szydas 25.01.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam prośbę Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki . powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PEPE 25.01.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam prośbę Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki . powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... Na działce mam ok.1.5 m humusu. Fundamenty będą znajdować się na gł. 1 m, więc do wymiany mam jeszcze 0.5m dlatego tak napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.01.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 cos stargowalem ale zadowolony jestes z wkladu czy obudowe masz zwykla czy akumulacyjna zadowolony jestem tylko co to jest akumulacyjna moj wklad jest z szamotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 cos stargowalem ale zadowolony jestes z wkladu czy obudowe masz zwykla czy akumulacyjna zadowolony jestem tylko co to jest akumulacyjna moj wklad jest z szamotem chodzilo mi o szamot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.01.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam prośbę Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki . powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... Na działce mam ok.1.5 m humusu. Fundamenty będą znajdować się na gł. 1 m, więc do wymiany mam jeszcze 0.5m dlatego tak napisałem gdzie są takie grunty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Mam prośbę Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki . powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... Na działce mam ok.1.5 m humusu. Fundamenty będą znajdować się na gł. 1 m, więc do wymiany mam jeszcze 0.5m dlatego tak napisałem gdzie są takie grunty??? Chyba zle zrozumiales budowlanca czy napewno chodzilo o wymiane czy moze humus to 2 rozne rzeczy humus to koszt 300-400 zl a wymiana gruntu duzo duzo wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 25.01.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitamDidi-gratulacjeMnie też denerwowało chodzenie po schodach z małym dzieckiem, ale dzieci szybko dorastają i przestaje to być wiekszym problemem. Ale muszę przyznać, że jak córcia była malutka to trochę żałowałam, że nie wybraliśmy parterówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.01.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Wszystko w rękach Najwyższych! (czytaj: mojego architekta, Gazowni, Wodociagów no i Starostwa Powiatowego w Goleniowie). Przy dobrych wiatrach połowa kwietnia, przy pesymistycznej wersji maj. Możesz kogos polecić? Może dałoby rade coś wstepnie ustalić - liczę na to, że ekpie z okolic budowy będzie wygodniej pracować na takiej właśnie niż szukać w dalszych odlegościach (ale mogę się mylić...) Witam, nie patrz na to, czy z okolic, czy nie. Na cenę nie ma to większego wpływu. Mój wykonawca jest ze Złocieńca, jego ludzie też - zasuwają od 7.30 do 19.30 (w poniedziałek zaczynają później, w piątek kończą wcześniej) i nie patrzą na to, że o 16.00 żona z obiadem czeka. Szukaj dobrej ekipy z referencjami, a dojazdy to ich sprawa. A jak trafiłaś na ekipę ze Złocieńca? Czy to oznacza, że bez zbytniej krępacji mozna/należy szukać ekipy z terenu całego województwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.01.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 cos stargowalem ale zadowolony jestes z wkladu czy obudowe masz zwykla czy akumulacyjna zadowolony jestem tylko co to jest akumulacyjna moj wklad jest z szamotem chodzilo mi o szamot tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 25.01.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 A jak trafiłaś na ekipę ze Złocieńca? Czy to oznacza, że bez zbytniej krępacji mozna/należy szukać ekipy z terenu całego województwa? moja ekipa jest spod Szczecinka, a niektórzy zatrudniają górali, którzy mieszkają jeszcze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.01.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Wszystko w rękach Najwyższych! (czytaj: mojego architekta, Gazowni, Wodociagów no i Starostwa Powiatowego w Goleniowie). Przy dobrych wiatrach połowa kwietnia, przy pesymistycznej wersji maj. Możesz kogos polecić? Może dałoby rade coś wstepnie ustalić - liczę na to, że ekpie z okolic budowy będzie wygodniej pracować na takiej właśnie niż szukać w dalszych odlegościach (ale mogę się mylić...) porozmawiam z moim wykonawcą (działa na tym terenie) jak będzie miał wolny termin to dam ci namiar OK. Dziękuję za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Wszystko w rękach Najwyższych! (czytaj: mojego architekta, Gazowni, Wodociagów no i Starostwa Powiatowego w Goleniowie). Przy dobrych wiatrach połowa kwietnia, przy pesymistycznej wersji maj. Możesz kogos polecić? Może dałoby rade coś wstepnie ustalić - liczę na to, że ekpie z okolic budowy będzie wygodniej pracować na takiej właśnie niż szukać w dalszych odlegościach (ale mogę się mylić...) Witam, nie patrz na to, czy z okolic, czy nie. Na cenę nie ma to większego wpływu. Mój wykonawca jest ze Złocieńca, jego ludzie też - zasuwają od 7.30 do 19.30 (w poniedziałek zaczynają później, w piątek kończą wcześniej) i nie patrzą na to, że o 16.00 żona z obiadem czeka. Szukaj dobrej ekipy z referencjami, a dojazdy to ich sprawa. A jak trafiłaś na ekipę ze Złocieńca? Czy to oznacza, że bez zbytniej krępacji mozna/należy szukać ekipy z terenu całego województwa? Pytac sasiadow i znajomych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 25.01.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Wszystko w rękach Najwyższych! (czytaj: mojego architekta, Gazowni, Wodociagów no i Starostwa Powiatowego w Goleniowie). Przy dobrych wiatrach połowa kwietnia, przy pesymistycznej wersji maj. Możesz kogos polecić? Może dałoby rade coś wstepnie ustalić - liczę na to, że ekpie z okolic budowy będzie wygodniej pracować na takiej właśnie niż szukać w dalszych odlegościach (ale mogę się mylić...) Witam, nie patrz na to, czy z okolic, czy nie. Na cenę nie ma to większego wpływu. Mój wykonawca jest ze Złocieńca, jego ludzie też - zasuwają od 7.30 do 19.30 (w poniedziałek zaczynają później, w piątek kończą wcześniej) i nie patrzą na to, że o 16.00 żona z obiadem czeka. Szukaj dobrej ekipy z referencjami, a dojazdy to ich sprawa. A jak trafiłaś na ekipę ze Złocieńca? Czy to oznacza, że bez zbytniej krępacji mozna/należy szukać ekipy z terenu całego województwa? Pytac sasiadow i znajomych . Znaczy się: forumowiczów Grupy szczecińskiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Forum tez ale i sasiadow bo tez duzo podpowiadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma drzwi wewnetrzne pelne (zadne kartony ,plyty ) ile za takie cos placil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.01.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Wszystko w rękach Najwyższych! (czytaj: mojego architekta, Gazowni, Wodociagów no i Starostwa Powiatowego w Goleniowie). Przy dobrych wiatrach połowa kwietnia, przy pesymistycznej wersji maj. Możesz kogos polecić? Może dałoby rade coś wstepnie ustalić - liczę na to, że ekpie z okolic budowy będzie wygodniej pracować na takiej właśnie niż szukać w dalszych odlegościach (ale mogę się mylić...) Witam, nie patrz na to, czy z okolic, czy nie. Na cenę nie ma to większego wpływu. Mój wykonawca jest ze Złocieńca, jego ludzie też - zasuwają od 7.30 do 19.30 (w poniedziałek zaczynają później, w piątek kończą wcześniej) i nie patrzą na to, że o 16.00 żona z obiadem czeka. Szukaj dobrej ekipy z referencjami, a dojazdy to ich sprawa. A jak trafiłaś na ekipę ze Złocieńca? Czy to oznacza, że bez zbytniej krępacji mozna/należy szukać ekipy z terenu całego województwa? Pytac sasiadow i znajomych . Dokładnie tak . Co obrotniejsze ekipy "z terenu" działają w dużych miastach, bo u siebie nie mają zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 25.01.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma drzwi wewnetrzne pelne (zadne kartony ,plyty ) ile za takie cos placil pytasz o pełne z drewna, czy pełne bez przeszkleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma drzwi wewnetrzne pelne (zadne kartony ,plyty ) ile za takie cos placil pytasz o pełne z drewna, czy pełne bez przeszkleń? Chodzi mi o material lite drewno (moze byc klejone warstwowo ale nie musi ) moze macie takie od stolarza nie musza byc markowe ani z duzej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 25.01.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma drzwi wewnetrzne pelne (zadne kartony ,plyty ) ile za takie cos placil onegdaj /ze dwa lata temu nazad/ kupilem byłem drzwi drewniane do mieszkania - sosna- i dałem do polakierowania. Choć wszyscy się krzywili że będą się paczyć - trzymają sie świetnie. Cena była atrakcyjna - za trzy drzwi z malowaniem i futryną dalem coś koło 1000 zl. O ile dostanę chcialbym takie drzwi do domu - popieram żadnej płyty czy kartonów - DREWNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.01.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Czy ktos z was ma drzwi wewnetrzne pelne (zadne kartony ,plyty ) ile za takie cos placil onegdaj /ze dwa lata temu nazad/ kupilem byłem drzwi drewniane do mieszkania - sosna- i dałem do polakierowania. Choć wszyscy się krzywili że będą się paczyć - trzymają sie świetnie. Cena była atrakcyjna - za trzy drzwi z malowaniem i futryną dalem coś koło 1000 zl. O ile dostanę chcialbym takie drzwi do domu - popieram żadnej płyty czy kartonów - DREWNO O tym wlasnie myslalam Na razie widzialam takie w niemieckich katalogach i bede chciala zobaczyc je na zywo ceny pomiedzy 59 a 199 euro tylko trzeba polakierowac Bylam w sklepach w szczecinie i same plastiki i sklejki A drewniane w cenach z kosmosu Myslalam ze moze u stolarza mozna zamowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts