tomadyna 30.01.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam popołudniowo Chudziak wylany - zdjęcia w galerii Gratulacje Czy robiles uziom fundamentowy, bo mi sie zdaje ze na zdjeciach widac bednarke ? Nawet 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chokie 30.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Mam podobnej grubosci krokwie. Dalam 15 cm warstwe welny a na wierzch kolejna warstwe grubosci 5 cm na zakladke na stelazu. Nie powiem jak sie sprawdza bo jeszcze nie mieszkam. Wyjdzie w przyszlosci. Dodam ze dach mam odeskowany. A co z pustką powietrzną? Przy pełnym deskowaniu jest absolutnie niezbędna. Warto ją też wyliczyc w zależności od powierzchni połaci. Dopiero teraz dotarło do mnie, że masz krokwie 18 cm. Wobec tego moja uwaga na temast pustki Cię nie dotyczy. Mam zrobiona 3 cm dylatacje miedzy deskowaniem a welna. Miedzy krokwiami rozpiety ruszt z drutu, który zabezpiecza welne przed przesuwaniem i pozwala zachowac wolna przestrzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam popołudniowo Chudziak wylany - zdjęcia w galerii Gratulacje Czy robiles uziom fundamentowy, bo mi sie zdaje ze na zdjeciach widac bednarke ? Nawet 3 sztuki Czy miales uziom ujety w projekcie, czy dodales sam. Interesuje mnie fakt czy trzeba to wszystko odrazu ujac w projeckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 30.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam popołudniowo Chudziak wylany - zdjęcia w galerii Gratulacje Czy robiles uziom fundamentowy, bo mi sie zdaje ze na zdjeciach widac bednarke ? Nawet 3 sztuki Czy miales uziom ujety w projekcie, czy dodales sam. Interesuje mnie fakt czy trzeba to wszystko odrazu ujac w projeckie. Nie mam uziomu w projekcie, nie byłem pewien czy powinienem go robić, więc podjąłem decyzję by go zrobić koszt 80zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 30.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Dzióbek, odpowiedź na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.01.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam popołudniowo Chudziak wylany - zdjęcia w galerii Gratulacje Czy robiles uziom fundamentowy, bo mi sie zdaje ze na zdjeciach widac bednarke ? Prosze o tłumaczenie dla nowicjuszy! ("robić uziom fundamentowy", "bednarka") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 30.01.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Witam!Klaus dziękuję za listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.01.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam popołudniowo Chudziak wylany - zdjęcia w galerii Gratulacje Czy robiles uziom fundamentowy, bo mi sie zdaje ze na zdjeciach widac bednarke ? Prosze o tłumaczenie dla nowicjuszy! ("robić uziom fundamentowy", "bednarka") Uziom fundamentowy - wykonane za pomocą bednarki (takiej płaskiej, grubej taśmy metalowej ocynkowanej) uziemienie budynku, a właściwie instalacji elektrycznej w budynku. Jednak obecnie w większości przypadków instalacja jest zaprojektowana z uziemieniem w skrzynce ENEA i takie warunki techniczne się dostaje. U mnie benarka jest dokręcona do zbrojenia stopy fundamentowej przed zalaniem. Nie wolno do takiego uziomu sprowadzać instalacji odgromowej. To mówiłem ja - kompletnie nie znający się na elektryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.01.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 31.01.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Słuchajcie, a jeszcze jedno pytanie: Jak ocieplam całe poddasze (razem ze strychem), to na strychu powinienem dać jakie, nie wiem, kratki wentylacyjne czy co, bo tam nie ma żadnych okien (poza wyłazem kominiarskim) ani kratek wentylacyjnych, a strych będzie zabudowany ociepleniem, foliš paroizolacyjnš i płytami... Nie przydałaby się tam jaka wentylacja? Podobny temat jest w pokojach na poddaszu, ale tam sš okna... Jak rozwišzalicie ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.01.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 wentylacja powinna byc! ew. mozna sie podlaczyc do kanalu wentylacyjnego jakies pomieszczenia na poddaszu musza byc wentylowanelazienka np. inaczej wszystko sie kisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Słuchajcie, a jeszcze jedno pytanie: Jak ocieplam całe poddasze (razem ze strychem), to na strychu powinienem dać jakie�, nie wiem, kratki wentylacyjne czy co�, bo tam nie ma żadnych okien (poza wyłazem kominiarskim) ani kratek wentylacyjnych, a strych będzie zabudowany ociepleniem, foliš paroizolacyjnš i płytami... Nie przydałaby się tam jaka� wentylacja? Podobny temat jest w pokojach na poddaszu, ale tam sš okna... Jak rozwišzali�cie ten temat? Witam Poszukaj na forum dyskusji na ten temat. Jesli masz zamiar ocieplic strych, to musisz go wentylowac i ogrzewac! W przeciwnym wypadku murowane klopoty. pozdrawiam Konrad http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1514477&highlight=strych%2A+ocieple%2A#1514477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 31.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witamdziękuje za wszystkie odpowiedzi , uwierzcie że są bardziej rzetelne i klarowne od niejednego" specjalisty w swojej dziedzinie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam Wszystkich I trzeba troche popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 31.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 bodekku, kas01 tak, na poddaszu w łazience jest kanał wentylacyjny, a w oknach połaciowych sš szczelinki wentylacyjne w razie co. Co do strychu - będzie ogrzewany jednym grzejnikiem na cianie szczytowej bliżej wyłazu kominiarskiego. Strych musi być ogrzewany tak czy inaczej, bo mam tam zainstalowane naczynie wzbiorcze (układ otwarty), więc nie mogę sobie pozwolić na minusowe temperatury.Wyłaz kominiarski nie jest tak szczelny jak okno połaciowe, ale nie jest też kanałem wentylacyjnym... Może zrobić ze dwa przejcia przez ocieplenie w miejscu gdzie skończy się zabudowa (kalenica będzie wentylowana)? Za link dziękuję, zaraz do niego zajrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam! A u mnie dziś montują bramy garażowe a jutro okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Czy ktos z Was pracowal na nowym Windows Vista bo pomalu musze myslec o nowym komputerze i nie wiem czy dalej XP ktorego troche oswoilam czy moze pomyslec o Viscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 31.01.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Witam wszystkichA u nas na budowie same problemy. Dekarz fatalnie położył obróbkę daszka (taśma ołowiana plus wykończenie z blach). Kazaliśmy mu zrywać i obciążyliśmy za zniszczony materiał. I co? Obraził się, rzucił robotę i jest problem ... bo został jeszcze jeden daszek do zrobienia, a ściągnąć kogoś do robótki na kilka dni to spory kłopot. Nadal poszukuję dobrego czytaj WOLNEGO cieśli.PozdrawiamCzasami to człowiek ma już serdecznie dość tej budowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 31.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzióbek dzięki za namiar do dekarza - ale niestety ni ma czasu. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 31.01.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Czy ktos z Was pracowal na nowym Windows Vista bo pomalu musze myslec o nowym komputerze i nie wiem czy dalej XP ktorego troche oswoilam czy moze pomyslec o Viscie Powiem jako expert hihihiih Jesli masz w kieszeni wolne ok 3,5 PLn to tak bo: musisz zdać sobie sprawę czego będziesz wymagać do nowego sprzętu i oprogramowania. Jeśli chodzi o Viste to masz aż 4 wersje do wybru i każda rózni się od siebie. Jeśli chodzi o sprzęt to jeśli chcesz wykorzystać nowy system to też nie małe pieniądzę bo RAm to minimu 1G prcek najpeleij Dual Core, grafika min. 256 Mb i to też jakiś wypasik, napęd DVD....więc się zastanów. Jesli będe mógł pomóc ..pytaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts