Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Czy ktos z Was pracowal na nowym Windows Vista bo pomalu musze myslec o nowym komputerze i nie wiem czy dalej XP ktorego troche oswoilam czy moze pomyslec o Viscie

wszystko zależy od tego, do czego używasz komputera. 9/10 użytkowników nie odniesie żadnej korzyści ze zmiany komputera i systemu operacyjnego na nowszy, oprócz dobrego samopoczucia i możliwości wrzucenia tego w koszty działalności.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo :lol:

my mamy 30 cm, z marmuru, zamawiane w M&S, wybrałam marmur ,bo parapety w naszym domu są tylko w pom.gosp., łazience, gabinecie i pokoju gościnnym, wszystkie sypialnie mam na poddaszu, a tam okna połaciowe, gdybym miała wybierać do sypialni, napewno byłyby to parapety drewniane; od paru lat mam w domu drewniane i też są piękne, bardziej ciepłe i pasują do drewnianych podłóg

Czy ktos z Was pracowal na nowym Windows Vista bo pomalu musze myslec o nowym komputerze i nie wiem czy dalej XP ktorego troche oswoilam czy moze pomyslec o Viscie

wszystko zależy od tego, do czego używasz komputera. 9/10 użytkowników nie odniesie żadnej korzyści ze zmiany komputera i systemu operacyjnego na nowszy, oprócz dobrego samopoczucia i możliwości wrzucenia tego w koszty działalności.

Moge wybrac system XP albo Viste w tej samej cenie boje sie tylko czy oprogramowanie z XP bedzie pasowac do Visty

Nie naleze tez do tych kumatych w komputerach co jest latwiejsze XP czy Vista

Potrzebuje komputera do zdjec i pism dla klientow

i oczywiscie rozrywki 8)

Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo :lol:

my mamy 30 cm, z marmuru, zamawiane w M&S, wybrałam marmur ,bo parapety w naszym domu są tylko w pom.gosp., łazience, gabinecie i pokoju gościnnym, wszystkie sypialnie mam na poddaszu, a tam okna połaciowe, gdybym miała wybierać do sypialni, napewno byłyby to parapety drewniane; od paru lat mam w domu drewniane i też są piękne, bardziej ciepłe i pasują do drewnianych podłóg

A jak cenowo i z utrzymaniem w czystosci :lol:

Chcialam sie jeszcze zapytac o tanie ubezpieczenie na auto

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

a moze jest cos taniego w Szczecinie ,niedlugo i budowe trzeba by bylo ubezpieczyc :lol:

polecam HDI a ubezpieczenie budowy compensa.( od złodziejstwa i dewastacji)

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

a moze jest cos taniego w Szczecinie ,niedlugo i budowe trzeba by bylo ubezpieczyc :lol:

Czy wybudowany dom tez pozniej w Compensie

Gdzie ona jest w Sz-e

Czy drogie to sa koszty ubezpieczenia budowy :lol:

Moge wybrac system XP albo Viste w tej samej cenie boje sie tylko czy oprogramowanie z XP bedzie pasowac do Visty

Nie naleze tez do tych kumatych w komputerach co jest latwiejsze XP czy Vista

Potrzebuje komputera do zdjec i pism dla klientow

i oczywiscie rozrywki 8)

to w zasadzie poczekałbym trochę ze zmianą komputera - twój aktualny zepsuł się? jeśli coś działa dobrze to się tego nie zmienia. do twoich zastosowań nie jest potrzebny sprzęt najnowszej generacji. co do oprogramowania na Vistę to może być różnie - już w tej chwili mówi się, że np. 90% gier komputerowych może nie dać się uruchomić na Viście, a część profesjonalnego oprogramowania graficzno-konstruktorskiego działa 10x wolniej. A Vista jest na rynku raptem od 2 dni....

Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste :D a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy .

Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona .

Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

Gdzie ona jest w Sz-e

Witam

Ja ostatecznie ubezpieczyłam w Warcie,

Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste :D a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy .

Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza

Również osoboście polecam Toshibę

zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony :D

zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony :D

Taka zdolna to ja nie jestem aby zlozyc komputer ale rozkrecic na czesci to chetnie 8)

co mozecie polecic

znalazlam Link 4

Gdzie ona jest w Sz-e

Witam

Ja ostatecznie ubezpieczyłam w Warcie, na ok 350 tys. - składka ok 250 zł, ale to bardzo zalezy od posiadanych zabezpieczeń. No i ubezpieczyć mozna dopiero stan sutowy zamknięty. W Warcie można sobie wszystko dodatkowo ubezpieczyć - nawet kabel do WLZ. Poza tym nie bedę ukrywać, że wszystkie towarzystwa maja podobne oferty i ceny, po prostu ubezpieczyłam u znajomega agenta.

to niedrogo ale jak to jest z budowa a dokladniej z materialami

Bo np Compensa to ubezpiecza tylko wszystko juz wbudowane

W Warcie też tylko to co wbudowane, ale od zdażen losowych. Nie obejmuje dewastacji i nie obejmuje kradzieży (żadnej) dopóki dom nie bedzie zamieszkany.Jesli dom będzie zamieszkany, nawet przy częściowym odbiorze, to automatycznie obejmuje kradzież. Można dodatkowo ubezpieczyć np. okna od kradzieży. Składka 10% wartości okien. Ja wybrałam wariant najtańszy i najwęższy zakres ubezpieczenia z tego względu, że mam alarm i zakładam, że w ciągu 5-7 min to mi nic wartościowego nie wyniosą. Ale na 100% żadne towatzystwo ubezpieczeniowe nie ubezpieczy ci materiałów składowanych na niezamieszkałej budowie, ani też nie ubezpieczy domu od dewastacji typu grafitti. To tyle co wiem. Pozdrawiam.

W Warcie też tylko to co wbudowane, ale od zdażen losowych. Nie obejmuje dewastacji i nie obejmuje kradzieży (żadnej) dopóki dom nie bedzie zamieszkany.Jesli dom będzie zamieszkany, nawet przy częściowym odbiorze, to automatycznie obejmuje kradzież. Można dodatkowo ubezpieczyć np. okna od kradzieży. Składka 10% wartości okien. Ja wybrałam wariant najtańszy i najwęższy zakres ubezpieczenia z tego względu, że mam alarm i zakładam, że w ciągu 5-7 min to mi nic wartościowego nie wyniosą. Ale na 100% żadne towatzystwo ubezpieczeniowe nie ubezpieczy ci materiałów składowanych na niezamieszkałej budowie, ani też nie ubezpieczy domu od dewastacji typu grafitti. To tyle co wiem. Pozdrawiam.

10 % za okna to rozboj w bialy dzien :-?

Mam prośbę

Zależy mi na waszej opinii czy 57 tys. + vat za robociznę plus sprzęt stanu surowego otwartego (z położeniem dachówki) i wymianą gruntu na gł. ok. 0.5 m domku ok.160 m2 pow. użytkowej http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab

to dużo czy mało, czy mam się dalej kłócić z żoną czy się zgodzić na te warunki :).

powiedziałbym, że cena normalna. tylko co to znaczy wymiana gruntu na gł. pół metra???? :o jeżeli wymieniasz grunt z przyczyn geologicznych to raczej jest to co najmniej 1,5 m, a często w granicach 2 metrów. wtedy koszt wymiany gruntu to jest jakieś 50 tysięcy... :-?

Na działce mam ok.1.5 m humusu. Fundamenty będą znajdować się na gł. 1 m, więc do wymiany mam jeszcze 0.5m dlatego tak napisałem

gdzie są takie grunty???

Chyba zle zrozumiales budowlanca czy napewno chodzilo o wymiane czy moze humus :D to 2 rozne rzeczy humus to koszt 300-400 zl a wymiana gruntu duzo duzo wiecej

Moż budowlaniec mierzył humus od wys. bujnej trawy ;-)