Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Dziś zabrałem się za porównywanie ofert na dach :o

Dostałem 3 oferty.

1) zawiera 20 pozycji (2444 dachówki)

2) zawiera 24 pozycje (2650 dachówek)

3) zawiera 39 pozycji (2560 dachówek)

i jak to porównać ??

P.S.

Zapomniałem napisać ze oferty są na ten sam dach mojego domu :lol:

nie sadzę aby ktos podał Ci dokładna liczbe dachówek tolerancja 100 szt to mały procent całości ... ja na koniec dobierałam 200 szt koleżanka mająca dach 2-spad też 200 dobierała .

proponuje ci kierować się rzetelnościa ekipy a nie ilością dachówek :D :D

Dziś zabrałem się za porównywanie ofert na dach :o

Dostałem 3 oferty.

1) zawiera 20 pozycji (2444 dachówki)

2) zawiera 24 pozycje (2650 dachówek)

3) zawiera 39 pozycji (2560 dachówek)

i jak to porównać ??

P.S.

Zapomniałem napisać ze oferty są na ten sam dach mojego domu :lol:

ale jaką dachówkę wybrałeś? ostatnia oferta wydaje się najpełniejsza, w pozostałych wydaje się czegoś brakować. i istnieje ryzyko, że dokupując brakujące elementy wydasz jednak dużo więcej....

Hej,

też zabiorę głos w dyskusji na temat naszego forum. Moje wnioski-

bez forum nie dałabym rady zbudować domu. Dlaczego? Ponieważ potrzebowałam różnorakiej pomocy. Otrzymałam wsparcie merytoryczne i psychiczne (choć mogłoby się wydawać, że akurat w tym zakresie mam inne zaplecze :wink:), uniknęłam wielu błędów, zawarłam wiele interesujących znajomości a niektóre przerodziły się w coś więcej. Uważam, że czasem rzeczywiście jest u nas jak "u cioci na imieninach" ale często pozwala to na odreagowanie stresów związanych z budową swojego domku. Fakt, że niekiedy w szumie informacyjnym giną pytania, prośby o pomoc a także odpowiedzi na nie, ale "szukajcie a znajdziecie, proscie a będzie Wam dane". A nawet jeśli ktoś podchodzi do tego forum na zasadzie oddzielania ziarna od plew to wiem, że i tak warto- grupa jest duża ma więc mnóstwo obserwacji, o wielu sprawach przekonaliśmy sie na własnej skórze. Zazwyczaj w realu nie ma się aż tylu znajomych, którzy się wybudowali, aby móc poradzić się praktycznie. Forum wypełnia tę lukę. Rada dla "nowych" - jeśli nie macie czasu (kto go dzisiaj ma?) - używajcie wyszukiwarki forumowej- będzie szybko i konkretnie. Korzystajcie z listy rankingowej ale podzielcie się też na niej swoimi ocenami - dajcie coś z siebie. Inna kwestia to, ze wraz z postami poznajemy forumowicza i nabieramy do niego zaufania, co jest niezwykle waże dla wiarygodności jego opinii. Życzę powodzenia i dobrego nastroju w przyszłym tygodniu. :lol:

Przepraszam za przydługi "imieninowy" post :wink: .

Cześć! Tu nowi z nowymi problemami he he he

Mamy projekt domu z konstrukcją dachu opartą na wiązarach. W związku z tym zapytujemy, czy ktoś budował w tej technologii, jakie to są koszty. Jedyną firmą jaką znamy, która zajmuje się tego typu konstrukcjami to jest Partner z Płoni, jednak ich cena nas zabiła - 23.000 zł (netto), za 396 m2 dachu. Może ktoś zna tańszą firmę?

pozdrawiamy wszystkich budujących!

Witam.

Odnośnie dyskusji to chciałem kolejny raz podkreślić: ja się nie obraziłem !!jak co niektórzy sugerowali. Sami widzicie, że by dostać, uzyskać informację trzeba przebić się przez gro takich tekstów, jak i ja teraz płodzę, może pomyślmy nad stworzeniem grupy budowlanej Szczecińskiej ale typowo technicznej? Na pewno nam „młodym” będzie łatwiej dowiedzieć się istotnych spraw. A co do integracji z grupa to ma cichą nadzieję, że grilla na wiosnę uda nam się zrobić i nie dostane po głowie od „Starych wiarusów....”

Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Rolex tworzenie nowej grupy technicznej raczej jest zbędne. Obecna jak sezon budowlany ruszy po lekkim zimowym zwolnieniu to zrobi się odpowiednio techniczna bo co niektórzy nie będą mieli tyle czasu na paplanie o byle czym i katarku niuńka tylko będą ostro zasuwać na budowach i o sprawy techniczne wtedy będzie łatwiej bo będą nabieżąco. Więc trochę cierpliwości i wszystko będzie ok :wink: .

Witam wszystkich.

Rolex tworzenie nowej grupy technicznej raczej jest zbędne. Obecna jak sezon budowlany ruszy po lekkim zimowym zwolnieniu to zrobi się odpowiednio techniczna bo co niektórzy nie będą mieli tyle czasu na paplanie o byle czym i katarku niuńka tylko będą ostro zasuwać na budowach i o sprawy techniczne wtedy będzie łatwiej bo będą nabieżąco. Więc trochę cierpliwości i wszystko będzie ok :wink: .

OK więc byle do wiosny choć obeca pogoda znów zachęca do robót na murach...ale nchyba nie mojego developera ;-)

no to kiedy ten grill

Ja proponuje 1 marca ;-)