednim siedzeniu fotelik montuje się tyłem do kierunku jazdy i trzeba wyłączyć poduszkę dla pasażera. A czy poduszki boczne i kurtyny (gdyby coś się stało) nie przeszkodzą> A gdzie na tylnym siedzeniu zamontować fotelik, bo tez mam kurtyny. Kto się na tym zna i mi pomoże!? didi z tego co wiem z tylu najbezpieczniej montuje sie fotelik za kierowca na tylnym siedzeniu...najlepiej jest zadzwonic do serwisu podpowiedza. I tak jeździ Ania, a co z drugim fotelikiem? Fotelik, a właściwie nosidełko dla niemowlaka zdecydowanie najlepiej zamontować na tylnym siedzeniu tyłem do kierunku jazdy, zresztą chyba wszystkie foteliki dla niemowlaków tak są skonstruwane, że ich montaż jest mozliwi jedynie w ten sposób (tyłem do kierunku jazdy). Kutyny powietrzne otwierają sie w ten sposób, że nie powinny stworzyć zagrożenia dla dziecka, gdyby tak było, to na pewno zostały by umieszczone odpowiednie ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts