Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? (':p')

Samo pokrycie 25-30 metr

Pozdrawiam grupę. Dziękuję za informacje odnośnie ceny.

Moja ekipa ruszyła z kopyta!. Za 2 tygodnie ściany mają być skończone, dalej strop. Dach także deklarują zrobić. Są w tym względzie sprawdzeni i chwaleni Krzez innych, którym dachy robili wcześniej.

w ktorym miejscu Doluj budujesz?

Jak się domyślam poniżej Ciebie. Na ulicy Tura - droga do lasu na łuku drogi do Kościna.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam grupę. Pogoda dopisuje. Ja właśnie rozpoczynam wznoszenie ścian zewnętrznych. Jak nie będzie mrozu wyleje także strop. Co dalej to się zobaczy. W dużej mierze zależeć to będzie od mojej ekipy. Chciałbym aby zrobili mi także dach, ale po ewentualnym wylaniu stropu idą na inną budowę- jeśli dotrzymają słowa wrócą po ok 1,5 miesiąca. Ale wiadomo jak to jest obecnie z ekipami. Możliwe, że będę musiał szukać sprawdzoną ekipę do ułożenia więźby na dachu kopertowym i pokrycie go dachówką. Jakie są obecnie realne ceny robocizny za dach ok 250m.kw.? (':p')

Samo pokrycie 25-30 metr

Pozdrawiam grupę. Dziękuję za informacje odnośnie ceny.

Moja ekipa ruszyła z kopyta!. Za 2 tygodnie ściany mają być skończone, dalej strop. Dach także deklarują zrobić. Są w tym względzie sprawdzeni i chwaleni Krzez innych, którym dachy robili wcześniej.

w ktorym miejscu Doluj budujesz?

Jak się domyślam poniżej Ciebie. Na ulicy Tura - droga do lasu na łuku drogi do Kościna.

To mysmy z mezem nie moglismy znalesc tej ulicy ogladalismy dzialki do sprzedazy 2 lata temu a byly ulice tylko ptasie :D

....... Ale nie jest żle, rodzinny inspektor był, ocenił, podpowiedział i stwierdził, ze teraz aby dobrać dobrych a o ich partactwie nie będę pamietać :p :p

No tak - bo tynk i farba wszystko przykryje .. :o :p 8) :lol: :wink: i będzie QL 8) :lol: :wink:

Pozdrowienia dla G.S. z Jing Jiang'u - 200km na zachód od Szanghaju - wioska co ma 2 mln mieszkańców :wink: :lol: (zdecydowanie wolę nasze zadupie !!)

Ło matko z córką!!! Gdzie cię wywiało!? :D

....... Ale nie jest żle, rodzinny inspektor był, ocenił, podpowiedział i stwierdził, ze teraz aby dobrać dobrych a o ich partactwie nie będę pamietać :p :p

No tak - bo tynk i farba wszystko przykryje .. :o :p 8) :lol: :wink: i będzie QL 8) :lol: :wink:

Pozdrowienia dla G.S. z Jing Jiang'u - 200km na zachód od Szanghaju - wioska co ma 2 mln mieszkańców :wink: :lol: (zdecydowanie wolę nasze zadupie !!)

Ło matko z córką!!! Gdzie cię wywiało!? :D

No toś się za długo nie namieszkał?

Witam środkowo :)

Dzisiaj mamy pierwsze spotkanie z architektem, takie już konkretne :) także zaczynamy zabawę 8)

Didi a na kiedy planujesz rodzić ;) Ja tam jedno i drugie urodziłam dokładnie wtedy kiedy sobie zaplanowałam :lol: :lol: :lol: ... oczywiście nie wtedy na kiedy lekarze wyliczyli 8)

Pozdrawiam

Daj koniecznie znać jak było!

Być może zwrócisz uwage na jakąś rzecz - czekam na każde info :-)

Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę :p (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?)

Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny :) .

Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? :roll: :roll:

odwołali wizytę :-? , przyszły tydzień

jak to odwołali :x :x niegrzeczne chłopaki :-? Żeby tak w trakcie alarmu nie zgłosili swojej niedyspozycji :p :p Jak chodzę na spaceru to chyba nie było dnia, żebym ich nie widziała, maja takie małę smieszne autko, ale nie mam głowy do marek. :lol:

Poczyniłam zakupy na piątkową wiechę :p (chyba pierwsza w tym roku w naszej grupie?)

Wiecha już zatknięta, teraz czekam na poprawienie lukarny :) .

Byli technicy z alkonu, ile sobie zazyczyli??? :roll: :roll:

odwołali wizytę :-? , przyszły tydzień

jak to odwołali :x :x niegrzeczne chłopaki :-? Żeby tak w trakcie alarmu nie zgłosili swojej niedyspozycji :p :p Jak chodzę na spaceru to chyba nie było dnia, żebym ich nie widziała, maja takie małę smieszne autko, ale nie mam głowy do marek. :lol:

może właśnie mieli jakiś alarm 8) , nie wiem - ale nawet mi zwłoka na rękę.

Gratuluję 2000 postów i dobranoc

Pytanie za 100pkt. :D

Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta :roll: :D

my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie :D

Witam wszystkich, poszukuję informacji o bramach garażowych firmy Normstahl

może ktoś z forumowiczów ma taka i może coś doradzić. :D

ja mam, niewiele mogę o niej powiedzieć, bo narazie nie jest używana, wiem , że na początku coś się w niej zacinało, ale to zapewne kwestia monażu

Pytanie za 100pkt. :D

Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta :roll: :D

my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie :D

Dzięki Szydas za info :) Zobaczymy co na to nasz architekt ;)

Mam jeszcze do Ciebie pytanko: Śledzę Twoją galerię na bieżąco i widziałam, że budujecie porotherm plus wełna jakie grubości jednego i drugiego daliście i jak to cenowo wychodzi np w porównaniu do styropianu.

Cały czas nastawialiśmy się na ścianę jednowarstwową porotherm 44 ale nasz architekt sugeruje, żeby jednak dwuwarstwową zrobić np z wełną.

W projekcie u nas jest porotherm 30 = 15 cm styropianu ... chyba dużo :roll:

Pozdrawiam