Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo :lol:

my mamy 30 cm, z marmuru, zamawiane w M&S, wybrałam marmur ,bo parapety w naszym domu są tylko w pom.gosp., łazience, gabinecie i pokoju gościnnym, wszystkie sypialnie mam na poddaszu, a tam okna połaciowe, gdybym miała wybierać do sypialni, napewno byłyby to parapety drewniane; od paru lat mam w domu drewniane i też są piękne, bardziej ciepłe i pasują do drewnianych podłóg

A jak cenowo i z utrzymaniem w czystosci :lol:

co do czystości to nie wiem, bo u mnie budowa, jeśli chodzi o cenę to za trzy parapety dł.152 gł.30 grubość 3 i jeden mniejszy chyba dł. 50/30/3 zapłaciłam 610 zł brutto

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Za zmiana komputera nosilam sie juz z 6 miesiecy a nie dlatego ze wypuscili Viste :D a moj stary trafi do mojej mlodszej siostry juz sie cieszy .

Wiem ze to na pewno bedzie Toshiba bo jestem z niej bardzo zadowolona .

Zastanawiam sie tylko z jakim systemem kupic bo nie lubie zmian ,ale ludze sie ze vista bedzie prosciejsza

Również osoboście polecam Toshibę

zgadzam się, jeśli chodzi o laptopy. jeśli blaszak, to tylko własnoręcznie złożony :D

ja złożenie kompa zlecałam w Hart http://www.hart.pl/company.php , mam w środku to wszystko co potrzebowałam

jestem bardzo zadowolona

Witam.

Czy ktoś słyszał o firmie okniarskiej ze Szczecina "Trans Bud" (właściciel nazywa się Solecki)? Bardzo proszę o informacje. Ludzie mieszkający na stałe we Francji chcą złożyć u niego zamówienie na okna do jakiegoś zamczyska (kosmiczna ilość i kosmiczne pieniądze), więc każda informacja jest ważna.

Witam!

No i okna przyjechały :D

Tyle tylko, że u nas znowu dziś są cyrki z prądem. Mam spadki napięcia.

Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj :evil: to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę :roll: i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać :lol:

Witam!

Przez te cholerne spadki napięcia, albo może to przez wiatr, nie mam ciepłej wody od wczoraj :evil: to znaczy mam, ale w ilosciach śladowych, starcza na jedna rękę :roll: i wczoraj musiałam pojechać "do mamusi" sie wykąpać :lol:

U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa :evil:

Witam!

U mnie na szczęście zasobnik 120l więc miałam wodę, ale teraz telewizory mi strzelają, no i coś z piecem gazowym się dzieje, ale od Pańki przyjada dopiero gdy bedzie normalny prąd bo inaczej to i tak bez sensu była by naprawa :evil:

Ja mam ponad 200l, ale na piętro woda juz nie dochodziła, a łazienke mam na razie jedna i to właśnie na pietrze :roll: :lol:

witam wszystkich

czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła :evil: .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza :evil:

i jeszcze prośba -w ostatniej chwili zdecydowaliśmy sie na odkurzacz centralny-właściwie narazie instalacje-może jakieś namiary macie na sprawdzonych i niedrogich :lol:

Gość Gosc123
witam wszystkich

czy jest możliwe ,że przed niedawną wichurą z dachem było wszystko ok-tzn nie ciekło-na drugi dzień było ok a od nidawna zacieka przy dwóch kominach ,przy lukarnie i jednym miejscu-ponoć to,,pryszcz,,bo kominy mam wysokie i napewno były drgania i izolacja sie obruszyła :evil: .Ludziki nie mogli skończyć ocieplenia poddasza :evil:

Wypadałoby sprawdzić obróbkę komina na zewnątrz. Być może, jeśli coś było niedokładnie zrobione wcześniej, np. obsunęła się albo rozszczelniła taśma dekarska...

Witam :)

Mam pytanko:

Czy ktoś z Was miał taką sytuację, że rozpoczynając budowę nie było jeszcze drogi dojazdowej?? ... żadnej nawet polnej ... po prostu działka na środku łączki :lol: Czy na taki teren będą wogóle chcieli wjechać betoniarą czy z dostawą materiałów ?? czy trzeba zrobić chociaż jakąś namiastkę drogi ??

Pozdrawiam

Nie, ale z doswiadczenia wiem, ze nie wjada Ci ciezkim sprzetem, gdy tylko poczuja, ze jest miekawo! u mnie byla droga - teren niby twardy - a i tak sie zakopal. Na szczescie w zanadrzu mmialam maszyne - SUPER TRAKTOR - nowy holenderski (jezdzi szybciej niz bryka znajomego :wink: ) i wyciagnal dluzyce, ale jak Ty takiego na oku nie masz... pozostaje Ci utwardzanie terenu, aczkolwiek to i tak nic nie da jezeli teren niestabilny - zalezy od kierowcy, niektory zaryzykuje, niektory nie....

Nie, ale z doswiadczenia wiem, ze nie wjada Ci ciezkim sprzetem, gdy tylko poczuja, ze jest miekawo! u mnie byla droga - teren niby twardy - a i tak sie zakopal. Na szczescie w zanadrzu mmialam maszyne - SUPER TRAKTOR - nowy holenderski (jezdzi szybciej niz bryka znajomego :wink: ) i wyciagnal dluzyce, ale jak Ty takiego na oku nie masz... pozostaje Ci utwardzanie terenu, aczkolwiek to i tak nic nie da jezeli teren niestabilny - zalezy od kierowcy, niektory zaryzykuje, niektory nie....

Dzięki za odpowiedź :) Tak też myślałam... wprawdzie w pobliżu nie będzie problemu jeżeli chodzi o traktor ale podejrzewam, że i tak nie będą chcieli wjechać bez drogi :roll: ... zobaczymy może coś się do maja wykombinuje :D

Witam.

Czy ktoś słyszał o firmie okniarskiej ze Szczecina "Trans Bud" (właściciel nazywa się Solecki)? Bardzo proszę o informacje. Ludzie mieszkający na stałe we Francji chcą złożyć u niego zamówienie na okna do jakiegoś zamczyska (kosmiczna ilość i kosmiczne pieniądze), więc każda informacja jest ważna.

trobe, a jakich okien szukają - drewniane, aluminiowe, PCV? jeśli chcą mieć porządne drewniane okna i dobrze zamontowane to polecam Kowalskich, tylko nie wiem, czy są gotowi montować za granicą... :wink: :D

trobe, a jakich okien szukają - drewniane, aluminiowe, PCV? jeśli chcą mieć porządne drewniane okna i dobrze zamontowane to polecam Kowalskich, tylko nie wiem, czy są gotowi montować za granicą... :wink: :D

Szydas, na razie zbieram informacje na temat "Trans Budu". Jej pracownicy byli już na miejscu, we Francji i zrobili pomiary, pewnie też złożyli ofertę, a że kwota ogromna, inwestorzy pytają o wiarygodność tej firmy.

Ja nie znam tych właścicieli zamczyska, pyta mój kolega, który jest ich znajomym, więc informacje przechodzą z opóźnieniem. Jeśli okaże się, że "Trans Bud" jest do d..., pewnie zapytam o inne firmy.

Halo, halo, czy ktoś coś słyszał o oknach z "Trans Budu"?

Popytalam u konkurencji, jako ze mam znajomych... Nikt nie zna firmy, prawdopodobnie jakis niewielki posrednik ... jezeli to faktycznie tak jest, ze to posrednik, to sie dziwie, ze nikt nie wyslal ich do producenta... przy tak duzych kwotach zamowienia w gre wchodzi ubezpieczenie umowy, a male firmy z tego rezygnuja, bo to droga rzecz...