pandusia 21.02.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów My zdecydowaliśmy się w końcu na wkład Lewińskiego Hubert Panorama 16kw w firmie AROM, całkiem niezły wygląd, cena przystępna i już dawno słyszałam, że są dobre technicznie.Umowę podpisałam czekam na realizacje na początku kwietnia. pozdrawiam pandusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.02.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich Pandusia a nie masz zdjecia jak te wklady wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.02.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich!!!! ja tez jeszcze czekam na pozwolenie, powinnam na dniach dostac... Dlaczego Klaus nie wysyla mi listy, dal mi odpowiedz, ze lista jest tylko dla uczestnikow forum - to kim ja jeste`m?????? Klaus jeszcze raz prosze, plissssss dajze mi te liste....., bo bede plakac Jolly jesli jeszcze chcesz liste to podaj swoj adres to wysle ci swoja bralam calkiem niedawno od Klausa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich forumowiczów My zdecydowaliśmy się w końcu na wkład Lewińskiego Hubert Panorama 16kw w firmie AROM, całkiem niezły wygląd, cena przystępna i już dawno słyszałam, że są dobre technicznie.Umowę podpisałam czekam na realizacje na początku kwietnia. pozdrawiam pandusia my wzięliśmy tarnavę exclusive 16kw - osobiście uważam, że monolit żeliwny to najsolidniejsza konstrukcja kominka. tarnavy nie wszytkim się podobają, ale nam akurat tak. kupione u pana Buczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Czy Tarnava i Tarnawa to rozne firmy, ma on w swojej ofercie dwustronne wklady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Czy Tarnava i Tarnawa to rozne firmy, ma on w swojej ofercie dwustronne wklady kiedyś była to jedna firma.... teraz są dwie, kominki są praktycznie identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć Jak z jakoscia Solbetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć no popatrz, a ty chciałeś czekać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.02.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć Jak z jakoscia Solbetu . Odpowiem Ci jak przyjedzie druga partia - bo ta z której obecnie stawiają była mocno zleżała i pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 21.02.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 WitamJa tez myslalem, ze bede mial Tarnave. Ale jak ja zona zobaczyla na zywo, to musialem ja skreslic z listy zakupow (mi zreszta tez sie nie podobala).Kupilem wklad wloskiej firmy La Nordica (sprzedawany u nas z logo KFD). Trudno mi cos wiecej o nim powiedziec, bo palilem w nim tylko kilka razy. Ma on jednak pewna duza zalete (o ktorej juz tu na forum pisano). Powietrze do spalania doporowadzone jest od gory i tak nakierowane, ze oplywa szybe, tworzac kurtyne powietrzna. Palac nawet mokrym drewnem, mam ja caly czas czysta. Poza tym jest to dosc zaawansowana konstrukcja (skopiowana z jakiegos norweskiego wkladu i ulepszona)pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.02.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam i krotko pytam: Czy 90zl za godzine pracy spycha to duzo? Za czas dojazdu tez kasuje, choc ma blisko, wiec duzo pewnie nie strace. Kopary biorą ok.80 zł za godzinę. Szukam namiarów na kogoś, kto zbierze mi ziemię z działki i wywiezie razem z gruzem budowlanym. Czas na wiosenne porządki . a jaką masz ziemię? piasek, taki żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć no popatrz, a ty chciałeś czekać do wiosny teraz to zmiany z dnia na dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a jaką masz ziemię? piasek, taki żółty aha... myślałem, że jakąś fajną ziemię, żeby można było teren trochę podnieść i wyrównać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.02.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a jaką masz ziemię? piasek, taki żółty aha... myślałem, że jakąś fajną ziemię, żeby można było teren trochę podnieść i wyrównać.... Właściwie miałam na myśli kogoś z koparką i wywrotką, bo oprócz ziemi, to jeszcze sporo gruzu zostało po budowie. Koparkowi/wywrotkowi, których pytałam w grudniu robili fochy i nie chciało im się przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 21.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a jaką masz ziemię? piasek, taki żółty aha... myślałem, że jakąś fajną ziemię, żeby można było teren trochę podnieść i wyrównać.... Właściwie miałam na myśli kogoś z koparką i wywrotką, bo oprócz ziemi, to jeszcze sporo gruzu zostało po budowie. Koparkowi/wywrotkowi, których pytałam w grudniu robili fochy i nie chciało im się przyjeżdżać. nie miałaś w umowie z wykonawcą zapisanego sprzątania terenu po budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.02.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam środkowo Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej Zapraszam do rzucenia okiem do galerii zdjęć rzuciłem okiem ale postępy - a tak się zastanawialeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a jaką masz ziemię? piasek, taki żółty aha... myślałem, że jakąś fajną ziemię, żeby można było teren trochę podnieść i wyrównać.... Właściwie miałam na myśli kogoś z koparką i wywrotką, bo oprócz ziemi, to jeszcze sporo gruzu zostało po budowie. Koparkowi/wywrotkowi, których pytałam w grudniu robili fochy i nie chciało im się przyjeżdżać. nie miałaś w umowie z wykonawcą zapisanego sprzątania terenu po budowie? Na budowie tak, ale po budowie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.02.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Na budowie tak, ale po budowie nie A nie masz jakiegos tarasiku do wylania, albo innego dołu do zagospodarowania tudzież górki do usypania? Myśmy nasze gruzy upychali pod taras, bo jest mocno podniesiony w stosunku do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 mam pytanko dotyczące włąśnie tarasu-podczas budowy nie robiliśmy tarasu bo była koncepcja aby zrobi to tegorocznego lata z kostki granitowej lub starobruku-od początku wiedziałam ,że nie dokońca ten pomysł podobał się mężowi a teraz jak zobaczył tarasy wylane w domkach z tego samego projektu to widzę ten jego żal w oczkach i chyba w najbliższym czasie zdecydujemy się na wylanie tarasu a wracajac do tematu-mamy dużo odpadów w postaci dachówek pociętych i innego gruzu-wcześniejszy został uzyty pod schody wejściowe -ale to nie były dachówki-jednak słyszałam opinię ,ze jak gruz się ,,opije,, wody z gruntu to może ,,podnieśc beton ,który popeka.Może by tak na gruz połozy folię budowlaną a na nia ziemię i dopiero zbrojenie i beton-mamy ok 50-60 cm do poziomu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts