Inter 12.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam szanowną grupę, jestem tu nowy. Zaczynam budowę lada moment.Z uwagą wczytuję się w wasze komentarze i opinię. Myślę,że z całego forum grupy szczecińskiej mogło by już powstać kilka kompleksowych poradników.. z psychologicznym włącznie.Budowanie to nie taka prosta sprawa w naszych nieprzewidywalnych realiach Z uwagą będę śledził dalej pozdrawiam Inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 12.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam Nowych i Stałych bywalcówczy ktos z was miał u siebie nagrzewnice lub maszyne do osuszania .... zastanawiam sie czy takiego " cuś" nie wypożyczyć bo jeżdzenie i grzanie po kilka razy dziennie w kozie zaczyna mnie męczyć schna u mnie tynki od stycznia ale zaczęło być troche wilgoci na suficie i boje sie konsekwencji nie dosuszonych scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Kacha-na Piskorskiego jest wypożyczalnia sprzetu budowlanego może i nagrzewnicę by mieli(to jest z tyłu za struga po stronie salonu skody dudojcia- ps mam taka samą kózke w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam Nowych i Stałych bywalców czy ktos z was miał u siebie nagrzewnice lub maszyne do osuszania .... zastanawiam sie czy takiego " cuś" nie wypożyczyć bo jeżdzenie i grzanie po kilka razy dziennie w kozie zaczyna mnie męczyć schna u mnie tynki od stycznia ale zaczęło być troche wilgoci na suficie i boje sie konsekwencji nie dosuszonych scian takie maszynki są w Ramirencie na Świerczewskiej http://www.ramirent.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam Nowych i Stałych bywalców czy ktos z was miał u siebie nagrzewnice lub maszyne do osuszania .... zastanawiam sie czy takiego " cuś" nie wypożyczyć bo jeżdzenie i grzanie po kilka razy dziennie w kozie zaczyna mnie męczyć schna u mnie tynki od stycznia ale zaczęło być troche wilgoci na suficie i boje sie konsekwencji nie dosuszonych scian Jeśli chodzi o osuszacze powietrza to w Ramirencie na Świerczewskiej 100 %, jesli chodzi o grzanie "kozą" to moim zdaniem poza efektem grzania to daleko jej do możliwości osuszania o którą Ci chodzi, rzekłbym że nawet w przypadku spalania w kozie to efekt jest nawet odwrotny. Osuszacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 12.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 dzięki właśnie o takim sprzęcie marzyłam poczytałam troszkę i i Owdzie i okazuje sie że lepiej posatwić osuszacz powietrza niz nagrzewnicę ..... czy ktos ma jakies pojęcie w tym temacie/ chciałabym potwierdzić to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 12.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic W Policach - to wiele wyjaśnia . Trzeba monitować telefonicznie co 2-3 dni. A wiesz, kto zajmuje się Twoją sprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 12.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic niestety musisz sie pofatygowac do " miłych pań " ja mialam z polic po tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic niestety musisz sie pofatygowac do " miłych pań " ja mialam z polic po tygodniu Jak mam walczyć to bym chciał wiedzieć za co by nie napisać "za ile" Dlatego istotnym jest informacja jaki jest oficjalny czas na dokonanie wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 chyba nie ma takiego czasu, kiedyś to i dwa lata potrafiło trwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.02.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic niestety musisz sie pofatygowac do " miłych pań " ja mialam z polic po tygodniu Jak mam walczyć to bym chciał wiedzieć za co by nie napisać "za ile" Dlatego istotnym jest informacja jaki jest oficjalny czas na dokonanie wpisu. hmmm... a my nigdy nie monitowaliśmy, a mimo to w Policach czekaliśmy góra 2 tygodnie.... przysyłali później pisemko do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Ja czekalem 2 miesiace !!. Przy czym u mnie bylo wyodrebnienie i zalozenie nowej, dokonanie wpisu i to sie odbylo jednorazowo. Napisz prosbe o przyspieszenie wtedy jest szansa na szybsze zalatwienie. Oficjalnego terimnu nie maja. Niestety te czynnosci nie podlegaja KPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 12.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Ja czekalem 2 miesiace !!. Przy czym u mnie bylo wyodrebnienie i zalozenie nowej, dokonanie wpisu i to sie odbylo jednorazowo. Napisz prosbe o przyspieszenie wtedy jest szansa na szybsze zalatwienie. Oficjalnego terimnu nie maja. Niestety te czynnosci nie podlegaja KPA. dostałem akurat dzisiaj pismo potwierdzające założenie nowej księgi na działkę kupioną notarialnie 2 listopada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Ja czekalem 2 miesiace !!. Przy czym u mnie bylo wyodrebnienie i zalozenie nowej, dokonanie wpisu i to sie odbylo jednorazowo. Napisz prosbe o przyspieszenie wtedy jest szansa na szybsze zalatwienie. Oficjalnego terimnu nie maja. Niestety te czynnosci nie podlegaja KPA. Napisałem już wcześniej, a dziś Pan powiedział że oni codziennie "tony" takich pism dostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.02.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 dzięki właśnie o takim sprzęcie marzyłam poczytałam troszkę i i Owdzie i okazuje sie że lepiej posatwić osuszacz powietrza niz nagrzewnicę ..... czy ktos ma jakies pojęcie w tym temacie/ chciałabym potwierdzić to ja używałem taką maszynkę - ciągnie trochę prądu ale codziennie wylewałem jakieś 15 ltr wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 12.02.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 a tak wogóle to witam wszystkich, a szczególnie nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 12.02.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 dzięki właśnie o takim sprzęcie marzyłam poczytałam troszkę i i Owdzie i okazuje sie że lepiej posatwić osuszacz powietrza niz nagrzewnicę ..... czy ktos ma jakies pojęcie w tym temacie/ chciałabym potwierdzić to ja używałem taką maszynkę - ciągnie trochę prądu ale codziennie wylewałem jakieś 15 ltr wody Dość istotnym jest chyba by podczas pracy osuszaczy zamknięte były możliwie wszystkie otwory, a to może być kłopotliwe na takich etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts