Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich.Kto moze dac namiar na firme od kominkow.

To i ja podłączę się do tego pytania.

Osobnicy z listy jeden zawolony robotą i nie przyjmuje zleceń, drugi nie odbiera telefonów tylko jeden jest gotów do wykonania prac ale chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia :roll:

A tak wogóle to mam pytanie. Jakie macie wkłady kominkowe?

Chodzi mi o zwykły wkład, który ma spełniać tylko rolę ozdobną.

Wszędzie polecają żeliwną Tarnawę :roll: Zastanawiam się jeszcze nad Merkurym, Arysto, Hajdukiem :roll: użytkuje ktoś taki wkład i mógłby coś napisać albo polecić inny??

A tak wogóle to witam :)

witam wszystkich,

podłączam się do pytania

telepatia :lol: ?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

WITAM GRUPĘ i mam pytanko kto wie gdzie w DĄBIU płynie rzeczka o nazwie ŻOŁNIERSKA STRUGA
z tego co się orientuję to są dwie różne rzeczki, obie wpadają do jez. dąbie... :roll:

Żołnierska Struga przecina ul. Goleniowską i Lubczyńską, na wysokości drukarni Com-Graph

tam sa dwie blisko siebie i nie mam pewności, czy sa poprawnie w kolejności nazwane.

Witam wszystkich!!!!

ja tez jeszcze czekam na pozwolenie, powinnam na dniach dostac...

Dlaczego Klaus nie wysyla mi listy, dal mi odpowiedz, ze lista jest tylko dla uczestnikow forum - to kim ja jeste`m?????? :lol: :wink:

Klaus jeszcze raz prosze, plissssss dajze mi te liste....., bo bede plakac :(

Witam i krotko pytam:

Czy 90zl za godzine pracy spycha to duzo? Za czas dojazdu tez kasuje, choc ma blisko, wiec duzo pewnie nie strace.

to sporo, tyle bierze wysiegnik, a nawet maly dzwig - wiem, bo pare dni temu korzystalam... ja placilam 1,5 roku temu 40 zl/godz- jakos tak....ale maszyna spora, wiec sobie liczy- troche stowek Ci ucieknie :(

Witam i krotko pytam:

Czy 90zl za godzine pracy spycha to duzo? Za czas dojazdu tez kasuje, choc ma blisko, wiec duzo pewnie nie strace.

Kopary biorą ok.80 zł za godzinę.

Szukam namiarów na kogoś, kto zbierze mi ziemię z działki i wywiezie razem z gruzem budowlanym. Czas na wiosenne porządki :wink: .

Witam i krotko pytam:

to sporo, tyle bierze wysiegnik, a nawet maly dzwig - wiem, bo pare dni temu korzystalam... ja placilam 1,5 roku temu 40 zl/godz- jakos tak....ale maszyna spora, wiec sobie liczy- troche stowek Ci ucieknie :(

Hmm, zatem jesli macie namiary na sensownych spycharkowych, najlepiej z prawobrzeza, to poprosze.

Witam i krotko pytam:

jeśli dobrze myślę to chciałeś z dom-budu? :lol: w maju-czerwcu u.r brał 80 za godz ale teraz jak postawili takie hale i biurowiec to ktos musi zapłacic :lol: dojazdu liczyli 15 min razy 2 a jak weżmiesz kogoś z innego miejsca to dojazd bedzie droższy

witam wszystkich

Witam.......

...i pytam: w jakiej cenie jest teraz zrobienie posadzek z materiałem (tu: piasek i cement bez styropianu)?

u nas 20 pln za m2 robocizna

mi zaproponowano cene 30zł z materiałem - dobrze, czy mam się targować?

za materiał trzeba liczyć jakieś 7-8 pln za m2, a potargować się zawsze warto. :wink: :D :D :D :D

Witam i krotko pytam:

Kopary biorą ok.80 zł za godzinę.

Szukam namiarów na kogoś, kto zbierze mi ziemię z działki i wywiezie razem z gruzem budowlanym. Czas na wiosenne porządki :wink: .

a jaką masz ziemię?

Witam i krotko pytam:

hmmm. to zależy - jeżeli to tylko spychacz powinno być taniej. jednak najczęściej są to spychokoparki i liczą sobie stawkę za godzinę jak dla koparki, bo w końcu paliwa żre to tyle samo. w zależności od wielkości sprzętu stawki są od 80 do 120 pln za godzinę z vat - upewnij się, że stawka jaką podają jest z vatem, potem może być niespodzianka.

zdecydowanie odradzam Darkop. :evil: :evil: :evil: