RoleX 26.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Do grupy ze szczecina. Zawodłem się na Was zadałęm Wam konkretne pytanie ale odpowiedzi nie uzuskałem do dziś. Obserwując inne grupy z innych woj. z przykrością musze stwierdzić żeby się tu coś dowiedzieć trzeba najpierw pobiuć pianę wklejać kolejne posty aż ramka z temataem zajmie pół strony z forum i może wtedy uzyska się odpowiedz. Uważam że Wasza grupa bije pianę i nabija sobie posty. Przepraszam z moje słowa jeśli kogos uraziły ale forum to wymian inforacji na tematy /w tym przypadku/ budowlane. Natomiast pozostałe inne wątki powinny byc umieszczene w dziale Haidpark...ale chyba tu jest inaczej. Pozdrawia rozczarowany RoleX//// Rolex, widocznie nikt z nas nie potrafił odpowiedzieć na twoje pytanie albo nie dysponował odpowiednią wiedzą. Chciałbyś uzyskać kilkadziesiąt odpowiedzi "przykro mi, nie wiem"? to byłoby dopiero bicie piany i nabijanie postów, które nam zarzucasz. ja też na kilka pytań nie uzyskałem odpowiedzi, ale to nie powód do płaczu.... Ty RoleX, tu nikt nie musi Ci odpowiadać tylko dlatego, że zadałeś pytanie. To jest forum a nie automat do sprzedaży gdzie Wrzucasz złotówkę i musi wylecieć batonik a jak nie to lecisz z mordą do ajenta. Tu możesz co najwyżej grzecznie powtórzyć swoje pytanie. Może ktoś Ci odpowie. Może... A piszemy o czym chcemy i o tym co nas interesuje bo to jest wolny kraj. A tak w ogóle to ile Ty masz postów? 35? Dałeś coś z siebie grupie, ż masz takie wysokie wymagania? A ja na przekor - musze sie wypowiedziec, ze Klaus chyba przesadzasz - oceniajac ludzi i ich wklad po liczbie wyslanych postow!!!! To jakis zart! Ja akurat rzadko sie udzielam na forum - mimo iz jestem dluzej niz Ty moj drogi, co nie oznacza, ze nic z siebie nie dalam. Po prostu, odzywam sie wtedy, gdy czegos potrzebuje, lub komus moge pomoc lub tak jak teraz, cos mnie drazni... Mlody Rolex oczekuje odpowiedzi, a prawda jest taka, ze niektorych postow sie nie zauwaza, czesto to widac... i moze kogos uraze lub nie: robi sie z naszej grupy szczecinskiej a`la klan, w ktory ciezko wejsc.... gdyz sa lepsi lub gorsi i zalezy od tego jak sformuuja pytania, albo musza najpierw cos wniesc ( ) no to teraz sie posypie... Rolex - ´mi c.o. robili z firmy Ekoszok na Obotryckiej, ale razem z materialem - jestem zadowolona, tzn. bylam.... Nie przesadzaj, masz 1245 postów. Nie jest mi też znany przypadek, żebyś się na kogoś obrażała. RoleX jak by zapytał w innym tonie to może by i coś się dowiedział i tylko tego chciałem go nauczyć. Jak chce być poważnie traktowany to niech się też zachowuje poważnie. Kolego sypatyczny jeśli czytał bys moje posty to wiedział bys również że ton mojej wypowiedzi czytaj pytań, był jak najbardziej poprawny krótki i rzeczowy. Co do wypowiedzi Szydas'a zgadzam się z Tob a w 100% zaobserowawałem ale nie tylko ja że Tu wytworzyło się "coś" w postaci grupy zamknietej elity z wyższych sfer zresztą tekst typu: A tak w ogóle to ile Ty masz postów? 35? no to przepraszam ale tekst tego typu mozan usłyszeć w zabawie w piaskownicy od dzieciaka a nie od dorosłego trzeźwo myślącego człowieka. Podrugie nie lubię jak jest się ignorowanym czy obrażanym zpowodu ilości napisanych postów. Więc zanim zaczniesz wyciągać wnioski Klaus to zastanów się kilka razy nad tym co masz do napisania lub powiedzenia. Chciałem podziękować tym Wam którzy odpowiedzieli mi na pyatnia jeszcze raz wielkie dzięki....miło się z Wami współpracuje. Jeszcze raz pozdrawiam i do usłyszenia jeszcze pewnie nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 26.01.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam wszystkich. Ja kilka słów a propo dyskusji powyżej,któą wywołał Rolex. Muszę poprzeć Jolly I Rolexa, że niektórzy dość mocno biją pianę i żeby przyczytać coś ciekawego co słychać u Was budujących to trzeba najpierw przebrnąć przez ogromnie krzaczaste posty wręcz wieżowce o dupie maryni, co trochę zniechęca. Zgoda że te forum nie służy tylko pisaniu o budowaniu ale można by to paplanie troszkę ograniczyć. Ja też bardzo mało się udzielam na naszej grupie bo z reguły małomówny jestem i kto ile ma postów nie ma dla mnie znaczenia ale uwaga Klausa moim zdaniem była nie fair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.01.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 a jednak ... jest nas sporo i zobaczcie jak roznimy sie od siebie. Ja traktuje forum Muratora jako miejsce gdzie powinno w 90% sluzyc opiniom, wyrazeniu zdania na tematy budowlane, stad tez, nie udzielam sie, ze tak sie wyraze towarzysko (przez co pewnie jestem mniej powazana - )- co nie znaczy, ze mi to przeszkadza (no fakt, zeby szukac konkretow, po np. dwudniowej przerwie w necie, musze czytac mnostwo bezuzytecznych - dla mnie oczywiscie - postow, ale jak juz powiedzialam, nie przeszkadza mi to, aczkolwiek, ktos jak jest nowy, nie moze pojac, bo mysli, ze trafil do forum budowlanego, a nie plotkarskiego... tyle moje spostrzezenia...i prosze wszystkich - badzmy dla siebie MILI!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 26.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Do grupy ze szczecina. Zawodłem się na Was zadałęm Wam konkretne pytanie ale odpowiedzi nie uzuskałem do dziś. Obserwując inne grupy z innych woj. z przykrością musze stwierdzić żeby się tu coś dowiedzieć trzeba najpierw pobiuć pianę wklejać kolejne posty aż ramka z temataem zajmie pół strony z forum i może wtedy uzyska się odpowiedz. Uważam że Wasza grupa bije pianę i nabija sobie posty. Przepraszam z moje słowa jeśli kogos uraziły ale forum to wymian inforacji na tematy /w tym przypadku/ budowlane. Natomiast pozostałe inne wątki powinny byc umieszczene w dziale Haidpark...ale chyba tu jest inaczej. Pozdrawia rozczarowany RoleX//// No cóż, jak widać każdy człowiek jest inny. Ja zupełnie inaczej odbieram samo forum jak i ludzi tu piszących. Jestem młodym inwestorem i muszę przyznać że z perspektywy czasu mogę powiedzieć tylko jedno ..... BEZ FORUM BYM NIE DAŁ RADY !! Rzeczywiście sporo tu piszemy także mało budowlanych informacji , ale przecież budowa domu to nie tylko technologia klejenia BK, ale także towarzystwo z jakim się pije piwo na tarasie lub przy ognisku . Jeśli chodzi o potrzebę namiarów na ekipy - to należy wręcz stwierdzić iż jesteśmy jedną z lepiej zorganizowanych grup posiadających własną czarno/białą listę wykonawców . Informacje jak ją zdobyć masz w moim podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nie ucz nas prosze co powinismy a co nie bo jestesmy doroslymi ludzmi Nie uczę tylko warto by było zapanować nad jakością techniczną i merytoryczną wypowiedzi na forum forum służ informowaniu i pomocy ludziom prawda? No chyba że forum muratora to forum plotów....ale zakończmy to już bo nie chcę wyjść na agresora .... więc ponawiam pytanie: czy możecie poleciś dobrego pana od instalacji c.o ? prosił bym Was o namiary na priv. bo niestety działanie i wyświetlanie Tych stron jest dramatyczne ... Pozdrawiam... Gdybys zadał soebi ciut trudu i poszukał w liscie wykonawców - Pan Panka...jak wół sa tam jego dane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 RoleX swojego nie moge polecic - bo bys z siekiera za mna latał i naprawde bezsensu sa te kłótnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 26.01.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Moje grosze trzy na temat forum. Istnieję /bardziej lub mniej intensywnie/ na kilku forach - w zależności od potrzeb nastroju czy chęci. Problem wolności versus obowiązek przewija się czasami ze strony osób "dotkniętych" obojętnością lub nadmiernym zainteresowaniem moderatora lub innych czlonków forum. I nieodemiennie kończy się to wnioskiem, iz poczucie wolności w klasycznym rozumienieniu /moja wolność kończy się na twoim nosie/ jest jedną z najcenniejszych rzeczy oferowanych przez te wirualne twory /światy, społeczeństwa itd../ Oznacza to, iż bycie lub odejście z forum jest zawsze decyzją własną uczestnika. Pozostanie zaś oznacza podporządkowanie się albo tworcy/moderatorowi/ przy modelu wodzowskim forum albo grupie - w modelu demokratycznym. Nasze formum zbudowane w oparciu o równość uczestników musi powodować, że zasady bycia i reguły zachowan narzuca grupa. A że w grupie zawsze musi wyksztalcić się twarde jądro - to już wynik powszechnych reguł spolecznych. To oczywistości - Rolex - i nie staram się pouczać Ciebie. To tylko delikatne zwrócenie uwagi, że nie ma co się obrażać na rzeczywistość. No chyba że masz dość siły na wywrócenie tego forum do góry nogami - albo masz chody u moderatora - ale to już całkiem inna historia. Jeśli nie - zostań lub odejdź - decyzja zawsze należy do Ciebie. I to jest piękne. Nieprawdaż? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.01.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 tyle moje spostrzezenia...i prosze wszystkich - badzmy dla siebie MILI!!!! właśnie, bo jak nie to wp$*&%#!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.01.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ciąg dalszy szukania wykonawcy... współpracował ktoś z ekipą pana Glińskiego?? Piotrek, mam prośbę. Jak natkniesz się w trakcie poszukiwań na wykonawcę z rejonu Goleniowa, Klinisk to zatrzymaj namiar i daj znać. Oczywiście jesli sam nie będziesz zamierzał korzystać na kiedy potrzebujesz ekipę? Śpieszę poinformowac, iż ja właśnie zkończyłem stan surowy zamknięty Panem Glińskim. Z czystym sumieniem mogę go polecić. Jacku, to przeslij proszę opinie do Klausa na listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczegol 26.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Do grupy ze szczecina. Zawodłem się na Was zadałęm Wam konkretne pytanie ale odpowiedzi nie uzuskałem do dziś. Obserwując inne grupy z innych woj. z przykrością musze stwierdzić żeby się tu coś dowiedzieć trzeba najpierw pobiuć pianę wklejać kolejne posty aż ramka z temataem zajmie pół strony z forum i może wtedy uzyska się odpowiedz. Uważam że Wasza grupa bije pianę i nabija sobie posty. Przepraszam z moje słowa jeśli kogos uraziły ale forum to wymian inforacji na tematy /w tym przypadku/ budowlane. Natomiast pozostałe inne wątki powinny byc umieszczene w dziale Haidpark...ale chyba tu jest inaczej. Pozdrawia rozczarowany RoleX//// No cóż, jak widać każdy człowiek jest inny. Ja zupełnie inaczej odbieram samo forum jak i ludzi tu piszących. Jestem młodym inwestorem i muszę przyznać że z perspektywy czasu mogę powiedzieć tylko jedno ..... BEZ FORUM BYM NIE DAŁ RADY !! Rzeczywiście sporo tu piszemy także mało budowlanych informacji , ale przecież budowa domu to nie tylko technologia klejenia BK, ale także towarzystwo z jakim się pije piwo na tarasie lub przy ognisku . Jeśli chodzi o potrzebę namiarów na ekipy - to należy wręcz stwierdzić iż jesteśmy jedną z lepiej zorganizowanych grup posiadających własną czarno/białą listę wykonawców . Informacje jak ją zdobyć masz w moim podpisie. Ja kilka razy probowalem uzyskac liste z tego gaigera czy cos i jakos nie uzyskalem informacji, forum obserwuje od paru miesiecy i pewnie niedlugo sobie odpuszcze bo faktycznie czasem kilka stron trzeba przezucic zeby cos konkretnego o budowie znalezc. Fajnie ze macie swoja grupe do picia piwka na tarasie, nie mam nic przeciwko, jak pisalem pewnie niedlugo po prostu usune ten link z ulubionych bo to jest wolny kraj, tym bardziej wirtualny wiec nikomu swojej woli nie mam zamiaru narzucac. Ilosc plew ktore trzeba odsiac zeby troche ziarna znalezc jest dla mnie zniechecajaca. Jesli wiec powstala dyskusja na ten temat to wyrazam swoja opinie. Moze to cos zmieni, jesli nie to OK, zycze powodzenia i milego piwkowania a ja sprobuje z nowa grupa szczecinska z 2007... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 26.01.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Do grupy ze szczecina. Zawodłem się na Was zadałęm Wam konkretne pytanie ale odpowiedzi nie uzuskałem do dziś. Obserwując inne grupy z innych woj. z przykrością musze stwierdzić żeby się tu coś dowiedzieć trzeba najpierw pobiuć pianę wklejać kolejne posty aż ramka z temataem zajmie pół strony z forum i może wtedy uzyska się odpowiedz. Uważam że Wasza grupa bije pianę i nabija sobie posty. Przepraszam z moje słowa jeśli kogos uraziły ale forum to wymian inforacji na tematy /w tym przypadku/ budowlane. Natomiast pozostałe inne wątki powinny byc umieszczene w dziale Haidpark...ale chyba tu jest inaczej. Pozdrawia rozczarowany RoleX//// No cóż, jak widać każdy człowiek jest inny. Ja zupełnie inaczej odbieram samo forum jak i ludzi tu piszących. Jestem młodym inwestorem i muszę przyznać że z perspektywy czasu mogę powiedzieć tylko jedno ..... BEZ FORUM BYM NIE DAŁ RADY !! Rzeczywiście sporo tu piszemy także mało budowlanych informacji , ale przecież budowa domu to nie tylko technologia klejenia BK, ale także towarzystwo z jakim się pije piwo na tarasie lub przy ognisku . Jeśli chodzi o potrzebę namiarów na ekipy - to należy wręcz stwierdzić iż jesteśmy jedną z lepiej zorganizowanych grup posiadających własną czarno/białą listę wykonawców . Informacje jak ją zdobyć masz w moim podpisie. Ja kilka razy probowalem uzyskac liste z tego gaigera czy cos i jakos nie uzyskalem informacji, forum obserwuje od paru miesiecy i pewnie niedlugo sobie odpuszcze bo faktycznie czasem kilka stron trzeba przezucic zeby cos konkretnego o budowie znalezc. Fajnie ze macie swoja grupe do picia piwka na tarasie, nie mam nic przeciwko, jak pisalem pewnie niedlugo po prostu usune ten link z ulubionych bo to jest wolny kraj, tym bardziej wirtualny wiec nikomu swojej woli nie mam zamiaru narzucac. Ilosc plew ktore trzeba odsiac zeby troche ziarna znalezc jest dla mnie zniechecajaca. Jesli wiec powstala dyskusja na ten temat to wyrazam swoja opinie. Moze to cos zmieni, jesli nie to OK, zycze powodzenia i milego piwkowania a ja sprobuje z nowa grupa szczecinska z 2007... jakie to wszystko polskie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 26.01.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Klaus czy duzo doszlo do listy bo ja wydrukowalam i nie wiem czy od nowa o nia poprosic Nie wiem, raczej nowych wpisów jest nie wiele. To moze poprosze o nia czy ja także mogłabym prosić o listę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalz 27.01.2007 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam. Mam na imię Michał i jestem nowy na forum. Planuję się budować w Bobolinie. Szukam innych osób które kupiły tam działki. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 27.01.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam sobotnio Widzę, że mała zadyma w naszej grupie ... niektórzy nie rozumieją, że pomimo wirtualnego tworu jakim jest społeczność forumowa zasady są takie same jak w każdej innej społeczności - przecież to jest najbardziej normalne, że "nowy" czuje się obco w grupie, która zna się już od dawna i to nie tylko wirtualnie ale i w realu. Także "nowi" nie boczcie się i nie bójcie się dołączyć do grupy - zasady takie same jak w życiu a powiedziałabym, że nawet łatwiej wdrożyć się w grupę forumową niż "tradycyjną" Sama jestem nowa i z tego punktu mogę powiedzieć, że otrzymałam od grupy szczecińskiej ogromną pomoc w sprawach budowlanych... od wszystkich ! aktywnych forumowiczów tej grupy za co baaaardzo dziękuję .... a po co pisać tysiąc postów typu : "nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie" - to jest dopiero "bicie piany" Pozdrawiam "nowych" i "starych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 27.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam. Mam na imię Michał i jestem nowy na forum. Planuję się budować w Bobolinie. Szukam innych osób które kupiły tam działki. Pozdrawiam forumowiczów Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam. Mam na imię Michał i jestem nowy na forum. Planuję się budować w Bobolinie. Szukam innych osób które kupiły tam działki. Pozdrawiam forumowiczów Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 27.01.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ale się gorąco na forum zrobiło, odwrotnie proporcjonalnie do temperatury za oknem. Nie drzeć mi tu kotów grupo. Witam wszystkich nowych i stałych bywalców. Ja spadam z rodzinką się relaksować w górki na śnieżek. Jak wrócę ma być ciepła rodzinna atmosfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 27.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 witam co za atmosfera trochę więcej tolerancji ... kżdy niech robi to na co ma ochotę ....... albo czytam , albo piszę , albo nie zaglądam ---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Pax, pax ... Pax! między chrześcijany! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 27.01.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 No ładnie.... Rolex, pamiętam twój post... zabrakło mi w twoim pytaniu info o tym, czy miałeś za sobą lekturę Listy, bo właśnie po to ona jest, żeby co 5 stron nie powtarzać tych samych namiarów...Poza tym, to jest forum, a nie portal techniczny n.t. budowania domów, gdzie kilku fachowców udziela odpowiedzi na zadawane pytania (są takie portale elektryczn, na przykład); spam zawsze wkurza, ale takie są uroki Internetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts