Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Bodekku - WRÓCIŁAM!

Właśnie obfografowałam chałupę, jest piękna wiosna, ja w samym polarku, psy się rozmnażaja na potęgę, wczoraj leciało 8 łabędzi i żurawie klęgorzą na łące!

PS Pieski będe miała urodziwe wielce za ok 3-4 miesiące do oddania. Czarne, średniowłose, ciut mniejsze od wilczura, mądre, wierne i pilnujące. Na razie przyglądamy się psim zalotom :)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Korniki chyba wyzdychały. Staram się byc jadowita bardziej niz xylotoxin :)

A zdjęcia... bez Jasia nie opublikuję bom za głupia :)

Joasia

PS. Od jednego takiego wykonawcy słyszałam, że za budowę domu do stanu zamkniętego (osadznie obróbka okien, tynki wew. i zew.) biorą 600 zł za m2 domu. Za domek ok 200 m2 wychodzi 120 tys... ZA ROBOCIZNĘ! Gdzie te czasy budowania za 30-40 tys.... przegięcie. Współczesnym budowniczym współczuję bardzo.

Cześć

Jestem tu nowa i chciałam się zapytać kiedy będzie wiosna. Bo ja chcę trochę pobudować.

Czy ktoś mi odpowie ?

:)

Joasia

Witaj Joasiu, fajnie że wróciłaś :D

cieszę z optymistycznych wiadomości wyczytanych z Dziennika i powiem ci że podziwiam Was za pogodę ducha mimo trudnej sytuacji w jakiej się znaleźliście. Mam nadzieję że pisarstwo Dziennikowe będzie wznowione - zawsze z utęsknieniem czekałam na nowe odcinki pomimo tego że nie odważyłam się komentować :wink:

Pozdrawiam!

Yyyy. To ja jestem trochę nie na bieżąco. Józia i Jolly wpadły w trans budowania?

Ja planuję tylko kafle na tarasie i schodach, opaskę wokół domu, łazienkę na poddaszu i ogródek... koniecznie ogródek! Będe wtykac w ziemię co popadnie. I tak albo mi słońce wypali albo zeżrą jakies larwy ;) obsikaja psy, zadepczą dzieci, obgryzą koty... Dlatego dużo muszę wetknąc w ziemię żeby zostało.

Ciepło jak zawsze

Joaśka

Witam Wszystkich .

Ale zrobila sie z tego zadyma :o

Uwazam ze Bikosa ma racje kazdy powinien robic to na co ma ochote

i jesli nie znalazl czy nie dostal odpowiedzi to jest jeszcze cos takiego jak wyszukiwarka (tylko trzeba zadac sobie troche trudu )

A co do przyjacielskich relacji na forum to mam jak najbardziej pozytywny stosunek

Gość Gosc123

ROLEX, wysłałem Ci kontakt na priva, może się przyda.

Co do Twoich uwag... ogólnie podzielam (też to kiedyś podnosiłem i nie sam), ale to temat nie do wywalczenia...

Dość celny komentarz Jolly, jak dla mnie :)

Pozdrawiam

Gość Gosc123

A i przy okazji zapytam, bo może mi umknęła odpowiedź, a może i nikt nie odpisał.

Jak długo są ważne odbiory? Np. kominiarski albo woda? Z jakichś przepisów to wynika? A może ktoś wie...?

Gdybys zadał soebi ciut trudu i poszukał w liscie wykonawców - Pan Panka...jak wół sa tam jego dane..

Gdzie mogę zdobyć tę listę bo pisałem maila do jednego z użytkowników forum i priva i @ ale nie otrzymałem odpwiedzi i nie wiem czy dotarło...

Pozdrawiam

pisze się do Klausa, kasując przy tym "usun to", jak nie odpowie, daj znać mamw domu Listę sprzed 2 tygodni

Gdybys zadał soebi ciut trudu i poszukał w liscie wykonawców - Pan Panka...jak wół sa tam jego dane..

Gdzie mogę zdobyć tę listę bo pisałem maila do jednego z użytkowników forum i priva i @ ale nie otrzymałem odpwiedzi i nie wiem czy dotarło...

Pozdrawiam

pisze się do Klausa, kasując przy tym "usun to", jak nie odpowie, daj znać mamw domu Listę sprzed 2 tygodni

Pisałem i lipa....więc prosze Ciebie o listę ok ?

Pozdrawiam

Cześć! Tu nowi z nowymi problemami he he he

Mamy projekt domu z konstrukcją dachu opartą na wiązarach. W związku z tym zapytujemy, czy ktoś budował w tej technologii, jakie to są koszty. Jedyną firmą jaką znamy, która zajmuje się tego typu konstrukcjami to jest Partner z Płoni, jednak ich cena nas zabiła - 23.000 zł (netto), za 396 m2 dachu. Może ktoś zna tańszą firmę?

pozdrawiamy wszystkich budujących!

witamy na forum!

a gdzie konkretnie w Dobrej?