Maggie 20.01.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 mirlandia, a więc to Ty jesteś tym inwestorem z Wielgowa, który budował z silki? A kolega z Osowa, to nie przypadkiem pan Marek? Bo jest on też naszym znajomym Co do mnie to sie zgadza,natomiast kolega z Osowa to Piotr, wiec tu chyba nie pomoge No coz, zycze Wam sukcesow budowlanych, i pozdrowienia dla p. Andrzeja od Mirka za życzenia dziękuję, pozdrowienia z przyjemnością przekażę . A Wam niech się dobrze mieszka dzieki ale to dopiero za jakies poltora roku -mamy wolne tempo no to radosnego wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Tomadyna to ja je czesto widze w niemczech bo to duza siec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.01.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C I ja witam Tez slyszalam ze zima wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.01.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C I ja witam Tez slyszalam ze zima wraca Bryta Jak tam niemieckie prognozy ?? Bo muszę wybrać dzień na wylanie chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.01.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak Właśnie też mnie to troszkę zdziwiło. Jak na swoją nazwę "chudziak" to faktycznie wypasiony. Ale u mnie ten "chudziak" zwany bardziej poprawnie podłożem betonowym jest B20 i 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 21.01.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C Witam, Kryć się kto może - zima wraca!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 21.01.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 No to jak na -10 złapie to po moim ogródku zostaną wspomnienia. Krzewy mają pąki a iglaki nowe przyrosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.01.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C I ja witam Tez slyszalam ze zima wraca Bryta Jak tam niemieckie prognozy ?? Bo muszę wybrać dzień na wylanie chudziaka To jest na podstwie niemieckich prognoz. http://pogoda.onet.pl/0,919,38,miasto.html A to brytyjczycy http://www.weatheronline.co.uk/Poland/Szczecin.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 A tu pięknie widać trendy:http://www.weatheronline.co.uk/forecast.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.01.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 a to może nie będzie tak źle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w niedzielny poranek we wtorek ma być -10C I ja witam Tez slyszalam ze zima wraca Bryta http://www.wetteronline.de/cgi-bin/regframe?3&PRG=contdat&LANG=de&LAND=DL&ART=vrsd1&RUBRIK=akt&LOOP=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Tam jest dokladna prognoza dla Polski ma byc od wtorku snieg i w nocy do -5w drugiej polowie tygodnia http://de.weather.yahoo.com/PLXX/PLXX0025/index_c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole Czy wiecie cos wiecej Czy to wchodzi i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.01.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole Czy wiecie cos wiecej Czy to wchodzi i kiedy Ktoś ma pomysł, aby do budowy domu jednorodzinnego nie było wymagane pozwolenie na budowę, a jedynie zgłoszenie wraz z którym składałoby się projekt (czyli tak jak do pozwolenia) urząd miałby 30 dni na wydanie sprzeciwu, jeżeli by tego w tym czasie nie zrobił byłoby to równoznaczne z możliwością rozpoczęcia budowy. Procedura ta dotyczyła by tylko terenów dla których jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Oczywiście aby zapewnić przestrzeganie przepisów PINB powinny prowadzić kontrole w czasie budowy. Tak to wygląda o ile dobrze zrozumiałem idee pomysłu. Jenak biorąc pod uwagę, że jednak w naszym kraju wiele terenów wciąż nie ma aktualnego planu zagodpodarowania przestrzennego i to, że pomysł był chyba wyjęty nagle z kapelusza to raczej zbytnio bym się nie ekscytował szybką perspektywą wprowadzenia ułatwień, zresztą nawet jeżeli ktoś rzeczywiście zabierze się za zmianę przepisów to niestety może się okazać, że zamiast ułatwień wyjdzie im kolejny knot utrudniający życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.01.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole Czy wiecie cos wiecej Czy to wchodzi i kiedy Ktoś ma pomysł, aby do budowy domu jednorodzinnego nie było wymagane pozwolenie na budowę, a jedynie zgłoszenie wraz z którym składałoby się projekt (czyli tak jak do pozwolenia) urząd miałby 30 dni na wydanie sprzeciwu, jeżeli by tego w tym czasie nie zrobił byłoby to równoznaczne z możliwością rozpoczęcia budowy. Procedura ta dotyczyła by tylko terenów dla których jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Oczywiście aby zapewnić przestrzeganie przepisów PINB powinny prowadzić kontrole w czasie budowy. Tak to wygląda o ile dobrze zrozumiałem idee pomysłu. Jenak biorąc pod uwagę, że jednak w naszym kraju wiele terenów wciąż nie ma aktualnego planu zagodpodarowania przestrzennego i to, że pomysł był chyba wyjęty nagle z kapelusza to raczej zbytnio bym się nie ekscytował szybką perspektywą wprowadzenia ułatwień, zresztą nawet jeżeli ktoś rzeczywiście zabierze się za zmianę przepisów to niestety może się okazać, że zamiast ułatwień wyjdzie im kolejny knot utrudniający życie. ale ułatwiłoby już np. postawienie na działce większego garażu na przykład, czy rozbudowy domku.... teraz trzeba przejść całą procedurę pozwolenia jeśli nieco większe wymiary planujesz. a tak przy okazji - ma ktoś ceramikę Pilch w domu??? interesuje mnie jakość, bo nie mogę znaleźć nigdzie opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 21.01.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w sobotkę, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów do czynienia z zakładem ogólnobudowlanym Pana Andrzeja Żabickiego z Będargowa? Slyszalem wiele pochlebnych opinii. Czlowiek wydaje sie sympatyczny, jedynie wycena, ktora od niego otrzymalem nieco jakby wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Sluchajcie o co chodzi z tym ze nie ma byc pozwolenia na budowe a jakies kontrole Czy wiecie cos wiecej Czy to wchodzi i kiedy Ktoś ma pomysł, aby do budowy domu jednorodzinnego nie było wymagane pozwolenie na budowę, a jedynie zgłoszenie wraz z którym składałoby się projekt (czyli tak jak do pozwolenia) urząd miałby 30 dni na wydanie sprzeciwu, jeżeli by tego w tym czasie nie zrobił byłoby to równoznaczne z możliwością rozpoczęcia budowy. Procedura ta dotyczyła by tylko terenów dla których jest aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Oczywiście aby zapewnić przestrzeganie przepisów PINB powinny prowadzić kontrole w czasie budowy. Tak to wygląda o ile dobrze zrozumiałem idee pomysłu. Jenak biorąc pod uwagę, że jednak w naszym kraju wiele terenów wciąż nie ma aktualnego planu zagodpodarowania przestrzennego i to, że pomysł był chyba wyjęty nagle z kapelusza to raczej zbytnio bym się nie ekscytował szybką perspektywą wprowadzenia ułatwień, zresztą nawet jeżeli ktoś rzeczywiście zabierze się za zmianę przepisów to niestety może się okazać, że zamiast ułatwień wyjdzie im kolejny knot utrudniający życie. A co z kontrolami przeciez i tak jest kierownik budowy z uprawnieniami czy to znaczy ze ma sie dublowac funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 witam w sobotkę, czy miał ktoś z szanownych forumowiczów do czynienia z zakładem ogólnobudowlanym Pana Andrzeja Żabickiego z Będargowa? Slyszalem wiele pochlebnych opinii. Czlowiek wydaje sie sympatyczny, jedynie wycena, ktora od niego otrzymalem nieco jakby wysoka. A tak z ciekawosci ile krzykneli za twoj domek bo swojego czasu tez o nich myslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Przegladam zestawienie materialow i Czym sie rozni mieszanka zwirowo-piaskowa od piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts