iwa-k 31.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo my mamy 30 cm, z marmuru, zamawiane w M&S, wybrałam marmur ,bo parapety w naszym domu są tylko w pom.gosp., łazience, gabinecie i pokoju gościnnym, wszystkie sypialnie mam na poddaszu, a tam okna połaciowe, gdybym miała wybierać do sypialni, napewno byłyby to parapety drewniane; od paru lat mam w domu drewniane i też są piękne, bardziej ciepłe i pasują do drewnianych podłóg A jak cenowo i z utrzymaniem w czystosci co do czystości to nie wiem, bo u mnie budowa, jeśli chodzi o cenę to za trzy parapety dł.152 gł.30 grubość 3 i jeden mniejszy chyba dł. 50/30/3 zapłaciłam 610 zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 31.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy . Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona . Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza Również osoboście polecam Toshibę zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony ja złożenie kompa zlecałam w Hart http://www.hart.pl/company.php , mam w środku to wszystko co potrzebowałam jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 31.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja rezygnuję z Compensy z jednego powodu. Nie mają ubezpieczenia od upadku drzew. no tak, u Ciebie jest trochę tych drzewek, właściwie dom stoi w pięknym lasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.02.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam.Czy ktoś słyszał o firmie okniarskiej ze Szczecina "Trans Bud" (właściciel nazywa się Solecki)? Bardzo proszę o informacje. Ludzie mieszkający na stałe we Francji chcą złożyć u niego zamówienie na okna do jakiegoś zamczyska (kosmiczna ilość i kosmiczne pieniądze), więc każda informacja jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.02.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam! No i okna przyjechały Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia. Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa Ja mam ponad 200l, ale na piętro woda juz nie dochodziła, a łazienke mam na razie jedna i to właśnie na pietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 01.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza i jeszcze prośba -w ostatniej chwili zdecydowaliśmy sie na odkurzacz centralny-właściwie narazie instalacje-może jakieś namiary macie na sprawdzonych i niedrogich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 01.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza Wypadałoby sprawdzić obróbkę komina na zewnątrz. Być może, jeśli coś było niedokładnie zrobione wcześniej, np. obsunęła się albo rozszczelniła taśma dekarska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich i jeszcze prośba -w ostatniej chwili zdecydowaliśmy sie na odkurzacz centralny-właściwie narazie instalacje-może jakieś namiary macie na sprawdzonych i niedrogich To dobra decyzja, zajrzyj na Liste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 01.02.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam Mam pytanko: Czy ktoś z Was miał taką sytuację, że rozpoczynając budowę nie było jeszcze drogi dojazdowej?? ... żadnej nawet polnej ... po prostu działka na środku łączki Czy na taki teren będą wogóle chcieli wjechać betoniarą czy z dostawą materiałów ?? czy trzeba zrobić chociaż jakąś namiastkę drogi ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 01.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Nie, ale z doswiadczenia wiem, ze nie wjada Ci ciezkim sprzetem, gdy tylko poczuja, ze jest miekawo! u mnie byla droga - teren niby twardy - a i tak sie zakopal. Na szczescie w zanadrzu mmialam maszyne - SUPER TRAKTOR - nowy holenderski (jezdzi szybciej niz bryka znajomego ) i wyciagnal dluzyce, ale jak Ty takiego na oku nie masz... pozostaje Ci utwardzanie terenu, aczkolwiek to i tak nic nie da jezeli teren niestabilny - zalezy od kierowcy, niektory zaryzykuje, niektory nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 01.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 O kurcze, zapomnialam sie przywitac WITAM DZISIAJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 01.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Nie, ale z doswiadczenia wiem, ze nie wjada Ci ciezkim sprzetem, gdy tylko poczuja, ze jest miekawo! u mnie byla droga - teren niby twardy - a i tak sie zakopal. Na szczescie w zanadrzu mmialam maszyne - SUPER TRAKTOR - nowy holenderski (jezdzi szybciej niz bryka znajomego ) i wyciagnal dluzyce, ale jak Ty takiego na oku nie masz... pozostaje Ci utwardzanie terenu, aczkolwiek to i tak nic nie da jezeli teren niestabilny - zalezy od kierowcy, niektory zaryzykuje, niektory nie.... Dzięki za odpowiedź Tak też myślałam... wprawdzie w pobliżu nie będzie problemu jeżeli chodzi o traktor ale podejrzewam, że i tak nie będą chcieli wjechać bez drogi ... zobaczymy może coś się do maja wykombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam. Czy ktoś słyszał o firmie okniarskiej ze Szczecina "Trans Bud" (właściciel nazywa się Solecki)? Bardzo proszę o informacje. Ludzie mieszkający na stałe we Francji chcą złożyć u niego zamówienie na okna do jakiegoś zamczyska (kosmiczna ilość i kosmiczne pieniądze), więc każda informacja jest ważna. trobe, a jakich okien szukają - drewniane, aluminiowe, PCV? jeśli chcą mieć porządne drewniane okna i dobrze zamontowane to polecam Kowalskich, tylko nie wiem, czy są gotowi montować za granicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKO58 01.02.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam wszystkichCzy ktoś mógłby polecić solidnego wykonawcę ogrodzenia ?z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam Wszystkich Marko ogrodzenie najczesciej robia za dodatkowa oplata ekipy ktore buduja dom i wtedy jest najtaniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.02.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 trobe, a jakich okien szukają - drewniane, aluminiowe, PCV? jeśli chcą mieć porządne drewniane okna i dobrze zamontowane to polecam Kowalskich, tylko nie wiem, czy są gotowi montować za granicą... Szydas, na razie zbieram informacje na temat "Trans Budu". Jej pracownicy byli już na miejscu, we Francji i zrobili pomiary, pewnie też złożyli ofertę, a że kwota ogromna, inwestorzy pytają o wiarygodność tej firmy. Ja nie znam tych właścicieli zamczyska, pyta mój kolega, który jest ich znajomym, więc informacje przechodzą z opóźnieniem. Jeśli okaże się, że "Trans Bud" jest do d..., pewnie zapytam o inne firmy. Halo, halo, czy ktoś coś słyszał o oknach z "Trans Budu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 01.02.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Popytalam u konkurencji, jako ze mam znajomych... Nikt nie zna firmy, prawdopodobnie jakis niewielki posrednik ... jezeli to faktycznie tak jest, ze to posrednik, to sie dziwie, ze nikt nie wyslal ich do producenta... przy tak duzych kwotach zamowienia w gre wchodzi ubezpieczenie umowy, a male firmy z tego rezygnuja, bo to droga rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts