Małgolinka 11.01.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Dobranoc Trochę chora godzina... tak maltretować pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.01.2007 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie Dzięki Szydas za info Zobaczymy co na to nasz architekt Mam jeszcze do Ciebie pytanko: Śledzę Twoją galerię na bieżąco i widziałam, że budujecie porotherm plus wełna jakie grubości jednego i drugiego daliście i jak to cenowo wychodzi np w porównaniu do styropianu. Cały czas nastawialiśmy się na ścianę jednowarstwową porotherm 44 ale nasz architekt sugeruje, żeby jednak dwuwarstwową zrobić np z wełną. W projekcie u nas jest porotherm 30 = 15 cm styropianu ... chyba dużo Pozdrawiam u nas porotherm 25 plus 12 cm wełny mineralnej, czyli standard. myśleliśmy o grubszej wełnie, ale niestety finanse nas wstrzymały. ocieplenie wełną do niedawna było 2x droższe od styropianu o tej samej grubości, teraz ta różnica w cenie jest mniejsza, ale i tak wełna droższa. ściana jednowarstwowa to w zasadzie tylko czasem budowy wygrywa z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 11.01.2007 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie Dzięki Szydas za info Zobaczymy co na to nasz architekt Mam jeszcze do Ciebie pytanko: Śledzę Twoją galerię na bieżąco i widziałam, że budujecie porotherm plus wełna jakie grubości jednego i drugiego daliście i jak to cenowo wychodzi np w porównaniu do styropianu. Cały czas nastawialiśmy się na ścianę jednowarstwową porotherm 44 ale nasz architekt sugeruje, żeby jednak dwuwarstwową zrobić np z wełną. W projekcie u nas jest porotherm 30 = 15 cm styropianu ... chyba dużo Pozdrawiam u nas porotherm 25 plus 12 cm wełny mineralnej, czyli standard. myśleliśmy o grubszej wełnie, ale niestety finanse nas wstrzymały. ocieplenie wełną do niedawna było 2x droższe od styropianu o tej samej grubości, teraz ta różnica w cenie jest mniejsza, ale i tak wełna droższa. ściana jednowarstwowa to w zasadzie tylko czasem budowy wygrywa z innymi. hm... trzeba się z tym przespać Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.01.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 otworzyłam stronke i mam 2000 postów Czas spać no to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.01.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 pozdrawiam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.01.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam grupkę Ale sobie pospałyśmy dzisiaj do 10.00 Dzieki za gratulacje, ale żeby zostać liderem muszę napisać jeszcze 800 postów, za 2000 tytułu nie chcą zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 11.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam Grupę! dzióbek, maggie,radmar wysłałam namiar Dziękuję, odebrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.01.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam grupkę Ale sobie pospałyśmy dzisiaj do 10.00 Dzieki za gratulacje, ale żeby zostać liderem muszę napisać jeszcze 800 postów, za 2000 tytułu nie chcą zmienić Witam Lider jest od 2800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.01.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam grupkę Ale sobie pospałyśmy dzisiaj do 10.00 Dzieki za gratulacje, ale żeby zostać liderem muszę napisać jeszcze 800 postów, za 2000 tytułu nie chcą zmienić to prawda, limity są tendencyjne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 11.01.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 zawsze mozna napisac interpelacje (trudne slowo) do admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__dziobek1 11.01.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Hurra mam dobre nowiny!!! Mama bedzie miala niunka dla mnie Hurra!!! Kominiarz nie chcial ale jego pomocnik (wygladal na jego pomocnika) TAK Hurra!!! W nagrode damy niunkowi na jego czesc imie Simon. Ale jestem uradowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 11.01.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam Didi melduj to chyba nie ty urodziłaś tego "maluszka" miała być przecież dziewczynka Słyszeliście ?? Dzisiaj w szpitalu wojskowym urodził się chłopczyk 7130g nieźle no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 11.01.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam! Nie:-) ten chłopczyk to nie od Didi. ALe Didi jest juz w szpitalu, wiec trzymajmy za nią kciuki:-)) ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 11.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam! Nie:-) ten chłopczyk to nie od Didi. ALe Didi jest juz w szpitalu, wiec trzymajmy za nią kciuki:-)) ula W takim razie trzymamy kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie ... i czekamy na wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.01.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Dobranoc Trochę chora godzina... tak maltretować pytaniami dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 11.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Dobranoc Trochę chora godzina... tak maltretować pytaniami dlaczego??? dlaczego ??? chyba większość ludzi o 1 w nocy przewraca się na drugi bok a ja dziwne pytania zadaję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.01.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Dobranoc Trochę chora godzina... tak maltretować pytaniami dlaczego??? dlaczego ??? chyba większość ludzi o 1 w nocy przewraca się na drugi bok a ja dziwne pytania zadaję ... hmm.... pytania wydały mi się zupełnie normalne i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 11.01.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 hmm.... pytania wydały mi się zupełnie normalne i na temat godzina też normalna dla Ciebie jak zauważyłam dla mnie niestety też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.01.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pytanie za 100pkt. Jakie macie fundamenty... lane czy murowane z bloczków ?? I jaka jest różnica ?? My w projekcie mamy lane a zapomniałam się o to zapytać architekta my mamy z bloczków... różnic jest kilka, było dokładnie w którymś numerze muratora opisane. w zasadzie te z bloczków buduje się szybciej, a te lane są lepsze na trudnym gruncie My też z bloczków - na skutek błędnego wyliczenia poziomu zero wyszło sześć warstw . W większości wypadków fundamenty z bloczków są wystarczające dla budownictwa jednorodzinnego no i ponoć trochę taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 11.01.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam! Nie:-) ten chłopczyk to nie od Didi. ALe Didi jest juz w szpitalu, wiec trzymajmy za nią kciuki:-)) ula W takim razie trzymamy kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie ... i czekamy na wiadomości Znajoma położna mawia, że jak jest taka wietrzna, niżowa pogoda, to się dużo porodów zaczyna Dołączam się do trzymania kciuków za Didi i Emilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts