bryta 11.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witam popoludniowo tez trzymam kciuki za Didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 11.01.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 My też z bloczków - na skutek błędnego wyliczenia poziomu zero wyszło sześć warstw . W większości wypadków fundamenty z bloczków są wystarczające dla budownictwa jednorodzinnego no i ponoć trochę taniej wychodzi. To ile (jaką wysokość) ściany fundamentowej macie obsypane ziemią ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.01.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Chcialam Was sie zapytac czy na scianach wewnetrznych przy BK robiliscie gladzie gipsowe szlifowane czy tynki A jak z sufitami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Chcialam sie jeszcze zapytac jaki jest przyblizony koszt instalacji hydrauliczno kanalizacyjnej dla 125 m dwie lazienki . Czy w to wlicza sie bialy montaz czy to sa osobne pozycje np 2 sedesy ,wanna itp I ile placiliscie za gladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Chcialam sie jeszcze zapytac jaki jest przyblizony koszt instalacji hydrauliczno kanalizacyjnej dla 125 m dwie lazienki . ... Witam. Dla 116m2 - dwie lazienki. -16873,40 zl - materialy (brakuje jednego grzejnika lazienkowego) z Vatem 22% -3000 zl - robocizna z Vatem 7% ... Czy w to wlicza sie bialy montaz czy to sa osobne pozycje np 2 sedesy ,wanna itp... U mnie nie wlicza sie. ...I ile placiliscie za gladzie - ok.2,5 zl/m2 - material - 5 zl/m2 - robocizna pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Chcialam sie jeszcze zapytac jaki jest przyblizony koszt instalacji hydrauliczno kanalizacyjnej dla 125 m dwie lazienki . ... Witam. Dla 116m2 - dwie lazienki. -16873,40 zl - materialy (brakuje jednego grzejnika lazienkowego) z Vatem 22% -3000 zl - robocizna z Vatem 7% ... Czy w to wlicza sie bialy montaz czy to sa osobne pozycje np 2 sedesy ,wanna itp... U mnie nie wlicza sie. ...I ile placiliscie za gladzie - ok.2,5 zl/m2 - material - 5 zl/m2 - robocizna pozdrawiam Konrad Czy liczac materialy to wliczales rowniez kafelki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Dla mnie kafelki nie sa materialami hydraulicznymi W sklad moich materialow hydraulicznych weszly: - kociol turbo jednofunkcyjny Vaillanta z calym osprzetem, rurami do komina i programatorem tygodniowym - zasobnik biawaru - pompa do c.w.u, naczynie wzbiorcze, inne elementy wyposazenia kotlowni, - rury do c.o, rozdzielacz, zlaczki, kaloryfery, glowice termostatyczne - rury do z.w.u, c.w.u wraz ze zlaczakmi, spinkami, podejsciami, otulinami itp - rury kanalizacyjne, kolanka, podejscia itp - 1 stelaz do wc - materialy na instalacje gazowa - pewnie jeszcze pare innych rzeczy, ktorych juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 11.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 no to dobranoc wszystkim Dobranoc Trochę chora godzina... tak maltretować pytaniami myślałam, że to ja tylko chodzę tak póżno spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 12.01.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.01.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 pozdrawiam piatkowo!kiedy przestanie wiac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.01.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam, przez tę wichurę pies nie daje nam żyć. Chodzi po całym domu, skuczy, mruczy i chce na spacer w środku nocy , jakby go jakiś zew natury ciągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 My też z bloczków - na skutek błędnego wyliczenia poziomu zero wyszło sześć warstw . W większości wypadków fundamenty z bloczków są wystarczające dla budownictwa jednorodzinnego no i ponoć trochę taniej wychodzi. To ile (jaką wysokość) ściany fundamentowej macie obsypane ziemią ?? właściwie, to mamy głębiej posadowiony budynek niż zakładał projekt. Obsypane jest 5 warstw bloczków, ale ostateczne uporządkowanie i kształtowanie terenu jeszcze przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam piąteczkowo. Czy ktoś może dysponuje "gotowcem" umowy z hurtownią na dostawę materiałów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Po ile teraz sa bloczki fundamentowe i z kad braliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 12.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Witam Po ile teraz sa bloczki fundamentowe i z kad braliscie Bryta a Ty zaczynasz dopiero budowę ?? Dobre pytanie po ile są bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 12.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Witam Po ile teraz sa bloczki fundamentowe i z kad braliscie Bryta a Ty zaczynasz dopiero budowę ?? Dobre pytanie po ile są bloczki Tak na wiosne . Bardzo mnie martwi bo slyszalam ze materialy znowu podrozaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.01.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam Witam Po ile teraz sa bloczki fundamentowe i z kad braliscie Bryta a Ty zaczynasz dopiero budowę ?? Dobre pytanie po ile są bloczki w październiku płaciłam 2,80 za szt brutto z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No, sprawdziłam na żywym organizmie (sobie) i mogę polecać sposób na zdobycie tańszej kostki (z kopalni plus tańszy transport), zaoszczędziłam 1500 zł, jakby komuś zależało (a pod koniec budowy, pewnie wam zacznie , to służę info). Dzisiaj zaczęłam testować brukarzy. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 12.01.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 No, sprawdziłam na żywym organizmie (sobie) i mogę polecać sposób na zdobycie tańszej kostki (z kopalni plus tańszy transport), zaoszczędziłam 1500 zł, jakby komuś zależało (a pod koniec budowy, pewnie wam zacznie , to służę info). Dzisiaj zaczęłam testować brukarzy. Dam znać. To poprosimy o namiary a jak z kolorami zawsze podobala mi sie kombinacja ciemna z jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts