Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Koszta (wrzesień ub.r.):

Przyłącze wody:

projekt przyłącza 350zł

warunki techniczne ze ZWiK 47zł

robocizna 1100zł

studnia wodomierzowa 1500 zł

pozostałe materiały 491zł

Przyłącze prądu:

projekt przyłącza 350zł

robocizna i materiały 1600zł

+ opłata przyłączeniowa dla Enei 1848zł

Media w drodze przy działce.

Wytyczenie, inwentaryzacja i mapka przyłączy (woda+prąd) 550 zł

Formalności załatwiali fachowcy, którzy robili przyłącza.

Jezeli chodzi o prąd to rozumiem że ta opłata przyłączeniowa to tzww "wykupienie mocy" a materiały z robocizna to koszt skrzynki. Jesli tak to ja moc mam już wykupioną i skrzynka tez stoi więc te koszty mi odejdą.

Jezeli chodzi o wodę to ta studnia wodomierzowa jest podciagnieta tam gdzie te wodomierze chcemy mieć np. garaż?

Tak, opłata przyłączeniowa zapłacona przy zawieraniu umowy i realizacji złącza kablowego przez Eneę.

Ja mam studnię wodomierzową na zewnątrz. Police tak wymagają.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

No to ja mam pytanie ogrodnivcze:

kupiłam sobie w Amsterdamie cebulki tulipanów, moge je jeszcze posadzić?

jak się dowiem u fachowca to dam znać

To ja tez poprosze o porade .

Co posieje nasiona na parapecie to mi nie wychodzi czy cos robie zle .

I co sadzi o tabletkach torfowych do nasion

Witam i wracajac do rzeczki PŁONI obecnie zołnierska struga HE HE ale nazwa / SWÓJ BIEG TA RZECZKA ZACZYNA JAK SIE NIE MYLE TO OD JEZ MIEDWIE ,PŁYNIE KOŁO DAWNEJ FABRYKI KONTENERÓW W PŁONI , koło sławociesza tj niby drugie wielgowo,, przy ul tczewskiej koła autostrady dalej przy dawnej fabryce narzedzi w dąbiu ,koło komisariatu wzdłuż ul nurkowej ,pod hotelem bończa i wpada do małego jeziora dabskiego I TYLE Z GEOGRAFI RZECZKI

Witam i wracajac do rzeczki PŁONI obecnie zołnierska struga HE HE ale nazwa / SWÓJ BIEG TA RZECZKA ZACZYNA JAK SIE NIE MYLE TO OD JEZ MIEDWIE ,PŁYNIE KOŁO DAWNEJ FABRYKI KONTENERÓW W PŁONI , koło sławociesza tj niby drugie wielgowo,, przy ul tczewskiej koła autostrady dalej przy dawnej fabryce narzedzi w dąbiu ,koło komisariatu wzdłuż ul nurkowej ,pod hotelem bończa i wpada do małego jeziora dabskiego I TYLE Z GEOGRAFI RZECZKI

Rzeka Płonia ma źródło z okolicach Barlinka, a tylko przepływa przez przez Miedwie