moonshine 22.01.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jakie macie zaprojektowane chudziaki ? U mnie jest B15 - jakoś tak dziwnie (10 cm) Dzieki U mnie B10 10 cm u mnie tak samo jak u bryty, B15 to taki "wypasiony" chudziak Właśnie też mnie to troszkę zdziwiło. Odpowiadam może zbyt późno ale czytuję Forum z przerwami. Różnica cenowa między B10 a B15 naprawdę niewielka, lepiej daj B15. B10, to minimum. U nas w projekcie jest chudziak 7,5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 23.01.2007 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 czy zakładamy że jak ekipa powszechnie znana i polecana to się obejdzie bez niezależnego nadzoru?? Piotrze pamiętaj ..... KONTROLA najwyższym stopniem zaufania !!!!!! Poszedłem jeszcze dalej - mam sprawdzoną ekipę ze ich kierownikiem budowy a ja mam swojego inspektora nadzoru - znakomity uklad. Ma tylko jedną wade - dodatkowy koszt Pytanko: a wiele taka "przyjemność" kosztuje? mnie niewiele jeśli chodzi o pieniadze - bo rodzina ale sądzę czasami ze lepiej mi było obcemu zapłacić - szczególnie po kolejnej "dyskusji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 23.01.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Gratulacje dla obu Pań! Tatusiowi też gratuluję. GRATULACJE dla całej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 23.01.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Gdyby ktoś się pozbywał prowizorycznych drzwi na budowę (wejściowych) to byłabym zainteresowana ja także chętnie przejmę takie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 23.01.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 i oczywiście witam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.01.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Didi GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 oczywiscie pozdrawiamwtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.01.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów GRATULUJE ---- dziewczyny z 13-go są spokojne znam 4 i wszystkie takie same choc z roznych miesiecy Tobie też tego zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 witam we wtorek , no i mamy mróz ojj nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.01.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam wtorkowo U mnie mrozik -5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam wszystkich Dopiero zaczynamy i chcielibyśmy uzyskać informacje na temat adaptacji projektu typowego. Czy możecie polecić kogoś kto się tym zajmuje w okolicach Stargardu Szczecińskiego ( może być ze Szczecina). jasne.. podesle wam jutro namiary na stargard pozdrawiam m. podaje namiary, pracownia projektowa 'Przestrzen', nr tel. 91 578 4725 w razie pytan do mnie prosze na priva lub mail pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 witam wszystkich..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Didi jeszcze raz Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 23.01.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam grupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 23.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam zagwozdkę z podłogami: teraz mam tak: podsypka piaskowa 15 cm beton B10 10 cm - i to już jest. Zostawione 16 cm różnicy przy wylewaniu schodów wewn. i zewn. na: 2 x papa na lepiku styropian twardy 10cm gładź cementowa 4 cm podłoga 2 cm ALE - zamierzam dać na dole ogrzewanie podłogowe i te 4 cm wylewki to może być mało na schowanie rurek. Mogę: 1) zwiększyć grubość wylewki, ale wtedy schody zewnętrzne będą niżej niż podłoga parteru, a pierwszy stopień schodów wewnętrznych będzie niższy niż pozostałe 2) dać cieńszy styropian i grubszą wylewkę - może z ekranem z folii - żeby zachować te 16 cm, ale czy wtedy izolacja nie będzie za cienka? Co o tym myślicie? Wedlug mnie dajac mniej stropianu bedzie zimno (ale to moja opinia ) A 4 cm wylewki przy podlogowce to bardzo malo Też myślę, że 4 cm to za mało. Co prawda fizykę miałam dawno , ale tak sobie kombinuję, że ciepłe idzie do góry, a zimne na dół, więc dodanie folii powinno ograniczyć ucieczkę ciepła do gruntu, a generalnie ciepło z rurek raczej będzie przechodzić przez wylewkę i płytki do pomieszczenia niż w dół przez styro do gruntu. Ale tak do końca nie jestem przekonana, czy to 7-8 cm izolacji wystarczy Ciepło nie podlega siłom grawitacji a folia nie jest materiałem izolacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A co znaczy standardowa papa ?? ha, tuś mnie zastrzelił To taka papa, że kiedy idziesz do sklepu i mówisz "poproszę rolkę papy", to Ci ją sprzedają To bardzo dobra definicja bo w sklepach zwykle jest ta "standardowa" czyli najlepiej sprzedająca się czyli najtańsza czyli najsłapsza papa. W praktyce oznacza to grubość niby 3mm a faktycznie 2,2mm i osnowę z włókien szkalnych. Cienka i podatna na przerwanie. Ideałem jest taka np Czarna Mamba ale nikt nią nie handluje w ilościach detalicznych, idzie tylko na duże inwestycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Proszę jaką mam 100% sprawdzalność pogody Napisałem tydzień temu że jak tylko ruszę dalej z pracami to przyjdzie zima ........ i co nadchodzi Co ja mam teraz z tym BK na placu zrobić Witam poniedziałkowo w nienajlepszym nastroju. P.S. Przypominam o 2 wolnych miejscach na narty !! Na twoim placu budowy? To co, chciałeś murować przed wylaniem podłoży bewtonowych? Z praktyki wiem, że to nie jest dobry pomysł. Ucierpi na tym dokładność poziomowania podkładów. Oj stary ale Ci się spieszy z tym budowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Didi gratulacje. Może jakieś zdjęcia zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Więc jeszcze raz pozwolę sobie wieczorkowo puścić.... OGŁOSZENIE: Poszukujemy 2 osób na wyjazd na narty. Włochy, miejscowość Marilleva, region Val di Sole, 3-10.03.2007 zakwaterowanie 700zł. + skipass 650 zł. + przejazd ca. 200 zł. + alkohol P.S. Obowiązuje kolejność zgłoszeń Piszę się, ale za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts