tomadyna 22.01.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Proszę jaką mam 100% sprawdzalność pogody Napisałem tydzień temu że jak tylko ruszę dalej z pracami to przyjdzie zima ........ i co nadchodzi Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Witam poniedziałkowo w nienajlepszym nastroju. P.S. Przypominam o 2 wolnych miejscach na narty !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 22.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Tomadyna może nie warto się zbytnio zamartwiać, jeszcze może się okazać, że z tej zimy u nas to nic nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Proszę jaką mam 100% sprawdzalność pogody Napisałem tydzień temu że jak tylko ruszę dalej z pracami to przyjdzie zima ........ i co nadchodzi Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Witam poniedziałkowo w nienajlepszym nastroju. P.S. Przypominam o 2 wolnych miejscach na narty !! Ale czy on jest zafoliowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam Wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Siedze wlasnie nad papierami i projektem i jakie to trudne Nie martw się - inni (ja) maja to samo!!!! Zanim się za to zabrałem myslałem, ze jestem w miare wykształconym i rozumnym człowiekiem ... Mi idzie to jak krew z nasa Dlaczego w zestawieniach nie maga rozbijac pozycji np ile B20 do fundamentu a ile do stropu A tak przegladam przedmiary a i tak sie gubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 22.01.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Siedze wlasnie nad papierami i projektem i jakie to trudne Nie martw się - inni (ja) maja to samo!!!! Zanim się za to zabrałem myslałem, ze jestem w miare wykształconym i rozumnym człowiekiem ... Mi idzie to jak krew z nasa Dlaczego w zestawieniach nie maga rozbijac pozycji np ile B20 do fundamentu a ile do stropu A tak przegladam przedmiary a i tak sie gubie Zestawienia są pewnie robione z kosztorysów wykonywanych w KNR, a tam standardowo ilości danego materiału występującego w różnych pozycjach robót są sumowane w zestawieniu w jedną pozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich!!! Odnos´nie bramy - napedu - rozlaczenie sie z pradu lub brak pradu nie oznacza rozkodowanie sie pilota... niestety odnosnie napedu nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Najlepiej zadzwon tam gdzie kupowalas i opisz problem, powinni pomoc prezz telefon, gdy to nie pomoze, powinni przyjechac.. W Borzyslawcu - pradu nie bylo od czwartku do niedzieli A debu (pomnik przyrody) tego pustego na 2 metry jak nie zwialo tak nie zwialo - stoi, a zdrowe drzewa powalilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 22.01.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam grupkę Siedze wlasnie nad papierami i projektem i jakie to trudne Nie martw się - inni (ja) maja to samo!!!! Zanim się za to zabrałem myslałem, ze jestem w miare wykształconym i rozumnym człowiekiem ... Mi idzie to jak krew z nasa Dlaczego w zestawieniach nie maga rozbijac pozycji np ile B20 do fundamentu a ile do stropu A tak przegladam przedmiary a i tak sie gubie ha, skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Tomadyna może nie warto się zbytnio zamartwiać, jeszcze może się okazać, że z tej zimy u nas to nic nie będzie Mam nadzieję choć prognozy nie są zadawalające - przynajmniej jeśli chodzi o budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.01.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Ale czy on jest zafoliowany Jest ale tylko z boku - chyba wszystkie są tak pakowane. Dziś jadę je paczkować dalej. Budować nie można a palety trzeba oddać po 30 dniach od zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 witam grupkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.01.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Ale czy on jest zafoliowany Jest ale tylko z boku - chyba wszystkie są tak pakowane. Dziś jadę je paczkować dalej. Budować nie można a palety trzeba oddać po 30 dniach od zakupu kurka...a u mnie niedawno porabano te palety:( została jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Ale czy on jest zafoliowany Jest ale tylko z boku - chyba wszystkie są tak pakowane. Dziś jadę je paczkować dalej. Budować nie można a palety trzeba oddać po 30 dniach od zakupu niby drobna rzecz a wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy ktos z Was ma Ceramike Gres SA i jak siesprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Ale czy on jest zafoliowany Jest ale tylko z boku - chyba wszystkie są tak pakowane. Dziś jadę je paczkować dalej. Budować nie można a palety trzeba oddać po 30 dniach od zakupu Może wystarczy zabezpieczyć folią budowlaną od góry? Jeśli bloczki nie są bardzo nasiąknięte wodą i nie przyjdzie siarczysty mróz, to nic nie powinno im się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Co prawda fizykę miałam dawno , ale tak sobie kombinuję, że ciepłe idzie do góry, a zimne na dół, więc dodanie folii powinno ograniczyć ucieczkę ciepła do gruntu, a generalnie ciepło z rurek raczej będzie przechodzić przez wylewkę i płytki do pomieszczenia niż w dół przez styro do gruntu. niestety, konwekcja dotyczy tylko gazów i cieczy... w ciałach stałych przewodzenie ciepła jest promieniste w stosunku do źródła. dlatego przy podłogówce ważna jest izolacja od spodu, żeby nie podgrzewać gruntu pod domem, oraz odpowiednia grubość wylewki, żeby temperatura na powierzchni równo się rozkładała i wylewka nie kruszyła się.... Dziękuję za odzew na forum i pw w sprawie podłogi. Po konsultacji jeszcze z architektem i kierownikiem budowy postanowiłam, że zrobię 8cm cieplejszego styropianu + 7cm wylewki + 2cm podłogi, a te nadprogramowe 1-2cm mam nadzieję, że uda się zamaskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy znacie firme robiaca wentylacje i ogrzewania nadmuchowe FGN mieszczaca sie w Przeclawiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 22.01.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 WitamPilnie poszukuję ekipy ciesli/dekarzy - dosłownie na tydzień i od zaraz, bo moi mi nawalili a mam mała robótkę rozgrzebaną. Chodzi o dwa małe daszki, nad wejsciem i tarasem - jak na avatarku. znacie kogoś poleconego i majacego aktualnie jakąś lukę w robotach.Bardzo bym była wdzięczna za wszelkie namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.01.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Tomadyna może nie warto się zbytnio zamartwiać, jeszcze może się okazać, że z tej zimy u nas to nic nie będzie Mam nadzieję choć prognozy nie są zadawalające - przynajmniej jeśli chodzi o budowanie Jak wracałem z pracy na termometrze było 0 st. a w radio (Trójka) mówili, ze w nocy w Szczecinie - 8 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts