bodekku 12.02.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 ja miałem zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.02.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic tomadyna, rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic. Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.02.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Czy ktoś może orientuje się jaki max. czas ma sąd na dokonanie wpisu do księgi wieczystej ?? Nie mam pojęcia, ale jeśli w Szczecinie, to dwa razy korzystałam z usług sądu i w ciągu dwóch tygodni miałam informację w domu o dokonaniu wpisu. A ja w Policach złożyłem o wpis 4 stycznia i dalej nic tomadyna, rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Działke kupiłem w październiku i do tej pory nic. Jak zadzwoniłem ok. 10 dni temu to wspomniana "dziunia" poradziła mi napisać prosbę o przyspieszenie wpisu. Powiedziałem, że aż tak bardzo mi sie nie spieszy i nie chce sie wpychać przed bardziej potrzebujacych. Dodałem tez, że wydaje mi sie, ze prawie 4 m-ce to chyba wystarczajace termin na załatwienie takiej SPRAWY. "niech Pan jednak napisze o przyspieszenie inaczej nie wiem kiedy wpis zostanie załatwiony..." - i weź tu człowieku próbuj zachowywać się jak Europejczyk. Chyba napiszę o to przyspieszenie... Durnota! Witam z rana i podnosze... Komentarz do sprawy powyzej: wniosek wysuwa sie jeden: sami nie potrafia sie przyspieszyc - a kartka papieru zadziala???? KOSMOS!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.02.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Halo, Hej a ja tez chce sie budować. Klikam już w różnych miejscach na forum ale tu mnie jeszcze nie było a to nie może tak być, bo w końcu jestem prawie ze Szczecina ( zakładając toleracje do 80 km ) a skąd ??? bo ja tez mam taka odległość do barlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 13.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam rozmawiałem z "dziunią" z sądu w Policach i wg niej Sąd nie ma żadnego terminu na dokonanie wpisu!!! Niestety potwierdze, znajomi prawnicy potwierdzili ze sady nie maja okreslonego terminu. Przy okazji Pogoda wg dziennika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 13.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 13.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam nowych forumowiczów a i "starych" również Ech! W sobotę wybawiłam się na weselu mojej siostry. I Emilka była kochana i dała mi poskakać A w sprawach budowlanych - to w piątek zaczęli a dziś będą kończyć przyłączanie prądu i rozprowadzenia w budynku - szybko im poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 13.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Iwa_k, Octopus, wysłałam, chyba ktos jeszcze prosił, ale umnkęło mi, więc prosze dac znać. Witam serdecznie NOWYCH! Właśnie wróciłam z wojaży, przejechałam całe Niemce i nawet w Amsterdamie zjadłam "ichniego" przysmaku: śledzika z budki Kurcze jak tam jest ładnie na tym Zachodzie, kiedy u nas bedzie tak równiutko i czyściutko na ulicach, a domki będą trzymały sie konwencji...jakiejś, ale w miare spójnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 13.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge??? Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 13.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge??? Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy... ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 13.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Didi - widzialam, widzialam, rowniotki doleczek po kabeleczek... Nie przeszkadzala Waszym dostawcom z tymi duzymi samochodami ta skrzynka elektryczna tak na rogu??? - ciezko sie skreca na te Wasza droge??? Chyba dobrzy kierowcy jeżdżą jako dostawcy, bo jakoś daja sobie radę. Ale fakt jest faktem - nieźle sobie enenrgetyka wymyśliła umiejscowienie tej skrzynki obawiam sie, ze kiedys to sie zle skonczy... ostatnio jakis wariat jechal i plot sasiadowi rozwalil - graniczacy ze mna, bo nie wychamowal... - ponoc sprawa w sadzie sie skonczy... w sądzie? a tu się nie dziwię, bo to są ci ludzie co my też z nimi mieliśmy problemy - opowiadałam Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.02.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Dziś podobno wyszło do mnie zawiadomienie o wpisie do hipoteki Jutro zaczynają stawiać pierwsze bloczki ścian parteru , w hurtowni już na mnie czeka kolejna partia bloczków na koniec tygodnia zamawiam dach i okna fasadowe, ciekawe czy na początku marca uda się wylać strop . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 13.02.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam wszystkich bardzo słodko i od razu proszę raatuunku!!!! - musze szybko kupić dobry piec na paliwa stałe na domek ok 250m - może ktoś mi coś dobrego-sprawdzonego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 13.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 a może jest ktoś w okolicach Szczecina kto buduje "kolrnelie"??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 13.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dwa razy wysyłałem prośbę o listę rankingową i nic czy adres emailowy jest prawidłowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 13.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witam poniedziałkowo, czy ulgę odsetkową można odliczyć już w roku, w którym wzięło się kredyt i rozpoczęło budowę, czy dopiero po zakończeniu inwestycji? Ulgę można odliczyć dopiero po zakończeniu budowy, ale oczywiście wszystkie odsetki, te zapłacone w trakcie budowy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 13.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dwa razy wysyłałem prośbę o listę rankingową i nic czy adres emailowy jest prawidłowy ? A usunąłeś sformułowanie -> usun_to_ z adresu e-mail ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 13.02.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witam grupę po przerwie mam prośbę PILNE !!! : czy ktoś ma do odstąpienia/sprzedania tymczasowe drzwi wejściowe ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.02.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts