Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez teraz nalalam sobie lampke wina najzwyklejszego Tokaja bo ja mam cos na odwrot im drozsza cena to mniej mi smakuje :wink: 8)

Trzeba by być naprawdę wielkim znawcą, a wręcz koneserem win, żeby rozpoznawać te niuanse smakowe powyżej 30 zł :wink: ja nim nie jestem, chociaż nie powiem, nawet ja potrafię się rozczarować winem (ale to w okolicach 12 zł) :lol:

Ja nie przepadam za wytrawnymi winami lubie tylko delikatne :lol: najlepiej biale i do tego smakowita rybka albo kurczaczek mniam mniam :D

Acha i jeszcze chciałam wam gorąco polecić moją ekipę brukarzy, efekty można podziwiać u mnie, cenowo konkurencyjni, jakościowo - trudno powiedziec, to mój pierwszy podjazd z granitu 8) , ale podoba mi się bardzo. Namiar na nich dostałam od Bikosy, a swoją opinię przesyłam do Klausa (namiary już tam są).

Witam

Delf - a gdzie można podziwiać?Daj znać na priv jak mozna namiar i cenę

witam

cancer - jesteś zadowolony z kolejności wykonywania prac? My również chcemy zrobić najpierw instalacje i posadzki a potem wiosna tynki. Odradzaja nam, bo podłoga się zniszczy?? Dodam, że robimy tynki cenm-wapienne, ale to chyba bez znaczenia.

Pozdrawiam

Witam!

Jestem w trakcie wykonywania tynków cementowo-wapiennych i mogę tylko potwierdzić, że te tynki brudza strasznie. Wciąż zabezpieczamy wszystko dookoła.

A masz juz posadzki? Czy teraz jakbyś miała wybór to zmienilabyś kolejność?

witam

cancer - jesteś zadowolony z kolejności wykonywania prac? My również chcemy zrobić najpierw instalacje i posadzki a potem wiosna tynki. Odradzaja nam, bo podłoga się zniszczy?? Dodam, że robimy tynki cenm-wapienne, ale to chyba bez znaczenia.

Pozdrawiam

Witam!

Jestem w trakcie wykonywania tynków cementowo-wapiennych i mogę tylko potwierdzić, że te tynki brudza strasznie. Wciąż zabezpieczamy wszystko dookoła.

A masz juz posadzki? Czy teraz jakbyś miała wybór to zmienilabyś kolejność?

Otóż posadzek nie mam i mając te doświadczenia- w życiu nie robiłabym ich przed tynkami.

Muszę przyznać, że robiąc tynki (dodam,że z przymusu) po posadzkach spodziewałem sie większego brudu na powierzchni posadek. Zabezpieczyłem się jednak przed ich zabrudzeniem specjalnynie zakupionym na ten cel papierem karbpowanym. Koszt takiego papieru na powierznię ok 200 m2, to wydatek ok. 300 zł. Muszę przyznać, ze pozostało mi po takie j pracy bardzo duża ilość zbędnych śmieci, za które muszę zapłacić kolejne 300 zł. :cry:

Ale przypomnę, że była to konieczność. Tak na marginesie, nie polecam firmy tynkarskiej "WOLF", która mnie wyrolowała. :evil:

Co człowiek to zdanie. Ja zabezpieczyłam okna, które moim zdaniem były najbardziej narażone, i miałam luz psychiczny- jeśli chodzi o posadzki.

U mnie jak lali posadzki, to ani jedna kropelka nie chlapneła na okna, mam je do samej podłogi.

Mogę moją ekipę polecić z czystym sumienie. Robota trwała dwa dni i wzięli za robociznę 12 zł/ m2

Co człowiek to zdanie. Ja zabezpieczyłam okna, które moim zdaniem były najbardziej narażone, i miałam luz psychiczny- jeśli chodzi o posadzki.

U mnie jak lali posadzki, to ani jedna kropelka nie chlapneła na okna, mam je do samej podłogi.

Mogę moją ekipę polecić z czystym sumienie. Robota trwała dwa dni i wzięli za robociznę 12 zł/ m2

To poprosila bym na priv

Witam

Cancer - bardzo poprosze o namiar na posadzkarzy. A robią tez izolację pozioma i styropian czy to robili ci inni?

Pozdrawiam

Muszę przyznać, że robiąc tynki (dodam,że z przymusu) po posadzkach spodziewałem sie większego brudu na powierzchni posadek. Zabezpieczyłem się jednak przed ich zabrudzeniem specjalnynie zakupionym na ten cel papierem karbpowanym. Koszt takiego papieru na powierznię ok 200 m2, to wydatek ok. 300 zł. Muszę przyznać, ze pozostało mi po takie j pracy bardzo duża ilość zbędnych śmieci, za które muszę zapłacić kolejne 300 zł. :cry:

Ale przypomnę, że była to konieczność. Tak na marginesie, nie polecam firmy tynkarskiej "WOLF", która mnie wyrolowała. :evil:

A tak ogólnie to polecasz firmę, która robiła Ci stan surowy? Możesz polecić inne ekipy? Czy swoje uwagi umieściłeś w liscie wykonawców Klausa?

Witam wszystkich,

w marcu zaczynamy budowę w Dobrej (koło ul. Sportowej, to chyba będzie Kameliowa). I walczymy dzielnie papierami, chociaż one często wygrywają bitwę i nasz dołują. Ale całej wojny nie oddamy:-)

Czy jest ktoś kto mieszka bądź buduje się w tych okolicach? Chętnie poznam sąsiadów i poradzę się w ciężkich chwilach, albo powylewam żale na urząd gminy i inne.

Ponieważ forum chodzi u mnie wolno nie przeczytałam wszystkich maili i będę wdzięczna za odpowiedź.

I jeszcze jedno: czy ktoś może mi poradzić gdzie dostanę Porotherm albo Kroterm po dostępnych cenach:-)

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam wszystkich,

w marcu zaczynamy budowę w Dobrej (koło ul. Sportowej, to chyba będzie Kameliowa). I walczymy dzielnie papierami, chociaż one często wygrywają bitwę i nasz dołują. Ale całej wojny nie oddamy:-)

Czy jest ktoś kto mieszka bądź buduje się w tych okolicach? Chętnie poznam sąsiadów i poradzę się w ciężkich chwilach, albo powylewam żale na urząd gminy i inne.

Ponieważ forum chodzi u mnie wolno nie przeczytałam wszystkich maili i będę wdzięczna za odpowiedź.

I jeszcze jedno: czy ktoś może mi poradzić gdzie dostanę Porotherm albo Kroterm po dostępnych cenach:-)

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam wszystkich,

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

Witam sobotnio i nieśmiało przypominam iż nasz szanowny kolega Klaus prowadzi listę rankingową wykonawców, może warto by przekazać mu wszystkie te namiary które sobie przesyłacie na priv-y ??

Je niedługo będę także poszukiwał namiarów na posadzkarzy i tynkarzy.

To jest słuszna koncepcja! Popieram i proszę o uzupełnianie listy.

Starsi i doświadczeni Forumowicze Grupy Szczecińskiej - żółtodzioby podobne do mnie czekają na Wasze wsparcie i informacje!

Witam wszystkich,

BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Pozdrawiam,

Kasia i Paweł

witamy sąsiadkę, my powoli kończymy na Kameliowej 38 :D zakupy radzę zrzucić na wykonawcę, on z reguły kupi wszystko taniej, trzeba to tylko trochę kontrolować....