Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Racja Magbud bo zastanawiam sie czy kupic do fundamentow stropian fundamentowy czy drozszy poliester ekst.

Moim skromnym zdaniem styropian wystarczy, tylko trzeba dopilnować, żeby izolacja była porządnie zrobiona.

Polistyren ekstrudowany (poliester to raczej na bluzeczkę 8) ) jest spoooro droższy, a pozostałą różnicę kasy lepiej dobrze zainwestować - na wykończeniówkę będzie jak znalazł :wink:

szydas zgadza się tylko ta wieksza rzeka nazywała sie PŁONIA a teraz stoją tablice z opisem żołnierska struga kogoś w tym urzędzie pokreciło historje dabia ZMIENIA

No własnie dzisiaj zauwazyłam tabliczki, niestety nie wiem, czy sa poprawme, trzeba by zajrzec na jakąś mapke wcześniejszą...mówisz, że cos pokręcili?

hej,

czy robiliście gładzie na tynkach cement.-wap. i dopiero po tym farba czy może malowaliście bezpośrednio otynkowane ściany ?

Czy tzw. gąbkowanie wystarczy żeby później tylko pomalować ? Nie jestem już fanką super gładkich ścian :)

Czy przeciera się czymś specjalnym po tradycyjnych tynkach czy może dodaje jakiegoś super drobnego piasku (kwarcowego ?) ?

Proszę o Wasze doświadczenia i uwagi.

Też mam takie tynki i nie robię na nich gładzi. Zrobię tylko filcowanie. Potem fachowcy mi radzą grunt i farbę akrylową.

Racja Magbud bo zastanawiam sie czy kupic do fundamentow stropian fundamentowy czy drozszy poliester ekst.

Moim skromnym zdaniem styropian wystarczy, tylko trzeba dopilnować, żeby izolacja była porządnie zrobiona.

Polistyren ekstrudowany (poliester to raczej na bluzeczkę 8) ) jest spoooro droższy, a pozostałą różnicę kasy lepiej dobrze zainwestować - na wykończeniówkę będzie jak znalazł :wink:

u mnie chlopaki dali AQUA STYROPEX - ponoć w dobrej /połowa styroduru/ cenie i niezły jakościowo - specjalnie do fundamentów

szydas zgadza się tylko ta wieksza rzeka nazywała sie PŁONIA a teraz stoją tablice z opisem żołnierska struga kogoś w tym urzędzie pokreciło historje dabia ZMIENIA

no właśnie też ostatnio byłam w szoku-przejeżdzam prawie codziennie koło komisariatu w

Dąbiu gdzie przed torami płynie rzeczka a tu nagle napis-żołnierska -struga-nie maja co robi zamiast porządnie drogi porobi po tych remontach,skrecajac do lidla w dąbiu na przykłąd

No własnie nie bardzo. Kierownik budowy stwierdził, że jak wykopie i pozostawie na jakiś czas kiedy będzie padało, byc może mróz itp. to później będę musiał pogłębić wykopy bo na dole grunt nie będzie juz tak spoisty jak potrzeba pozatym istnieje realne zagrożenie, że grunt się będzie opsypywał. Wolałbym wykopać, chudziak, zazbroić i wylać ławy. Ale przez to już jedną wiosnę tego roku przegapiłem :evil:

WITAM GRUPĘ i mam pytanko kto wie gdzie w DĄBIU płynie rzeczka o nazwie ŻOŁNIERSKA STRUGA

wczoraj właśnie zobaczyłam te tablice- a więc "żołnierska struga" płynie jak się jedzie na Załom chyba cała ta ulica nazywa się lubczyńska, a zaraz obok niej -tam gdzie jest mostek- rzeczka nazywa się "Chełszcząca" :wink:

No własnie nie bardzo. Kierownik budowy stwierdził, że jak wykopie i pozostawie na jakiś czas kiedy będzie padało, byc może mróz itp. to później będę musiał pogłębić wykopy bo na dole grunt nie będzie juz tak spoisty jak potrzeba pozatym istnieje realne zagrożenie, że grunt się będzie opsypywał. Wolałbym wykopać, chudziak, zazbroić i wylać ławy. Ale przez to już jedną wiosnę tego roku przegapiłem :evil:

no to sprawdz serwisy pogodowe :)

zbrojenie mozna wczesniej skrecic

potem tylko aby do przodu - moim zdaniem :D

no to sprawdz serwisy pogodowe :)

zbrojenie mozna wczesniej skrecic

potem tylko aby do przodu - moim zdaniem :D

moim tak samo :D