matam 22.01.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Tomadyna może nie warto się zbytnio zamartwiać, jeszcze może się okazać, że z tej zimy u nas to nic nie będzie Mam nadzieję choć prognozy nie są zadawalające - przynajmniej jeśli chodzi o budowanie Jak wracałem z parcy na termometrze było 0 st. a w radio (Trójka) mówili, ze w nocy w Szczecinie - 8 st. Chyba prawda pogoda w szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 22.01.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich!!!! Dawno nie zagladałam ale u mnie sie sprawy papierkowe troche pokomplikowały i czekam az sie wszystko rozwiaże. A to dopiero początek aż sie boje co bedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 22.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.01.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Gratulacje, wszystkiego najlepszego, a w szczególności zdrowia dla małej Emilki, mamy Dorotki i reszty rodzinki pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMariusz 22.01.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Dopiero zaczynamy i chcielibyśmy uzyskać informacje na temat adaptacji projektu typowego. Czy możecie polecić kogoś kto się tym zajmuje w okolicach Stargardu Szczecińskiego ( może być ze Szczecina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.01.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Gratulacje duzo zdrowia dla calej rodzinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Gratulacje I duzo zdrowia dla Ciebie i Emilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich!!!! Dawno nie zagladałam ale u mnie sie sprawy papierkowe troche pokomplikowały i czekam az sie wszystko rozwiaże. A to dopiero początek aż sie boje co bedzie dalej Mnie tez wkurza to slimaczenie sie z papierami a juz bym chciala kupowac materialy ale tak bez pozwolenia to ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Więc jeszcze raz pozwolę sobie wieczorkowo puścić.... OGŁOSZENIE: Poszukujemy 2 osób na wyjazd na narty. Włochy, miejscowość Marilleva, region Val di Sole, 3-10.03.2007 zakwaterowanie 700zł. + skipass 650 zł. + przejazd ca. 200 zł. + alkohol P.S. Obowiązuje kolejność zgłoszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak Właśnie też mnie to troszkę zdziwiło. Odpowiadam może zbyt późno ale czytuję Forum z przerwami. Różnica cenowa między B10 a B15 naprawdę niewielka, lepiej daj B15. B10, to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 dwóch i żadne polecenie nie potwierdzone choć przez dwie różne osoby - skąd wiem że taki kierownik jest mądrzejszy od szefa ekipy?? Bo Ty go zatrudniasz i płacisz. Pracuje "po Twojej stronie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mam zagwozdkę z podłogami: teraz mam tak: podsypka piaskowa 15 cm beton B10 10 cm - i to już jest. Zostawione 16 cm różnicy przy wylewaniu schodów wewn. i zewn. na: 2 x papa na lepiku styropian twardy 10cm gładź cementowa 4 cm podłoga 2 cm ALE - zamierzam dać na dole ogrzewanie podłogowe i te 4 cm wylewki to może być mało na schowanie rurek. Mogę: 1) zwiększyć grubość wylewki, ale wtedy schody zewnętrzne będą niżej niż podłoga parteru, a pierwszy stopień schodów wewnętrznych będzie niższy niż pozostałe 2) dać cieńszy styropian i grubszą wylewkę - może z ekranem z folii - żeby zachować te 16 cm, ale czy wtedy izolacja nie będzie za cienka? Co o tym myślicie? Maggie, przy 10 cm styropianu zalecana grubośc jastrychu 7 cm i nie mniej! Co do schodów zewnętrznych - może da się nadrobic częściowo jakąś okładziną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 .... Taka cienka wylewke trzeba by pewnie zazbroic siatka - a to juz pytanie do fachowcow jak sie ma ulozenie podlogowki i jeszcze dodatkowo siatki. Ja w kazdym badz razie bym sie bal. Maggie, przy podłogówce niie wolno stosowac siatki i absolutnie w przyszłości nie daj się na to namówic żadnemu wykonawcy! Przy podłogówce tylko (!) włókna polipropylenowe zapewniają tzw. gwarancję posadowienia i zapobiegają skurczom. Siatka ogranicza skurcze w czasie wiązania jastrychu ale jesli nie leży dokładnie w połowie przekroju płyty jastrychowej to nie spełnia absolutnie swojego zadania, poza tym ona skurczom nie zapobiega. Pamiętaj też też o konieczności stosowania foli budowlanej między styropianem a jastrychem jako warstwy poślizgowej i bezwzględnie pilnuj wykonania dylatacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 .... Taka cienka wylewke trzeba by pewnie zazbroic siatka - a to juz pytanie do fachowcow jak sie ma ulozenie podlogowki i jeszcze dodatkowo siatki. Ja w kazdym badz razie bym sie bal. Przy podłogówce niie wolno stosowac siatki i absolutnie w przyszłości nie daj się na to namówic żadnemu wykonawcy! Przy podłogówce tylko (!) włókna polipropylenowe zapewniają tzw. gwarancję posadowienia i zapobiegają skurczom. Siatka ogranicza skurcze w czasie wiązania jastrychu ale jesli nie leży dokładnie w połowie przekroju płyty jastrychowej to nie spełnia absolutnie swojego zadania, poza tym ona skurczom nie zapobiega. Pamiętaj też też o konieczności stosowania foli budowlanej między styropianem a jastrychem jako warstwy poślizgowej i bezwzględnie pilnuj wykonania dylatacji! Czy dotyczy to tylko wodnej podlogowki Czy byli u ciebie z poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy dotyczy to tylko wodnej podlogowki Czy byli u ciebie z poznania Nie chwytam, dlaczego z Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 22.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Gratulacje dla obu Pań! Tatusiowi też gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 22.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy dotyczy to tylko wodnej podlogowki Czy byli u ciebie z poznania Nie chwytam, dlaczego z Poznania? Nie mieli montowac reku ,chyba pomylilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Gdzie i jakie kupowaliście drzwi zewnętrzne wyjściowe z garażu na ogród np. stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.01.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszystkich Dopiero zaczynamy i chcielibyśmy uzyskać informacje na temat adaptacji projektu typowego. Czy możecie polecić kogoś kto się tym zajmuje w okolicach Stargardu Szczecińskiego ( może być ze Szczecina). jasne.. podesle wam jutro namiary na stargard pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 22.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Siedze wlasnie nad papierami i projektem i jakie to trudne Nie martw się - inni (ja) maja to samo!!!! Zanim się za to zabrałem myslałem, ze jestem w miare wykształconym i rozumnym człowiekiem ... O tak, zdecydowanie dołączam sie do Waszego grona, wydaje mi sie, że wiem coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts