Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

mirlandia, a więc to Ty jesteś tym inwestorem z Wielgowa, który budował z silki? :) A kolega z Osowa, to nie przypadkiem pan Marek? Bo jest on też naszym znajomym :lol:

Co do mnie to sie zgadza,natomiast kolega z Osowa to Piotr, wiec tu chyba nie pomoge :) No coz, zycze Wam sukcesow budowlanych, i pozdrowienia dla p. Andrzeja od Mirka

za życzenia dziękuję, pozdrowienia z przyjemnością przekażę :) . A Wam niech się dobrze mieszka :D

dzieki :) ale to dopiero za jakies poltora roku -mamy wolne tempo :oops:

no to radosnego wykańczania :wink:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jakie macie zaprojektowane chudziaki ?

U mnie jest B15 :o - jakoś tak dziwnie :o (10 cm)

Dzieki

U mnie B10 10 cm

u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak

Właśnie też mnie to troszkę zdziwiło.

Jak na swoją nazwę "chudziak" to faktycznie wypasiony. Ale u mnie ten

"chudziak" zwany bardziej poprawnie podłożem betonowym jest B20 i 15cm.

witam w niedzielny poranek :D we wtorek ma być -10C :o

I ja witam

Tez slyszalam ze zima wraca :lol:

Bryta

Jak tam niemieckie prognozy ?? Bo muszę wybrać dzień na wylanie chudziaka :-?

To jest na podstwie niemieckich prognoz.

http://pogoda.onet.pl/0,919,38,miasto.html

A to brytyjczycy

http://www.weatheronline.co.uk/Poland/Szczecin.htm

Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole

Czy wiecie cos wiecej

Czy to wchodzi i kiedy

Ktoś ma pomysł, aby do budowy domu jednorodzinnego nie było wymagane pozwolenie na budowę, a jedynie zgłoszenie wraz z którym składałoby się projekt (czyli tak jak do pozwolenia) urząd miałby 30 dni na wydanie sprzeciwu, jeżeli by tego w tym czasie nie zrobił byłoby to równoznaczne z możliwością rozpoczęcia budowy. Procedura ta dotyczyła by tylko terenów dla których jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Oczywiście aby zapewnić przestrzeganie przepisów PINB powinny prowadzić kontrole w czasie budowy. Tak to wygląda o ile dobrze zrozumiałem idee pomysłu. Jenak biorąc pod uwagę, że jednak w naszym kraju wiele terenów wciąż nie ma aktualnego planu zagodpodarowania przestrzennego i to, że pomysł był chyba wyjęty nagle z kapelusza to raczej zbytnio bym się nie ekscytował szybką perspektywą wprowadzenia ułatwień, zresztą nawet jeżeli ktoś rzeczywiście zabierze się za zmianę przepisów to niestety może się okazać, że zamiast ułatwień wyjdzie im kolejny knot utrudniający życie.

Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole

Czy wiecie cos wiecej

Czy to wchodzi i kiedy

Ktoś ma pomysł, aby do budowy domu jednorodzinnego nie było wymagane pozwolenie na budowę, a jedynie zgłoszenie wraz z którym składałoby się projekt (czyli tak jak do pozwolenia) urząd miałby 30 dni na wydanie sprzeciwu, jeżeli by tego w tym czasie nie zrobił byłoby to równoznaczne z możliwością rozpoczęcia budowy. Procedura ta dotyczyła by tylko terenów dla których jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Oczywiście aby zapewnić przestrzeganie przepisów PINB powinny prowadzić kontrole w czasie budowy. Tak to wygląda o ile dobrze zrozumiałem idee pomysłu. Jenak biorąc pod uwagę, że jednak w naszym kraju wiele terenów wciąż nie ma aktualnego planu zagodpodarowania przestrzennego i to, że pomysł był chyba wyjęty nagle z kapelusza to raczej zbytnio bym się nie ekscytował szybką perspektywą wprowadzenia ułatwień, zresztą nawet jeżeli ktoś rzeczywiście zabierze się za zmianę przepisów to niestety może się okazać, że zamiast ułatwień wyjdzie im kolejny knot utrudniający życie.

ale ułatwiłoby już np. postawienie na działce większego garażu na przykład, czy rozbudowy domku.... teraz trzeba przejść całą procedurę pozwolenia jeśli nieco większe wymiary planujesz.

a tak przy okazji - ma ktoś ceramikę Pilch w domu??? interesuje mnie jakość, bo nie mogę znaleźć nigdzie opinii.

Czy wiecie cos wiecej

Czy to wchodzi i kiedy

A co z kontrolami przeciez i tak jest kierownik budowy z uprawnieniami czy to znaczy ze ma sie dublowac funkcje :roll:

witam w sobotkę, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów do czynienia z zakładem ogólnobudowlanym Pana Andrzeja Żabickiego z Będargowa?

Slyszalem wiele pochlebnych opinii. Czlowiek wydaje sie sympatyczny, jedynie wycena, ktora od niego otrzymalem nieco jakby wysoka.

A tak z ciekawosci ile krzykneli za twoj domek bo swojego czasu tez o nich myslalam :lol: