Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga.

Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny.

Byś mnie źle nie zrozumiał - ja nie mam nic przeciwko ścianie jednowarstwowej, a tylko twierdzę że wymaga ona bardzo dużego zaangażowania i dokładności ze strony ekipy budowlanej.

Bardzo ładnie wygląda Twoja budowa i jest OK tym bardziej że wykonaliście strop systemowy Ytong.

Choć ...........

wydaje mi się że właśnie tutaj będzie taki mosteczek,

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/mostek.jpg

i zapomniałem dodać że to tylko tak w ramach podjętego wyzwania 8)

Gratuluję spostrzegawczości. Właśnie jest to jedyny mostek, że względu na skomplikowana konstrukcję okien.

W związku z tym jest to jedyne miejsce, które dociepliłem styropianem (co widać na innych zdjęciach).

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No, jakoś przeżyliśmy noc :-? chociaż lekko nie było...

straty: 3 dachówki, pogięty "fisiołek" z nierdzewki na kominie i jedna para spodni :wink: (zatykały wylot komina do kominka w salonie i zostały...wciągnięte/zassane i są pewnie w tym "fisiołku")

A jak u was?

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Witam.

A u nas cała noc bez prądu :( , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii :cry: , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania :evil:

Nie miec pradu to nic milego :-? ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi 8)

Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach :D

Witam starych i nowych.

Gratulacje dla Didi i Pawła.

Cóż jeżeli chodzi o awarie to, leży (dosłownie) kilkadzisiąt linii. monterzy co się da tną i na nowo łączą, po kolei. niestety przyszłość nie jest różowa, szczeólnie dla dobrej, dołuj i okolic. przywrócenie zasilania na całym obszarze może potrwać od kilkunastu do 72 godz. :cry:

u minie po wichurze bez strat, ale nocka z głowy. na naszym wygwizdowie to, naprawdę hulało, a szklenia usytuowane od zachodu to chciało i wywiać.

pozdrawiam i spadam do roboty.

Witam.

Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach :D

To wspaniale :D Gratulacje wiecie juz corka cz syn :lol:

A jak u was?

melduję że jesteśmy 19 krańcowych dachówek w plecy :-? :( ale w sumie to cieszę się że tylko tyle bo jak sobie przypomnę jak wiało :roll: myślałam że odlecimy razem z domem w siną dal :roll: :roll: :roll:

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Didi, Pawła i ich pociechy, gratulacje !!!

Jeśli chodzi o BK to mamy Solbet na klej ...nie mamy zastrzeżeń.

Witam,

monka, to Wy już mieszkacie?

Z duszą na ramieniu pojechałam dziś na budowę, ale żadnych strat nie było, poza stratą ekipy, która wystraszyła się porannego deszczu i pojechała do domu :roll: .

delf, uśmiałam się z tych wessanych spodni :lol: :lol: :lol:

A mąż w domu? Bo jak w rejsie, to pewnie się będziesz musiała gęsto tłumaczyć mężowi, co robią te gacie w kominie :p