bryta 02.02.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę z przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Chodzi mi zeby nie wygladalo glupio przy duzym ociepleniu .Ale tak ja pisza ze przy dwuwarstwowej osadza sie je z przodu tez tak myslalam ze to optymalne bryta, okna osadza się tak, aby tworzyły jedną płaszczyznę ze ścianą główną w przypadku ścian dwu i trzywarstwowych. nawet jeśli dajesz grube docieplenie. a to dlatego, że do docieplenia przecież okna nie przymocujesz.... Tak zrobie czy liczba (kotw -chyba tak to sie nazywa jest standardowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę z przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Chodzi mi zeby nie wygladalo glupio przy duzym ociepleniu .Ale tak ja pisza ze przy dwuwarstwowej osadza sie je z przodu tez tak myslalam ze to optymalne bryta, okna osadza się tak, aby tworzyły jedną płaszczyznę ze ścianą główną w przypadku ścian dwu i trzywarstwowych. nawet jeśli dajesz grube docieplenie. a to dlatego, że do docieplenia przecież okna nie przymocujesz.... Tak zrobie czy liczba kotw (chyba tak to sie nazywa) jest standardowa? z tego co wiem przynajmniej po dwie na dłuższy i jedna na krótszy bok okna, ale częściej daje się odpowiednio trzy i dwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 02.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam wszystkich, czy ktoś z szanownych furomowiczów budował stan surowy z Panem Markiem Capiewskim, Pan ten budzi zaufanie i zamierzam z nim podpisać na dniach umowę. Z góry dziękuję. hmmm... poczekaj z podpisywaniem umowy na opinie innych inwestorów. jeżeli nikt z forum nie ma doświadczeń najpierw poproś gościa o adresy dotychczas wybudowanych domów i porozmawiaj z właścicielami. to, że budzi zaufanie to zdecydowanie za mało, aby powierzyć inwestycję wartą kilkaset tysięcy właśnie jemu.... dzieki , napewno masz rację, pojeżdzę w weekend i pogadam z inwestorami którym budował, no i poczekam na opinię furomowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 02.02.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Co do okien oraz zasad ich montażu polecam lekturę: Strona JAREKO Artykuł JAREKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 02.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Co do okien oraz zasad ich montażu polecam lekturę: Strona JAREKO Artykuł JAREKO Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1614 02.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 WITAM WSZYSTKICH WIECZORKIEM!!!!!!! Dawno tu nie zagladałam bo pracuję i nawet nie mam czasu.U mnie troche sie pokaplikowało ale juz sie rozwiązuja pomału papierkowe sprawy bo juz myslałam ze ugrzęznę w nich na dobre.Ale jakoś to przezyłam.Jestem na etapie adaptacji projektu i myślę ze juz wszystko pójdzie gładko POZDRAWIAM wszystkich serdecznie! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 02.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ale czy okna masz montowane po srodku Bo jak dam grube ocieplenie to myslalam troche dac okna do przodu Bryta, co Ty rozumiesz przez "trochę do przodu"? Istnieją sztywne zasady określające prawidłowe osadzenie okna w zależności od rodzaju muru i nie wolno ich lekceważyc. Witam wszystkich! trobe, czy moge prosić o te zasady? lub może podasz informacje gdzie je uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jak długo są ważne odbiory? Np. kominiarski albo woda? Z jakichś przepisów to wynika? A może ktoś wie...? z tego co słyszałam to kominiarski podobno 3 miesiące. Niestety nie wiem z jakich przepisów to wynika Stasiek chyba wprowadziłam cię w błąd do odbioru potrzebna jest tzw. próba szczelności instalacji gazowej ale jest ważna 6 miesięcy. Witam wieczorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 02.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam parapety na swoim miejscu tylko teraz tynkarz musi troche popracować nad estetyka wokół nich zdjęcia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 02.02.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 a tak w ogóle to od lutego idą w górę ceny - osprzęt elektryczny, biały montaż większości firm, ogrzewanie itp.... od 3- do 15% zła wiadomość dla zaczynających wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 02.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 03.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 03.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? oczywiście szydas, bez okuć i bez szyb, kurcze nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 czy ktoś z Was ma okna drewniane sokółki, dostałem dziś ofertę i są one tańsze ok 30 % np. od pozbudu i ms, z tego samego drewna, czy tak bardzo odstają jakością? A gdzie robiliscie wycene na Sokolke struga 25, Pan Radek , podobno jeszcze jak się w lutym zamówi to dodatkowo 5%, ale może to taki chwyt zachęcający może cena netto i bez montażu? albo bez okuć? oczywiście szydas, bez okuć i bez szyb, kurcze nie zauważyłem a tak w ogóle witam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOZIOŁKI 03.02.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 cześć! forumowicze Dziękuję za odpowiedzi na temat wiązarów. Żeby mieć jakieś rozeznanie, czekamy jeszcze na ofertę od pana Daszkiewicza z firmy Truss System ze Stargardu Szcz. Ale powoli oswajamy się z myślą, że mając taki duży dach, zapłacimy za niego górę pieniędzy. !! Odpowiadam na pytanie Szydasa i być może innych zainteresowanych: kupiliśmy działkę od Agrowestu na osiedlu przy Sportowej. Numer naszej działki to 1024/18 - okolice zbiornika melioracyjnego. Mamy już pozwolenie na budowę, wybranego (z polecenia) kierownika budowy, wybranego ( z polecenia) wykonawcę - i tu pytanie do Miraśki- czy to prawda, że pan Piotr Czech budował Twój dom? Bardzo proszę o jakieś opinie! Tylko dobre!, bo jesteśmy z Nim już "po słowie" pozdrawiam wszystkich sobotnio! - z pracy buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOZIOŁKI 03.02.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 to jeszcze raz ja! Zapomniałam zapytać o tajemniczą listę rankingową która co rusz wypływa w czyimś mailu. Jak można ją zdobyć.? Wysyłałam maila na gaiger - ale nic nie przyszło... Nie piszę "usuń tu" ale może robię inny błąd? nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Nie śpimy! wstajemy Pozdrawiam sobotnio i ciepło Joaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts