Małgolinka 23.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam przyjemność w imieniu Didi pokazać jej maleńki skarb, Emilkę http://images14.fotosik.pl/58/6ceb036a695fc405med.jpg słodka jest ooooo jaki słodziak jak sobie słodko śpi Jeszcze raz wielkie gratulacje Didi masz cudowną córeczkę... tzn. dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam przyjemność w imieniu Didi pokazać jej maleńki skarb, Emilkę http://images14.fotosik.pl/58/6ceb036a695fc405med.jpg słodka jest śliczniusia..ech.... podobna do siostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.01.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Didi - jeszcze raz gratulki !!! faktycznie do Ciebie podobna lubię Cię za to co teraz powiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Didi - jeszcze raz gratulki !!! faktycznie do Ciebie podobna lubię Cię za to co teraz powiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 23.01.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 PYTANIEPolecicie mi dobrego i może taniego ale przedwszystkim solidnego Pana co zrobi mi instalke c.o...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.01.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam przyjemność w imieniu Didi pokazać jej maleńki skarb, Emilkę http://images14.fotosik.pl/58/6ceb036a695fc405med.jpg słodka jest tylko pozazdroscic tez sie rozmarzylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 23.01.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam! Jak już wiecie niebyło mnie z banalnego powodu - urodziła się Emilka. Trochę nasz pobyt przedłużył się w szpitalu z powodu żółtaczki małej, ale juz jesteśmy w domku i dochodzę powoli do siebie. Pozdrawiam nowych forumowiczów Didi gratulacje. Może jakieś zdjęcia zobaczymy? ja nie mam zdjęć tych na necie, bo nie umię tego robić ale jeśli by się ktoś znalazł kto by wkleił za mnie takie zdjęcie to chętnie podeślę No problem, mogę Ci to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.01.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam przyjemność w imieniu Didi pokazać jej maleńki skarb, Emilkę http://images14.fotosik.pl/58/6ceb036a695fc405med.jpg słodka jest Cudne to maleństwo ! Gratulacje i pozdrowienia dla całej powiększonej rodzinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.01.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam zagwozdkę z podłogami: teraz mam tak: podsypka piaskowa 15 cm beton B10 10 cm - i to już jest. Zostawione 16 cm różnicy przy wylewaniu schodów wewn. i zewn. na: 2 x papa na lepiku styropian twardy 10cm gładź cementowa 4 cm podłoga 2 cm ALE - zamierzam dać na dole ogrzewanie podłogowe i te 4 cm wylewki to może być mało na schowanie rurek. Mogę: 1) zwiększyć grubość wylewki, ale wtedy schody zewnętrzne będą niżej niż podłoga parteru, a pierwszy stopień schodów wewnętrznych będzie niższy niż pozostałe 2) dać cieńszy styropian i grubszą wylewkę - może z ekranem z folii - żeby zachować te 16 cm, ale czy wtedy izolacja nie będzie za cienka? Co o tym myślicie? Wedlug mnie dajac mniej stropianu bedzie zimno (ale to moja opinia ) A 4 cm wylewki przy podlogowce to bardzo malo Też myślę, że 4 cm to za mało. Co prawda fizykę miałam dawno , ale tak sobie kombinuję, że ciepłe idzie do góry, a zimne na dół, więc dodanie folii powinno ograniczyć ucieczkę ciepła do gruntu, a generalnie ciepło z rurek raczej będzie przechodzić przez wylewkę i płytki do pomieszczenia niż w dół przez styro do gruntu. Ale tak do końca nie jestem przekonana, czy to 7-8 cm izolacji wystarczy Ciepło nie podlega siłom grawitacji a folia nie jest materiałem izolacyjnym. Problem chyba sam się rozwiązał - okazało się, że wykonawca z wlasnej inicjatywy dodał jeszcze 3cm zapasu na wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.01.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jaka kolejność prac? 1) elektryka - tynki cem.wap. - hydraulika 2) elektryka - hydraulika - tynki cem.wap. 1) jak się hydraulicy wkują w ściany, to już pewnie nie da się tak idealnie zatrzeć bruzd 2) jak hydraulicy zrobią kotłownię, to tynkarz nie dostanie się za rury. Najchętniej zleciłabym tynkowanie na raty - najpierw garaż i kotłownia, potem cała reszta, ale tynkarze nie bardzo się chcą umawiać na dwie raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jaka kolejność prac? 1) elektryka - tynki cem.wap. - hydraulika 2) elektryka - hydraulika - tynki cem.wap. 1) jak się hydraulicy wkują w ściany, to już pewnie nie da się tak idealnie zatrzeć bruzd 2) jak hydraulicy zrobią kotłownię, to tynkarz nie dostanie się za rury. Najchętniej zleciłabym tynkowanie na raty - najpierw garaż i kotłownia, potem cała reszta, ale tynkarze nie bardzo się chcą umawiać na dwie raty zdecydowanie wariant nr 1. wiele zależy od tego, jak hydraulik zamierz puścić rury - w ścianach czy po podłodze. co do bruzd w ścianach o bez obaw, da się je zatrzeć bez śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 23.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 WitamNa stronie bip gminy dobra pojawila sie informacja o modernizacji ulicy bukszpanowej i mierzyńskiej. Moze kogos zainteresuje. Modernizacja w Dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czy moze wiecie gdzie u nas sprzedaja amerykanskie bramy garazowe AMARR bo tak bardzo mi sie spodobaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czy moze wiecie gdzie u nas sprzedaja amerykanskie bramy garazowe AMARR bo tak bardzo mi sie spodobaly http://www.amarr.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czy moze wiecie gdzie u nas sprzedaja amerykanskie bramy garazowe AMARR bo tak bardzo mi sie spodobaly http://www.amarr.com.pl/ Ten adres znam tylko nie udalo mi sie znalesc dystrybutora aby zobaczyc na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 23.01.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jaka kolejność prac? 1) elektryka - tynki cem.wap. - hydraulika 2) elektryka - hydraulika - tynki cem.wap. 1) jak się hydraulicy wkują w ściany, to już pewnie nie da się tak idealnie zatrzeć bruzd 2) jak hydraulicy zrobią kotłownię, to tynkarz nie dostanie się za rury. Najchętniej zleciłabym tynkowanie na raty - najpierw garaż i kotłownia, potem cała reszta, ale tynkarze nie bardzo się chcą umawiać na dwie raty u mnie hydraulik robił na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 23.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam przyjemność w imieniu Didi pokazać jej maleńki skarb, Emilkę http://images14.fotosik.pl/58/6ceb036a695fc405med.jpg słodka jest ślicznotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 23.01.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Czy moze wiecie gdzie u nas sprzedaja amerykanskie bramy garazowe AMARR bo tak bardzo mi sie spodobaly http://www.amarr.com.pl/ Ten adres znam tylko nie udalo mi sie znalesc dystrybutora aby zobaczyc na zywo piszą, że dopiero szukają przedstawicieli. zadzwoń do nich i zapytaj, ale wydaje mi się, że w pobliżu nikt się nie reklamował tymi bramami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 23.01.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts