Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kacha masz dwa kolory parapetów? wydaje mi się że w kuchni jest inny odcień. Pamiętasz może ich cenę za metr?

bo chyba tak to się wycenia

mam jeden kolor wszędzie , ponieważ jest to naturalny kamień moga sie troche różnić od siebie problem w tym że cześc zdjęc robiona wieczorem a te w kuchni w dzień ........ za metr nie pamiętqam ale 900 zł kosztowało 8 szt :D

A gdzie . Czy mozna prosic o namiary .

Drewniane u Kowalskich sa nie na moja kieszen :-?

Kacha masz dwa kolory parapetów? wydaje mi się że w kuchni jest inny odcień. Pamiętasz może ich cenę za metr?

bo chyba tak to się wycenia

mam jeden kolor wszędzie , ponieważ jest to naturalny kamień moga sie troche różnić od siebie problem w tym że cześc zdjęc robiona wieczorem a te w kuchni w dzień ........ za metr nie pamiętqam ale 900 zł kosztowało 8 szt :D

A gdzie . Czy mozna prosic o namiary .

Drewniane u Kowalskich sa nie na moja kieszen :-?

u kowalskich 1 m2 parapetów kosztuje koło 400 pln, w zależności od wzoru i gatunku drewna. czyli przy 30 cm szerokości, a jest to szeroki parapet wychodzi 400 pln za prawie 3,5 metra parapetu.... ile w takim razie kosztują marmurowe czy z konglomeratu??? :o :o :o

Matam, to ty mój sąsiad lub sąsiadka jesteś? Na jakiej ulicy budujesz?

Ja jestem sasiad :) na Paproci, narazie papierki, budowa w nast. roku.

A ty na jakiej ?

Ja na Frezjowej, więc sprawa drogi do Buki czyli ul. Sportowej jest dla mnie gorąca. Zwłaszcza ostatnio po roztopach i deszczach. Woda stoi od krawęznika do krawężnika.

A ja mam taki metlik w glowie

I zastanawialam sie bo mi krzyknal 450 zl i ja policzylam to jako biezacy :oops:

Jak tak dalej pojdzie to chyba bede musiala wszystko nagrywac bo nic nie pamietam :-? :-? :-?

wystarczy poprosić o ofertę, będziesz miała na piśmie :wink: :D

Oferte na okna dostalam tylko ze ja ciapa do potegi :oops: nie pomyslalam o parapetach

Dzisiaj omawialam telefonicznie oferte i spytalam sie o parapety (wydawalo mi sie ze je kupuje sie na metry bierzace )

A ja mam taki metlik w glowie

I zastanawialam sie bo mi krzyknal 450 zl i ja policzylam to jako biezacy :oops:

Jak tak dalej pojdzie to chyba bede musiala wszystko nagrywac bo nic nie pamietam :-? :-? :-?

wystarczy poprosić o ofertę, będziesz miała na piśmie :wink: :D

Oferte na okna dostalam tylko ze ja ciapa do potegi :oops: nie pomyslalam o parapetach

Dzisiaj omawialam telefonicznie oferte i spytalam sie o parapety (wydawalo mi sie ze je kupuje sie na metry bierzace )

to chyba zależy od firmy. liczenie w metrach bieżących jest o tyle kłopotliwe, że w zależności od szerokości metr ma różną cenę. a jak liczą na m2 to łatwo sobie samemu policzyć różne warianty parapetów.

Ja na Frezjowej, więc sprawa drogi do Buki czyli ul. Sportowej jest dla mnie gorąca. Zwłaszcza ostatnio po roztopach i deszczach. Woda stoi od krawęznika do krawężnika.

Bylem ostatnio u kolegi ktory sie tam buduje i jego dom stoi w wodzie. Mowi ze ma teraz fose dokola swego zamku :). Ma zdjety humus i z okolicznych dzialek wszystko do niego splywa. Ogolnie trzeba przyznac ze na tych terenach woda jest wysoko.

Co do kuchni: napisałam, że na jagiellońskiej zrobiono mi w komuperze projekt, który mogłam sobie obejrzeć, bo za wydruk oczywiscie musiałabym zapłacić; pozwoliło mi to jednak jako tako rozplanowac sobie w głowie (i kuchni :wink: ) meble. Natomiast kuchnię robił mi stolarz, który ma swoją firmę, z resztą całkiem prężnie działającą. Jakby co moge podac namiary.

Oczywiście, proszę. :D

W temacie kuchni:

ja też zaczynałam od wyceny w studiu kuchennym (wiem że mają właśnie oddział w Top Shopingu) za zwykłą kuchnię bez wodotrysków z mdf-u wyszło im 12 tyś - kuchnia bardzo prosta - dwa ciągi szafek - żadnych trudnych elementów. Znajomy stolarz wycenił ją na 5 tyś (oczywiście ta cena to po znajomośći i w dodatku szafki złożymy sami :roll: ale wyposażenie i prowadnice Bluma więc chyba nie najgorsze) Tak więc oczywiste jest że robimy u stolarza jak już wreszcie się zdecyduję co chcę :roll: :wink: mdf czy fornir :roll:

Monka, wrzuc namiary na stolarza, chyba że nie wiesz, czy nie jest zakonspirowanym partaczem. :wink: