bodekku 02.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 pozdrawiam piątkowo i znikam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam Czy nie wiecie gdzie jeszcze mozna kupic kawalek ziemi moze byc rolna pod budowe domku szukam juz kilka miesiecy ale nie moge nic fajnego znalesc, moze macie jakis kontakt kto sprzedaje dzialki w okolicach Dobrej Sz. Doluj, Koscina. Zaznacze ze nie zalezy mi na szybkim wybudowaniu sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam Czy nie wiecie gdzie jeszcze mozna kupic kawalek ziemi moze byc rolna pod budowe domku szukam juz kilka miesiecy ale nie moge nic fajnego znalesc, moze macie jakis kontakt kto sprzedaje dzialki w okolicach Dobrej Sz. Doluj, Koscina. Zaznacze ze nie zalezy mi na szybkim wybudowaniu sie. Fajne dzialki widzialam w Dobrej nieuzbrojone widzialam po 53 tys 900 m na http://www.romanowicz.pl one znajduja sie jak wyjedziesz z dobrej na grzepnice taki przesmyk pomiedzy lasem Kiedys tam byla tablica sprzedawane przez wlasciciela (juz nie posiadam tego numeru telefonu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 02.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Działki w Dobrej, uzbrojone 150zł/mkw http://www.agrowest.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.02.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo Jak lubisz na nim siedzieć i czytać ksišżkę, to może i za mało Sprawdzę u siebie, ale chyba mamy 25 na głębokoć i 3,5 cm wysokoć i nie uważamy żeby były za płytke. Kwiatki w razie czego się mieszczš Parapety sš drewniane-klejone (sosna). Zabezpieczyłem je przed zbyt szybkim ciemnieniem i polakierowałem półmatem. Teraz w zależnoci od potrzeb można je zabejcować. Bardzo chcielimy mieć takie same ale dębowe, zrezygnowalimy ze względu na cenę i trochę pod tym względem żałujemy. Konglomerat jest bardzo ładny, ale jednak nie ma tego wrażenia przytulnoci. Teraz będę zamawiał jeszcze na poddasze i też wezmę drewniane. Kwestia szerokoci parapetu to nie wszystko, zależy ile wystaje poza cianę jakiej sš gruboci i jak głęboko osadzone jest okno To wszystko ma wpływ na wyglšd... Okno bedzie osadzone mocno z przodu wiec 30 chyba bylo by optymalne Sprawdziłem - na głębokość 24 cm + pewnie ze 2 cm pod ramę okna, wysokość 3 cm. Poza mur Wystaje 4 cm. Jestem zadowolony z efektu. Ale jak ktoś lubi większą powierzchnię parapetową, to czemu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jakie szerokie macie parapety wewnetrzne i z czego . Myslalam o 30 cm czy to nie za malo Jak lubisz na nim siedzieć i czytać ksišżkę, to może i za mało Sprawdzę u siebie, ale chyba mamy 25 na głębokoć i 3,5 cm wysokoć i nie uważamy żeby były za płytke. Kwiatki w razie czego się mieszczš Parapety sš drewniane-klejone (sosna). Zabezpieczyłem je przed zbyt szybkim ciemnieniem i polakierowałem półmatem. Teraz w zależnoci od potrzeb można je zabejcować. Bardzo chcielimy mieć takie same ale dębowe, zrezygnowalimy ze względu na cenę i trochę pod tym względem żałujemy. Konglomerat jest bardzo ładny, ale jednak nie ma tego wrażenia przytulnoci. Teraz będę zamawiał jeszcze na poddasze i też wezmę drewniane. Kwestia szerokoci parapetu to nie wszystko, zależy ile wystaje poza cianę jakiej sš gruboci i jak głęboko osadzone jest okno To wszystko ma wpływ na wyglšd... Okno bedzie osadzone mocno z przodu wiec 30 chyba bylo by optymalne Sprawdziłem - na głębokość 24 cm + pewnie ze 2 cm pod ramę okna, wysokość 3 cm. Poza mur Wystaje 4 cm. Jestem zadowolony z efektu. Ale jak ktoś lubi większą powierzchnię parapetową, to czemu nie... Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 02.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Proponuje Bryta, by okno przy grubszym ociepleniu bylo "z przodu ", ja tak mialam a styropian mialam 15cm i powiem Ci, ze trzeba bylo sie wychylic zeby dojrzec mojego syna zza okna... WITAM WSZYST... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Proponuje Bryta, by okno przy grubszym ociepleniu bylo "z przodu ", ja tak mialam a styropian mialam 15cm i powiem Ci, ze trzeba bylo sie wychylic zeby dojrzec mojego syna zza okna... WITAM WSZYST... A teraz jak zrobisz i jakie dajesz ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Ale o ile dobrze rozumiem to parapet wewn troche wchodzi pod okno to czy z zewnetrznym tez tak jest . U mnie dwowarstwowa sciana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Ale o ile dobrze rozumiem to parapet wewn troche wchodzi pod okno to czy z zewnetrznym tez tak jest . U mnie dwowarstwowa sciana . ja gdy zamawiałam okna pytano się mnie czy będą parapety i jakiej grubości i pamiętam, że te okna miały taką wypustkę na parapet wewnętrzny a jeśli chodzi o parapet zewnętrzny to zawsze przy obróbce zostaje trochę miejsca na zamontowanie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Ale o ile dobrze rozumiem to parapet wewn troche wchodzi pod okno to czy z zewnetrznym tez tak jest . U mnie dwowarstwowa sciana . ja gdy zamawiałam okna pytano się mnie czy będą parapety i jakiej grubości i pamiętam, że te okna miały taką wypustkę na parapet wewnętrzny a jeśli chodzi o parapet zewnętrzny to zawsze przy obróbce zostaje trochę miejsca na zamontowanie go. Dzieki Didi A jak tam Emilka mocno placze po nocach czy z tych spokojnych dzieci co przesypiaja cala noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Ale o ile dobrze rozumiem to parapet wewn troche wchodzi pod okno to czy z zewnetrznym tez tak jest . U mnie dwowarstwowa sciana . ja gdy zamawiałam okna pytano się mnie czy będą parapety i jakiej grubości i pamiętam, że te okna miały taką wypustkę na parapet wewnętrzny a jeśli chodzi o parapet zewnętrzny to zawsze przy obróbce zostaje trochę miejsca na zamontowanie go. Didi, święta racja. Ja mam jednowarstwową ścianę i okna po środku (mniej-więcej ). Sąsiad ocieplał i miał okna na krawędzi, po ociepleniu ma jakby wpuszczone. Parapety zewnętrzne również wchodzą nieco po ramę, przynajmniej powinny. Potem się je jeszcze uszczelnia silikonem. Jeśli chodzi o parapety zewnętrzne to sam montaż zależy od rodzaju parapetu, trzeba to uwzględnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.02.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam! Bryta: z montażem okien to generalnie jest tak jeśli masz zamiar dać ocieplenie to daje się okna "na krawędzi" a jeśli ściana ma być jednowarstwowa to po środku. Nawet gdy przychodzą do wymierzania okien to sami o tym mówią. Ale o ile dobrze rozumiem to parapet wewn troche wchodzi pod okno to czy z zewnetrznym tez tak jest . U mnie dwowarstwowa sciana . ja gdy zamawiałam okna pytano się mnie czy będą parapety i jakiej grubości i pamiętam, że te okna miały taką wypustkę na parapet wewnętrzny a jeśli chodzi o parapet zewnętrzny to zawsze przy obróbce zostaje trochę miejsca na zamontowanie go. Dzieki Didi A jak tam Emilka mocno placze po nocach czy z tych spokojnych dzieci co przesypiaja cala noc na razie to chodzę lekko niewyspana, ale mam nadzieję, że bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 02.02.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Bryta dokladnie tak jak pisze Didi! Teraz bede robila tak samo - gdyz sie sprawdzilo, z tym ze jednak dam na gore welne 30 cm! Tym razem nie mam poddasza, wiec wybieram opcje ocieplenia stropu a nie polaci dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 02.02.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę do przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę z przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Chodzi mi zeby nie wygladalo glupio przy duzym ociepleniu .Ale tak ja pisza ze przy dwuwarstwowej osadza sie je z przodu tez tak myslalam ze to optymalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 02.02.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich, czy ktoś z szanownych furomowiczów budował stan surowy z Panem Markiem Capiewskim, Pan ten budzi zaufanie i zamierzam z nim podpisać na dniach umowę. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę z przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Chodzi mi zeby nie wygladalo glupio przy duzym ociepleniu .Ale tak ja pisza ze przy dwuwarstwowej osadza sie je z przodu tez tak myslalam ze to optymalne bryta, okna osadza się tak, aby tworzyły jedną płaszczyznę ze ścianą główną w przypadku ścian dwu i trzywarstwowych. nawet jeśli dajesz grube docieplenie. a to dlatego, że do docieplenia przecież okna nie przymocujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich, czy ktoś z szanownych furomowiczów budował stan surowy z Panem Markiem Capiewskim, Pan ten budzi zaufanie i zamierzam z nim podpisać na dniach umowę. Z góry dziękuję. hmmm... poczekaj z podpisywaniem umowy na opinie innych inwestorów. jeżeli nikt z forum nie ma doświadczeń najpierw poproś gościa o adresy dotychczas wybudowanych domów i porozmawiaj z właścicielami. to, że budzi zaufanie to zdecydowanie za mało, aby powierzyć inwestycję wartą kilkaset tysięcy właśnie jemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts