bryta 18.01.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam porannie A dzisiaj maja byc olbrzymie wichury Wiec jak macie mozliwosc to posprawdzajcie place budowy bo ma byc nieciekawie 200 Km na godzine a te 200 to gdzie ??? wlasnie sprawdzilem prognozy w necie i podaja max 80 km/h 200 ma byc na Pomorzu i w Berlinie Nawet co chwile sa komunikaty aby popoludniu jesli sie nie musi nie wychodzic a sluzby sa postawione w stan gotowosci A do Was wichura dojdzie popoludnu Witam Ja juz doswiadczylem tego huraganu. Ok. godz. 15tej zarzadzono zamkniecie stoczni w Papenburgu (pogranicze niemiecko-holenderskie) i kazano wszystkim pracownikom pojsc do domu (mimo, ze cala produkcja odbywa sie w krytych dokach i zamknietych halach). Z biura do parkingu mialem jakies 200m, ale ledwo przeszedlem. Niesamowicie silny wiatr z deszczem i gradem. Przemoklem calkowicie w 5 sekund. Tak silnej nawalnicy na wlasne oczy jeszcze w zyciu nie widzialem. pozdrawiam Konrad My z mezem tak potwornie przemoklismy koszmarna pogoda A teraz tak zaczelo wiac sposcilam rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewek 18.01.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam!Dostałam listę rankingową, no jest tam kilku architektów, dostałam też namiary na 2 arch. od kolegi z pracy. Chyba nie będzie tak źle. Jednak trzeba się porozglądać, popytać. GrzegorzR - bardzo mi miło sąsiedzie Teska - no ja te tereny poznałam w trakcie szukania działki, chcieliśmy kupić w Kościnie w 2004 roku, ale nie wyszło. A Twój domek ładniutki no i ogród taki zadbany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.01.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam wieczorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ale pióro/wpust czy tylko chwyty ??? chwyty - jakoś nie dałem się przekonać do PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.01.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam porannie A dzisiaj maja byc olbrzymie wichury Wiec jak macie mozliwosc to posprawdzajcie place budowy bo ma byc nieciekawie 200 Km na godzine a te 200 to gdzie ??? wlasnie sprawdzilem prognozy w necie i podaja max 80 km/h 200 ma byc na Pomorzu i w Berlinie Nawet co chwile sa komunikaty aby popoludniu jesli sie nie musi nie wychodzic a sluzby sa postawione w stan gotowosci A do Was wichura dojdzie popoludnu Witam Ja juz doswiadczylem tego huraganu. Ok. godz. 15tej zarzadzono zamkniecie stoczni w Papenburgu (pogranicze niemiecko-holenderskie) i kazano wszystkim pracownikom pojsc do domu (mimo, ze cala produkcja odbywa sie w krytych dokach i zamknietych halach). Z biura do parkingu mialem jakies 200m, ale ledwo przeszedlem. Niesamowicie silny wiatr z deszczem i gradem. Przemoklem calkowicie w 5 sekund. Tak silnej nawalnicy na wlasne oczy jeszcze w zyciu nie widzialem. pozdrawiam Konrad My z mezem tak potwornie przemoklismy koszmarna pogoda A teraz tak zaczelo wiac sposcilam rolety Nie straszcie - u mnie zaczęli kłaść dachówkę . Cała nadzieja w lesie, który może wytłumi siłę wiatru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.01.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 może powinni przeczekac ten wiaterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czy jak montowaliście okna połaciowe to oprócz kołnierzy systemowych stosowaliście inne dodatki systemowe np. (ramę izolacyjna może wokółokienna paroizolacja) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak Właśnie też mnie to troszkę zdziwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 18.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam! Dostałam listę rankingową, no jest tam kilku architektów, dostałam też namiary na 2 arch. od kolegi z pracy. Chyba nie będzie tak źle. Jednak trzeba się porozglądać, popytać. GrzegorzR - bardzo mi miło sąsiedzie Teska - no ja te tereny poznałam w trakcie szukania działki, chcieliśmy kupić w Kościnie w 2004 roku, ale nie wyszło. A Twój domek ładniutki no i ogród taki zadbany. To poznałaś też teren gdzie my mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 18.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam wieczorowo. Prawdopodobnie przez jakieś uszkodzenie spowodowane wiatrem od skrzyżowania Weleckiej z Topolową w Mierzynie, poprzez Skarbimierzyce do Dołuj, Kościna i chyba również Lubieszyna nie ma prądu . Człowiek z komputerem na necie przy świeczkach musi siedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 mam pytanie - projektant wyliczył mi (teoretycznie słusznie) że do pokoju 17m2 okno o wymiarach 180x150 (dzielone symetrycznie na pół) minimalnie ale jednak nie wystarczy i zaleca mi okno o szerokości 210 - czy takie szerokie okna rzeczywiście ktoś wstawia?? przyjmuje się minimum 1m2 okna na 8m2 pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 18.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 znam zasade stosunku pow. okna do podłogi - pytam kogoś kto już ma okna czy w praktyce wstawia się większe okna typu np 210x150 do pokoju 17m2 czy to przesada?? mi się już okno szerokie na 180cm wydaje duże ale..... całe zycie w bloku może zawęża horyzonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam wieczorowo. Prawdopodobnie przez jakieś uszkodzenie spowodowane wiatrem od skrzyżowania Weleckiej z Topolową w Mierzynie, poprzez Skarbimierzyce do Dołuj, Kościna i chyba również Lubieszyna nie ma prądu . Człowiek z komputerem na necie przy świeczkach musi siedzieć . tak tak... jak to mawiają: Edison to największy wynalazca wszechczasów. gdyby nie on to telewizję trzeba by przy świeczkach oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 18.01.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową? PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu. Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie. Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga. Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową? PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu. Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie. Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga. Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny. No cóż wyzwanie należy podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga. Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny. Byś mnie źle nie zrozumiał - ja nie mam nic przeciwko ścianie jednowarstwowej, a tylko twierdzę że wymaga ona bardzo dużego zaangażowania i dokładności ze strony ekipy budowlanej. Bardzo ładnie wygląda Twoja budowa i jest OK tym bardziej że wykonaliście strop systemowy Ytong. Choć ........... wydaje mi się że właśnie tutaj będzie taki mosteczek, http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/mostek.jpg i zapomniałem dodać że to tylko tak w ramach podjętego wyzwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tomek, a bedziesz jeszcze ocieplał czy robisz jednowarstwową? PS> Napisz pls o tych gorszych stronach YTONGA w porównaniu do Solbetu. Ścianę planuję 24BK+15. Nie wierzę w jednowarstwową, wg. mnie więcej problemów niż zysków, mostki termiczne, problemy wykonawcze (nie wiem czy się już taka ekipa urodziła) jak dla mnie jednowarstwowa - to duuuże ryzyko. Ale oczywiście to tylko moje zdanie. Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga. Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny. Witaj cancer, dostałeś moje zapytanie na priv'a? Podejrzewam, ze nie bedzie Ci sie chciało odpowiedać to moze daj jakis namiar na gg albo inny sposób wymiany doswiadczeń... PS. Wszedłem na dziennik, przeczytałem od A do Z'et, zdjęcia obejrzałem i mostków termicznych nie widziałem. Inna sprawa, że jestem krótkowidz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts