budzik63 10.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? ('') Samo pokrycie 25-30 metr Pozdrawiam grupę. Dziękuję za informacje odnośnie ceny. Moja ekipa ruszyła z kopyta!. Za 2 tygodnie ściany mają być skończone, dalej strop. Dach także deklarują zrobić. Są w tym względzie sprawdzeni i chwaleni Krzez innych, którym dachy robili wcześniej. w ktorym miejscu Doluj budujesz? Jak się domyślam poniżej Ciebie. Na ulicy Tura - droga do lasu na łuku drogi do Kościna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? ('') Samo pokrycie 25-30 metr Pozdrawiam grupę. Dziękuję za informacje odnośnie ceny. Moja ekipa ruszyła z kopyta!. Za 2 tygodnie ściany mają być skończone, dalej strop. Dach także deklarują zrobić. Są w tym względzie sprawdzeni i chwaleni Krzez innych, którym dachy robili wcześniej. w ktorym miejscu Doluj budujesz? Jak się domyślam poniżej Ciebie. Na ulicy Tura - droga do lasu na łuku drogi do Kościna. To mysmy z mezem nie moglismy znalesc tej ulicy ogladalismy dzialki do sprzedazy 2 lata temu a byly ulice tylko ptasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.01.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ....... Ale nie jest żle, rodzinny inspektor był, ocenił, podpowiedział i stwierdził, ze teraz aby dobrać dobrych a o ich partactwie nie będę pamietać No tak - bo tynk i farba wszystko przykryje .. i będzie QL Pozdrowienia dla G.S. z Jing Jiang'u - 200km na zachód od Szanghaju - wioska co ma 2 mln mieszkańców (zdecydowanie wolę nasze zadupie !!) Ło matko z córką!!! Gdzie cię wywiało!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.01.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Mam informację, że w Piaspolu na ul.Miłej w Dąbiu chętnie pozbędą się ziemi z wykopów za cenę transportu. Podobno jest tego mnóstwo. Szczegółowe informacje na miejscu w firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?) Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ....... Ale nie jest żle, rodzinny inspektor był, ocenił, podpowiedział i stwierdził, ze teraz aby dobrać dobrych a o ich partactwie nie będę pamietać No tak - bo tynk i farba wszystko przykryje .. i będzie QL Pozdrowienia dla G.S. z Jing Jiang'u - 200km na zachód od Szanghaju - wioska co ma 2 mln mieszkańców (zdecydowanie wolę nasze zadupie !!) Ło matko z córką!!! Gdzie cię wywiało!? No toś się za długo nie namieszkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?) Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny . Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?) Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny . Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? odwołali wizytę , przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.01.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam środkowo Dzisiaj mamy pierwsze spotkanie z architektem, takie już konkretne także zaczynamy zabawę Didi a na kiedy planujesz rodzić Ja tam jedno i drugie urodziłam dokładnie wtedy kiedy sobie zaplanowałam ... oczywiście nie wtedy na kiedy lekarze wyliczyli Pozdrawiam Daj koniecznie znać jak było! Być może zwrócisz uwage na jakąś rzecz - czekam na każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?) Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny . Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? odwołali wizytę , przyszły tydzień jak to odwołali niegrzeczne chłopaki Żeby tak w trakcie alarmu nie zgłosili swojej niedyspozycji Jak chodzę na spaceru to chyba nie było dnia, żebym ich nie widziała, maja takie małę smieszne autko, ale nie mam głowy do marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.01.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 otworzyłam stronke i mam 2000 postów Czas spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 10.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?) Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny . Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? odwołali wizytę , przyszły tydzień jak to odwołali niegrzeczne chłopaki Żeby tak w trakcie alarmu nie zgłosili swojej niedyspozycji Jak chodzę na spaceru to chyba nie było dnia, żebym ich nie widziała, maja takie małę smieszne autko, ale nie mam głowy do marek. może właśnie mieli jakiś alarm , nie wiem - ale nawet mi zwłoka na rękę. Gratuluję 2000 postów i dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.01.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam wieczorkiem Dzióbek gratuluję 2000 postów My po spotkaniu z architektem machina ruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.01.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.01.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 10.01.2007 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam Grupę!dzióbek, maggie,radmar wysłałam namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 10.01.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Witam wszystkich, poszukuję informacji o bramach garażowych firmy Normstahl może ktoś z forumowiczów ma taka i może coś doradzić. ja mam, niewiele mogę o niej powiedzieć, bo narazie nie jest używana, wiem , że na początku coś się w niej zacinało, ale to zapewne kwestia monażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 10.01.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 otworzyłam stronke i mam 2000 postów Czas spać Gratulacje,życzę miłej nocki, no i ja zmykam, bo rano nie wstanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 10.01.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie Dzięki Szydas za info Zobaczymy co na to nasz architekt Mam jeszcze do Ciebie pytanko: Śledzę Twoją galerię na bieżąco i widziałam, że budujecie porotherm plus wełna jakie grubości jednego i drugiego daliście i jak to cenowo wychodzi np w porównaniu do styropianu. Cały czas nastawialiśmy się na ścianę jednowarstwową porotherm 44 ale nasz architekt sugeruje, żeby jednak dwuwarstwową zrobić np z wełną. W projekcie u nas jest porotherm 30 = 15 cm styropianu ... chyba dużo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.01.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts