Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Też jestem zainteresowana.

Czy ktoś z Was korzystał z usług jakiegoś projektanta pracującego przy którymś z salonów kuchennych w "TOP -coś tam"? :roll:

Nie wiem, czy warto u nich zamawiac projekt i/lub kupowac meble.

Mój bratanek skorzystał, ale do końca nie był zadowolony a wycena z tego salonu powaliła go na kolana ( z przerażenia)

Tego się właśnie obawiałam. Didi, zapytaj bratanka, co to znaczy "...nie do końca był zadowolony"? Który z salonów ma takie ceny (parter, czy góra?) - w ogóle nie będę się tam fatygowac, nie mam czasu na falstarty.

Nie wierze ze nikt nie zna zadnego rozsadnego architekta ..... :)

Poszukuje architekta z uprawnieniami... najlep[iej emeryta - gdyz jak kazdy na starcie licze kazda zlotowke:) - o kontakt prosze na maila [email protected].

Kwestia adaptacji poddasza i zmiany dachu - poszycia. PROSZE BARDZO O POMOC !!!

architekt z którego usług korzystałam to młoda kobieta

Ja również nie korzystałam z usług emeryta.

Witam wszystkich .

Bylam u nastepnej firmy zajmujacej sie wentylacja i rekuperatorami i znowu totalna klapa :evil: :evil: :evil:

Czy u nas w regionie nie ma kompetentnych firm od wentylacji :-?

Niestety, nie. Jeśli jesteś zdecydowana na tę formę wentylacji musisz szukac w innych regionach Polski. Chyba, że skorzystasz z porad Boddeku, ale wówczas (chyba) częśc prac musisz wykonac we własnym zakresie.

Witam,

właśnie zastanawiam sie nad zmianą wentylacji na mechaniczną. Chodziłoby mi o projekt, macie może jakies namiary?

Najlepiej, jeśli projekt zrobi ktoś z firmy, która będzie to później montowac. Ja miałam inny projekt (niestety, projektanta nie polecę) i, oczywiście, poszedł do przeróbki (pytanie, czy na pewno musiał?).

Też jestem zainteresowana.

Czy ktoś z Was korzystał z usług jakiegoś projektanta pracującego przy którymś z salonów kuchennych w "TOP -coś tam"? :roll:

Nie wiem, czy warto u nich zamawiac projekt i/lub kupowac meble.

Mój bratanek skorzystał, ale do końca nie był zadowolony a wycena z tego salonu powaliła go na kolana ( z przerażenia)

Tego się właśnie obawiałam. Didi, zapytaj bratanka, co to znaczy "...nie do końca był zadowolony"? Który z salonów ma takie ceny (parter, czy góra?) - w ogóle nie będę się tam fatygowac, nie mam czasu na falstarty.

Z tego co pamiętam to "góra". A "nie do końca zadowolony" to powiedział, że te programy darmowe do projektowania dołączane do różnych gazet dają bardziej czytelny obraz i więcej możliwości aranżacji.

Witam wszystkich .

Bylam u nastepnej firmy zajmujacej sie wentylacja i rekuperatorami i znowu totalna klapa :evil: :evil: :evil:

chyba niestety nie :(

Nie moge zlalesc kompetentnej firmy z normalnymi cenami o jakich srednicach rur dawales anemostaty i przy jakiej powierzchni :lol:

główne magistrale szły rurami Fi 160 typu Sonoduct giętkimi

potem Fi 100 do anemostatów

wszystko na pow. 170 m2

rury kupowałem w firmie w Dołujach przy zakręcie duża hala;

nazwy nie pamietam ale jak znajdę to dam znac :)

Czy chodzi o ten zakret w kierunku na Lubieszyn

Jak bys znalazl adres albo telefon to bym poprosila .

Czy obsluga tam jest kumata aby doradzic mi jak przygotowac strop wylewany na anemostaty .

W tej firmie to za duzo mi nie powiedzial tylko twierdzil aby dobrac srednice otworow w stropie do anemostatow to trzeba zrobic projekt za 1000 zl 8)

tak dokladnie - za zakretem po lewej stronie

jest duza hala - nazwa to chyba WEKA ale nie jestem pewien

co do wentylacji to jest jeszcze firma Magnus na Swierczewskiej

tel. 91 812 15 68 - ja tam probowalem konsultowac projekt

Z tego co pamiętam to "góra". A "nie do końca zadowolony" to powiedział, że te programy darmowe do projektowania dołączane do różnych gazet dają bardziej czytelny obraz i więcej możliwości aranżacji.

Uff. odetchnęłam z ulgą, bo oczywiście dzisiaj nie wytrzymałam nerwowo i nie czekając na Twoją odpowiedź, zaczęłam się umawiac z projektantką ( "z dołu", co też niczego nie gwarantuje).

Dzięki za odzew.