trobe 29.01.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cześć Jestem tu nowa i chciałam się zapytać kiedy będzie wiosna. Bo ja chcę trochę pobudować. Czy ktoś mi odpowie ? Joasia Witaj, dawno nie widziałam Twojej brykającej owieczki. To ja od razu z pytaniem. Jaki tynk macie na domu? Jeśli komp nie przekałamuje kolorów, jest to coś zbliżonego do poszukiwanego przeze mnie. Może pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 29.01.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cześć Jestem tu nowa i chciałam się zapytać kiedy będzie wiosna. Bo ja chcę trochę pobudować. Czy ktoś mi odpowie ? Joasia Witaj, dawno nie widziałam Twojej brykającej owieczki. To ja od razu z pytaniem. Jaki tynk macie na domu? Jeśli komp nie przekałamuje kolorów, jest to coś zbliżonego do poszukiwanego przeze mnie. Może pamiętasz? Tynk baranek mineralny 1,5 mm. Na to farba silikatowa bodajże dakota z APA 2 na Struga (dakota albo colorado). Owieczka będzie brykać Ciepło Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.01.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dziś zabrałem się za porównywanie ofert na dach Dostałem 3 oferty. 1) zawiera 20 pozycji (2444 dachówki) 2) zawiera 24 pozycje (2650 dachówek)3) zawiera 39 pozycji (2560 dachówek) i jak to porównać ?? P.S. Zapomniałem napisać ze oferty są na ten sam dach mojego domu To jeszcze napisz, skąd te oferty. Są takie składy, w których zapominają np. o firmowych promocjach (Mierzyn, S...dach - nie pamiętam pełnej nazwy). Ogólnie ne nastawiaj się na 100% wyliczenie ilości. Zawsze będzie jakiś rozrzut. Po prostu porównaj ceny każdego rodzaju dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Tynk baranek mineralny 1,5 mm. Na to farba silikatowa bodajże dakota z APA 2 na Struga (dakota albo colorado). Owieczka będzie brykać Ciepło Joaśka O matko, co za pamięc! Super, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 29.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Hej, też zabiorę głos w dyskusji na temat naszego forum. Moje wnioski- bez forum nie dałabym rady zbudować domu. Dlaczego? Ponieważ potrzebowałam różnorakiej pomocy. Otrzymałam wsparcie merytoryczne i psychiczne (choć mogłoby się wydawać, że akurat w tym zakresie mam inne zaplecze ), uniknęłam wielu błędów, zawarłam wiele interesujących znajomości a niektóre przerodziły się w coś więcej. Uważam, że czasem rzeczywiście jest u nas jak "u cioci na imieninach" ale często pozwala to na odreagowanie stresów związanych z budową swojego domku. Fakt, że niekiedy w szumie informacyjnym giną pytania, prośby o pomoc a także odpowiedzi na nie, ale "szukajcie a znajdziecie, proscie a będzie Wam dane". A nawet jeśli ktoś podchodzi do tego forum na zasadzie oddzielania ziarna od plew to wiem, że i tak warto- grupa jest duża ma więc mnóstwo obserwacji, o wielu sprawach przekonaliśmy sie na własnej skórze. Zazwyczaj w realu nie ma się aż tylu znajomych, którzy się wybudowali, aby móc poradzić się praktycznie. Forum wypełnia tę lukę. Rada dla "nowych" - jeśli nie macie czasu (kto go dzisiaj ma?) - używajcie wyszukiwarki forumowej- będzie szybko i konkretnie. Korzystajcie z listy rankingowej ale podzielcie się też na niej swoimi ocenami - dajcie coś z siebie. Inna kwestia to, ze wraz z postami poznajemy forumowicza i nabieramy do niego zaufania, co jest niezwykle waże dla wiarygodności jego opinii. Życzę powodzenia i dobrego nastroju w przyszłym tygodniu. Przepraszam za przydługi "imieninowy" post . Witam serdecznie Chciałbym sie podpisać pod tym cytatem aczkolwiek rozumiem też Rolexa bo tak jak i ja jest na poczatku drogi, którą wy "starzy wyjadacze" macie już za sobą i problemy jakie nas dotykają dla was mogą sie już wydawać banalne do załatwienia stąd proszę o odrobinę cierpliwości i dzielenia się wszelkimi pomocnymi uwagami - w koncu nikt inny lepiej nie doradzi-pomoże jak osoby posiadające bagaż olbrzymich doświadczeń ( osoby takie jak wy) Mi samemu wielką satysfakcję przynosi fakt pomocy innym( jesli oczywiście takową wiedze posiadam) i liczę że wielu z was jest w stanie dzielić się swoim bogatym doświadczeniem. Analizując liczne wątki forum muratora (również i to) również uwazam, że zbiór zawartym w nim informacji w zdecydowany sposób pomaga w podejmowaniu trafionych inwestycji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 29.01.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cześć Jestem tu nowa i chciałam się zapytać kiedy będzie wiosna. Bo ja chcę trochę pobudować. Czy ktoś mi odpowie ? Joasia Witaj, dawno nie widziałam Twojej brykającej owieczki. To ja od razu z pytaniem. Jaki tynk macie na domu? Jeśli komp nie przekałamuje kolorów, jest to coś zbliżonego do poszukiwanego przeze mnie. Może pamiętasz? Tynk baranek mineralny 1,5 mm. Na to farba silikatowa bodajże dakota z APA 2 na Struga (dakota albo colorado). Owieczka będzie brykać Ciepło Joaśka Jak wspolpracowalo ci sie z Apa ( dobrze mi sie rozmawialo z ta na gdanskiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 29.01.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Duzo tego Vat-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandusia 29.01.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Cześć! Tu nowi z nowymi problemami he he he Mamy projekt domu z konstrukcją dachu opartą na wiązarach. W związku z tym zapytujemy, czy ktoś budował w tej technologii, jakie to są koszty. Jedyną firmą jaką znamy, która zajmuje się tego typu konstrukcjami to jest Partner z Płoni, jednak ich cena nas zabiła - 23.000 zł (netto), za 396 m2 dachu. Może ktoś zna tańszą firmę? pozdrawiamy wszystkich budujących! Witam, my robiliśmy dach z wiazarów w tej firmie tylko dużo mniejszy.Sprawdziliśmy innych wykonawców nawet w innych rejonach kraju i Partner wypadł najtaniej, i podobno mają bardzo dobrej jakości drewno.Ta cena nie jest taka wysoka jak na ta technologię i tak spory dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 29.01.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jak wspolpracowalo ci sie z Apa ( dobrze mi sie rozmawialo z ta na gdanskiej ) Apa - w porządku - całe ocieplenie od nich (struga mi się z Gdańską pomyliło - tam właśnei byłam). A cały dach to moje ukochane Damare. Teraz kolega robił wycenę na Korakola u nich i jakieś złocone czy platynowe rynny Dostał bardzo sensowne rabaty. Pamiętam, że zabrakło nam paru dachówek - uroczy pan przywiózł swoim autem. Damare i Halinka z Węglobudu ułatwiali nam bardzo budowę. Polecam cieplo ja zawsze Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktos wie cos o firmie Kompleksowe Wykonczanie Wnetrz p.Robert Zajaczkowski.Mam wkrotce spotka sie z czlowiekiem i maja zapasc wiazace decyzje.Bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktos wie cos o firmie Kompleksowe Wykonczanie Wnetrz p.Robert Zajaczkowski.Mam wkrotce spotka sie z czlowiekiem i maja zapasc wiazace decyzje.Bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktos wie cos o firmie Kompleksowe Wykonczanie Wnetrz p.Robert Zajaczkowski.Mam wkrotce spotka sie z czlowiekiem i maja zapasc wiazace decyzje.Bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktos wie cos o firmie Kompleksowe Wykonczanie Wnetrz p.Robert Zajaczkowski.Mam wkrotce spotka sie z czlowiekiem i maja zapasc wiazace decyzje.Bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktos wie cos o firmie Kompleksowe Wykonczanie Wnetrz p.Robert Zajaczkowski.Mam wkrotce spotka sie z czlowiekiem i maja zapasc wiazace decyzje.Bede wdzieczny za kazda informacje.Pozdrawiam. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 29.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 To bylo tylko jedno zapytanie.Reszta to trudnosci techniczne.sorrry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 29.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Bardzo spóźnione, ale szczere gratulacje dla Didi - piękna córcia. Niech rośnie duża i zdrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 To bylo tylko jedno zapytanie.Reszta to trudnosci techniczne.sorrry. Całe szczęście, bo już chciałam odpowiedziec: nic nic nic nic nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.01.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 pozdrawiam wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 30.01.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 bodekku, nie wiem jak to sie stalo, ale chcielismy wyslac post w tym samym momencie - mnie zawisla przegladarka... (to w zasadzie uwaga do dzialu technicznego Forum)... Tak czy inaczej - witam. Z tymi odbiorami szukam dalej - o kominiarzu slyszalem, ze miesiac... i znowu - nie wiadomo z czego to wynika... PYTANIE: Jak Waszym zdaniem lepiej - na poddaszu położyć tynk cementowo-wapienny i na to gład gipsowš czy płyty kartonowo-gipsowe na placki? Oczywicie mówię o pionowych cianach, nie skosach (to oczywiste, że te trzeba wykończyć płytami). Miłego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.01.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 to znaczy ze mam silniejszego kompa ja bym polozyl plyty G-K, nie bedzie roznicy materialow na polaczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts