Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

delf dzisiaj widziałam Twoją kostkę granitową, no już trochę zrobili panowie; mogłabyś napisać ile płaciłaś za tonę, na allegro jest cena 170zł, czym przewoziłaś wywrotką, jeśli tak to czy nie jest uszkodzona, na moje oko twoja kostka wygląda przyzwoicie?

pozdrawiam

szkoda, że nie wpadłaś, siedziałam cały dzień w domu...

ja płaciłam 180 za małą (5x6) i 170 za większą (8x10); przyjechało wywrotką i nie było uszkodzone.

Panowie się spisuja całkiem nieźle i już skończyli z przodu. Zostały tylko koleiny z boku domu i taras - ale mi sie podoba!!! :D

nie chciałam tak wpaść bez zapowiedzi

a jak długo czekałaś na kostkę po wpłaceniu pieniędzy na konto?

ja chcę szybko położyć, zanim spadnie śnieg

Witam po raz pierwszy na Grupie Szczecińskiej :D

No i potrzebuję pomocy szczecińskich specjalistów od budowy domu...

Mam zamiar kupić dom, ale zanim to zrobię chciałabym wiedzieć ile będą kosztowały mnie jego modernizacje i jak to wpłynie na cenę nieruchomości.

A konkretnie potrzebuję danych:

- ile kosztuje zrobienie m2 ocieplenia i elewacji. Dom ma 120m2. Prostokątna bryła z dwuspadowym dachem (dom poniemiecki). Dach jest już wyremontowany, rynny nowe, okna też

- ile kosztują schody około 16 stopni, z boku schodów jest wejście do piwnicy (jak na zdjęciu)

http://img101.imageshack.us/img101/7325/beton3kh8.jpg

oczywiście chodzi mi o jakieś koszty szacunkowe. Proszę o pomoc.

Dzieki z góry za odpowiedź :)

Jeszcze raz się przypomnę - czy może ktoś dysponuje umową na dostawę materiałów :-?

Tomek, myślę, że większość po prostu nie zawierała takich umów.

Ja brałam oferty, na piśmie, z hurtowni i po wynegocjowaniu ceny załatwiałam dostawy ustnie, albo mailem. Do tej pory - odpukać - zawsze było ok, zresztą pisemna oferta jest przecież wiążąca dla sprzedawcy, prawda?

cena za ocieplenie i elewację zależy od wyboru materiału - styropian trochę taniej niż wełna.

Maggie, wiem że cena zależy od materiału. Jeżeli kupimy ten dom, to zdecydujemy sie na styropian. Chodzi mi o oszacowanie ile mnie będzie kosztować dakie docieplenie (robocizna i materiały), bo nie wiem czy mi się opłaca kupić tę nieruchomość.

Dzięki za odzew :D