cancer 18.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Ja buduje ścianę jednowarstwową z Ytonga. Wejdź kolego na mój dziennik i popatrz na zdjęcia i znajdź mi mostek termiczny. Byś mnie źle nie zrozumiał - ja nie mam nic przeciwko ścianie jednowarstwowej, a tylko twierdzę że wymaga ona bardzo dużego zaangażowania i dokładności ze strony ekipy budowlanej. Bardzo ładnie wygląda Twoja budowa i jest OK tym bardziej że wykonaliście strop systemowy Ytong. Choć ........... wydaje mi się że właśnie tutaj będzie taki mosteczek, http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/mostek.jpg i zapomniałem dodać że to tylko tak w ramach podjętego wyzwania Gratuluję spostrzegawczości. Właśnie jest to jedyny mostek, że względu na skomplikowana konstrukcję okien. W związku z tym jest to jedyne miejsce, które dociepliłem styropianem (co widać na innych zdjęciach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 18.01.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witamcancer - jesteś zadowolony z kolejności wykonywania prac? My również chcemy zrobić najpierw instalacje i posadzki a potem wiosna tynki. Odradzaja nam, bo podłoga się zniszczy?? Dodam, że robimy tynki cenm-wapienne, ale to chyba bez znaczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 19.01.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 No, jakoś przeżyliśmy noc chociaż lekko nie było... straty: 3 dachówki, pogięty "fisiołek" z nierdzewki na kominie i jedna para spodni (zatykały wylot komina do kominka w salonie i zostały...wciągnięte/zassane i są pewnie w tym "fisiołku") A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.01.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam I ja melduje ze po nawalnicy ale momentami bylo ostro .Jednak rolety bardzo sie sprawdzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 pozdrawiam piatkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.01.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wczoraj zapowiadali inną pogodę i wieczorem odwołałem beton i ekipę od lania chudziaka, a tu dziś będzie słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dałem dziś do wyceny dach + okna połaciowe - zobaczymy jakie ceny będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.01.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam. A u nas cała noc bez prądu , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wczoraj zapowiadali inną pogodę i wieczorem odwołałem beton i ekipę od lania chudziaka, a tu dziś będzie słoneczko a u mnie pada i pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam. A u nas cała noc bez prądu , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania Nie miec pradu to nic milego ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.01.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Z automatycznego systemu powiadamiania Enea S.A. dowiedziałem się, że przewidywany czas usunięcia awarii to od kilku do kilkunastu godzin , obszar awarii zgodnie z informacjamia to Police, Kołbacz, Tanowo, Dobra, Mierzyn, Dołuje, Kołbaskowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam. A u nas cała noc bez prądu , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania Nie miec pradu to nic milego ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ciekawe, czy tak niska frekwancja w dniu dzisiejszym jest spowodowana również awariami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.01.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam starych i nowych. Gratulacje dla Didi i Pawła. Cóż jeżeli chodzi o awarie to, leży (dosłownie) kilkadzisiąt linii. monterzy co się da tną i na nowo łączą, po kolei. niestety przyszłość nie jest różowa, szczeólnie dla dobrej, dołuj i okolic. przywrócenie zasilania na całym obszarze może potrwać od kilkunastu do 72 godz. u minie po wichurze bez strat, ale nocka z głowy. na naszym wygwizdowie to, naprawdę hulało, a szklenia usytuowane od zachodu to chciało i wywiać. pozdrawiam i spadam do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.01.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam. A u nas cała noc bez prądu , a co gorsze wciąż nie przywrócona została dostawa energii , oczywiście do ZE nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać jakiekolwiek informacje na temat przewidywanego terminy ponownego włączenia zasilania Nie miec pradu to nic milego ale ponoc po takich awariach wiecej dzieci sie rodzi Chyba coś w tym jest. Właśnie oczekujemy na narodzenie maleństwa, które powinno być już w najbliższych dniach To wspaniale Gratulacje wiecie juz corka cz syn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.01.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Ciekawe co dziś zastanę na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.01.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.01.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Swoja droga to cos glupieje pogoda ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.01.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 A jak u was? melduję że jesteśmy 19 krańcowych dachówek w plecy ale w sumie to cieszę się że tylko tyle bo jak sobie przypomnę jak wiało myślałam że odlecimy razem z domem w siną dal Pozdrawiam wszystkich a w szczególności Didi, Pawła i ich pociechy, gratulacje !!! Jeśli chodzi o BK to mamy Solbet na klej ...nie mamy zastrzeżeń. Witam, monka, to Wy już mieszkacie? Z duszą na ramieniu pojechałam dziś na budowę, ale żadnych strat nie było, poza stratą ekipy, która wystraszyła się porannego deszczu i pojechała do domu . delf, uśmiałam się z tych wessanych spodni A mąż w domu? Bo jak w rejsie, to pewnie się będziesz musiała gęsto tłumaczyć mężowi, co robią te gacie w kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.01.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 monka, to Wy już mieszkacie? Jeszcze nie ale teraz też mieszkam w domku jenorodzinnym. Maggie to super że nie ma strat...u nas jednak siła wiatru była bardzo duża. Sąsiadce też zwiało gąsiory z dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts