Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? :evil:

Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu.

A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic :cry:

tomadyna,

rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic.

Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! ;-)

Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? :evil:

Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu.

A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic :cry:

tomadyna,

rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic.

Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! ;-)

Witam z rana i podnosze...

Komentarz do sprawy powyzej: wniosek wysuwa sie jeden: sami nie potrafia sie przyspieszyc - a kartka papieru zadziala???? KOSMOS!!! :o

Witam nowych forumowiczów a i "starych" również :D

Ech! W sobotę wybawiłam się na weselu mojej siostry. I Emilka była kochana i dała mi poskakać :wink:

A w sprawach budowlanych - to w piątek zaczęli a dziś będą kończyć przyłączanie prądu i rozprowadzenia w budynku - szybko im poszło :D

Iwa_k, Octopus, wysłałam, chyba ktos jeszcze prosił, ale umnkęło mi, więc prosze dac znać.

Witam serdecznie NOWYCH!

Właśnie wróciłam z wojaży, przejechałam całe Niemce i nawet w Amsterdamie zjadłam "ichniego" przysmaku: śledzika z budki :lol:

Kurcze jak tam jest ładnie na tym Zachodzie, kiedy u nas bedzie tak równiutko i czyściutko na ulicach, a domki będą trzymały sie konwencji...jakiejś, ale w miare spójnej :roll: :wink:

Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... :lol:

Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge???

Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki :roll:

Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge???

Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki :roll:

obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy...

ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... :o - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy...

obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy...

ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... :o - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy...

w sądzie? a tu się nie dziwię, bo to są ci ludzie co my też z nimi mieliśmy problemy - opowiadałam Ci :roll:

Witam poniedziałkowo,

czy ulgę odsetkową można odliczyć już w roku, w którym wzięło się kredyt i rozpoczęło budowę, czy dopiero po zakończeniu inwestycji?

Ulgę można odliczyć dopiero po zakończeniu budowy, ale oczywiście wszystkie odsetki, te zapłacone w trakcie budowy również.