tomadyna 17.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową? PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu. Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie. OK. A jakie ocieplenie: wełna czy styropian? I napisz jeszcze: jaki rodzaj bloczka wybrałeś i o przewagach BK Solbetu nad YTONG'iem. Ocieplenie raczej styropian. Solbet ma dobrą opinię co do trzymania wymiarów i ma dobrą opinię w zakresie wytrzymałości. Ytong ma dobrą opinię co do trzymania wymiarów i nie ma dobrej opinii w zakresie wytrzymałości. Poza tym Solbet jest tańszy od Ytonga. Ze względu na problemy z trzymaniem wymiarów odpadła Rurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Melduję że decyzja zapadła. Jedziemy dalej z budową. Dziś udało mi się kupić 10 palet BK Solbetu - jutro dostawa Zamówiłem już też "klej zimowy" - Maggie dziękuję. Żonę dziś także zaciągnąłem do M&S by wreszcie zadecydowała o kolorze okien - uff.... udało się. Myśle ze to dobra decyzja szkoda czasu na inspektora AC ulicy rozbieraja śliczny biały domek .... a gruzuu tam mają ho ho ale jakoś mi było dziś niezręcznie pytać moze jak sie bedziesz wybierał na działke to przypadkiem pojedziesz tą ulicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Szydas i ja czytalam twoj cennik niektore pozycje sa niskie ( u mnie dach bedzie drozszy ) tylko dlaczego u Ciebie sa tak drogie rolety robilam wycene i wyszlo mi 7300 albo zrobili mi zla wycene albo twoje sa wszystkie z automatami i jakies z bajerami udało się kupić dachówkę z niezłym upustem, więźba też w dobrej cenie, to dlatego co do rolet.... fakt, wszystkie mają silnik, siatkę p-owadom i to podnosi cenę 2x, do tego dochodzą elementy sterowania itp... ale trochę i tak wyszło drożej, niż w ofercie A to dlatego ponoc bardzo chwala sobie moskitiery ja chyba zdecyduje sie na jeden silnik przy balkonowym oknie A czy te rolety to masz tez ustawiane o ktorej godzinie opuszczasz myślisz o centralnym sterowaniu? tak, będzie cuś takiego To maz mnie o to zamecza tylko jak policze drozsze dzwi i okna niz w projekcie ,ogrodzenie chcielismy z klinkieru i 300 m dachu to nie wyglada zachecajaco U Ciebie swietnie wychodzi to cenowo moze tez trzeba bylo myslec o projekcie latwiejszym oj, nie jest z kasą tak różowo jakbyśmy chcieli... fanaberie niestety kosztują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja zrezygnowałem z usług Pańki - nie dość, że policzył dobre 15% drożej niż inni, to jeszcze wycenę zrobił bardzo skromną, bo nie chciało mu się kilku wariantów liczyć. i oczywiście materiały wszelkie tylko od niego, bo jak nie to robocizna drożeje o vat Pańka generalnie chołubi buderusa. ogrzewanie będzie robił człowiek polecony przez naszego wykonawcę, materiały w większości kupuję sam, bo dzięki koneksjom różnym mam duże upusty, nawet większe, niż wykonawca A tynki ,jastrychy itp robi ci jedna firma tynki robią ludzie wykonawcy, podłogi stały kooperant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.01.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja zrezygnowałem z usług Pańki - nie dość, że policzył dobre 15% drożej niż inni, to jeszcze wycenę zrobił bardzo skromną, bo nie chciało mu się kilku wariantów liczyć. i oczywiście materiały wszelkie tylko od niego, bo jak nie to robocizna drożeje o vat Pańka generalnie chołubi buderusa. ogrzewanie będzie robił człowiek polecony przez naszego wykonawcę, materiały w większości kupuję sam, bo dzięki koneksjom różnym mam duże upusty, nawet większe, niż wykonawca " .... Szydas to ma klawe życie ...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja zrezygnowałem z usług Pańki - nie dość, że policzył dobre 15% drożej niż inni, to jeszcze wycenę zrobił bardzo skromną, bo nie chciało mu się kilku wariantów liczyć. i oczywiście materiały wszelkie tylko od niego, bo jak nie to robocizna drożeje o vat Pańka generalnie chołubi buderusa. ogrzewanie będzie robił człowiek polecony przez naszego wykonawcę, materiały w większości kupuję sam, bo dzięki koneksjom różnym mam duże upusty, nawet większe, niż wykonawca " .... Szydas to ma klawe życie ...." ehh... żeby to prawda była..... chociaż w zasadzie oprócz pieniędzy to nic mi nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 17.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja zrezygnowałem z usług Pańki - nie dość, że policzył dobre 15% drożej niż inni, to jeszcze wycenę zrobił bardzo skromną, bo nie chciało mu się kilku wariantów liczyć. i oczywiście materiały wszelkie tylko od niego, bo jak nie to robocizna drożeje o vat Pańka generalnie chołubi buderusa. ogrzewanie będzie robił człowiek polecony przez naszego wykonawcę, materiały w większości kupuję sam, bo dzięki koneksjom różnym mam duże upusty, nawet większe, niż wykonawca " .... Szydas to ma klawe życie ...." ehh... żeby to prawda była..... chociaż w zasadzie oprócz pieniędzy to nic mi nie brakuje A nie mówiłem/pisałem .... ) Kurka wodna Panie, juz któryś raz próbuję się dostać do galerii i ... klops! "nie można wyświetlić strony"). Czy to tylko ja mam problem by zobaczyć - jak mawiają na mieście - "jeden z ładniejszych, nowbudowanych domów w Dobrej" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha [b]ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił [/b]Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja mam Buderusa (bo tylko takie firma pana Pańki robi) i cały osprzęt od nich, ale wychodziło taniej ze względu na VAT; chyba się nie dziwisz, że chce drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 A nie mówiłem/pisałem .... ) Kurka wodna Panie, juz któryś raz próbuję się dostać do galerii i ... klops! "nie można wyświetlić strony"). Czy to tylko ja mam problem by zobaczyć - jak mawiają na mieście - "jeden z ładniejszych, nowbudowanych domów w Dobrej" ? przepraszam ale korzystanie z usług internetowych TPSA tak często się kończy... sam nie mogę sobie galerii obejrzeć ale za jakąś chwilkę powinno być dobrze, czasami pomaga wykasowanie www w adresie.... a poza tym proszę sobie żartów nie stroić z poważnego inwestora i jego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 17.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 mam pytanie - projektant wyliczył mi (teoretycznie słusznie) że do pokoju 17m2 okno o wymiarach 180x150 (dzielone symetrycznie na pół) minimalnie ale jednak nie wystarczy i zaleca mi okno o szerokości 210 - czy takie szerokie okna rzeczywiście ktoś wstawia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Melduję że decyzja zapadła. Jedziemy dalej z budową. Dziś udało mi się kupić 10 palet BK Solbetu - jutro dostawa Zamówiłem już też "klej zimowy" - Maggie dziękuję. Żonę dziś także zaciągnąłem do M&S by wreszcie zadecydowała o kolorze okien - uff.... udało się. no to dzień możesz zapisać w rubryce "sukcesy" a szczególnie ten ostatni punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 17.01.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 M3, buduję w Dołujach ul. Tarpana To prawie sąsiadami będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.01.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 A to dlatego ponoc bardzo chwala sobie moskitiery ja chyba zdecyduje sie na jeden silnik przy balkonowym oknie A czy te rolety to masz tez ustawiane o ktorej godzinie opuszczasz "sterowanie" sznurkiem czy korbką jest wystarczające, dopóki masz 3-4-5 okien z roletami, tak jak my w mieszkaniu. jeśli tych okien masz 16 to ręczne podnoszenie przestaje być sympatyczne, tylko staje się udręką... a już szczególnie przy dużych oknach czy drzwiach balkonowych... poza tym lenistwo uszczęśliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 witam wieczorkiem Kacha [b]ale masz fajnie już z tymi tynkami u nas dopiero wczoraj wkroczył elektryk. mam pytanie do tych ,którym centralne robił [/b]Pańka[jakiej firmy mają piece i czy ktoś może jakieś materiały kupował sam np kaloryfery-jak wspomniałam ,że mogę mieć swoje to usłyszałam ,że wtedy robocizna wzrośnie ja mam Buderusa (bo tylko takie firma pana Pańki robi) i cały osprzęt od nich, ale wychodziło taniej ze względu na VAT; chyba się nie dziwisz, że chce drożej... szydas- masz racje z tym buderusem-nie ganie tego bo jest tzw partnerem handlowym i wiadomo ma z tego najlepszy zysk Delf-nie dziwie się ale miałam nadzieję ,że cena za robocizne jest stała a poprostu gość by nie zarobił na materiałach i to mi sie nie widzi ale poczekam na wycenę ,mam podobną sytuacje jak Szydas i chciałabym wykorzystać ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 17.01.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ale super wiadomosc!!!! to mamy dwojke maluczkich forumowiczow urodzonych 13-go!!! Gratulacje dla Didi i Pawła zycze wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 17.01.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 delf jak Twój podjazd, skończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.01.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam w czwartkowy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 M3, buduję w Dołujach ul. Tarpana to witaj sasiadko! ja troszke dalej...Koscino...nastepne domy na tym polu...ale ja juz mieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wlasnie slyszalam w radiu ze od przyszlego tygodnia wyciagamy z szaf zimowe kurtki i kozaki Trochę zimy by się zdecydowanie przydało co by dało się na narty gdzieś niedaleko pojechać. Tylko, że jeszcze we wtorek mówili, że nocny przymrozek był ostatnim tej zimy, a od czwartku można się spodziewać silnych wiatrów, opadów deszczu i temperatury powyżej 10 stopni C, a dzisiaj w prognozie radiowej zapowiadali, że w styczniu na śnieg i niskie temperatury już nie ma co liczyć. Ciekawe skąd tak różne prognozy pogody Moja z berlinskiego radia . A prawie zawsze jest tak ze w Szczecinie jest prawie taka sama pogoda jak w Berlinie dwa dni wczesniej wczoraj podawali ze od przyszłej srody....zimno i snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.01.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 robiłem na razie wycene w ms ale...... http://www.kowalscy.pl http://www.muszynscy.pl Eko Dom na Szybowcowej i jeszcze ciekawy producent w gryfinie (ale musze poszukac nazwy ) W tych robie wycene a final zobaczymy jesli ten producent z gryfina to partner...to raczej nie jest ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts