Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

my wzięliśmy tarnavę exclusive 16kw - osobiście uważam, że monolit żeliwny to najsolidniejsza konstrukcja kominka. tarnavy nie wszytkim się podobają, ale nam akurat tak. kupione u pana Buczka.

Byłam niedawno u p. Buczka i polecał właśnie Tarnawę :roll:

Obudowę też będzie wam robił? jesli to nie tajemnica to ile was kosztował wkład?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Na budowie tak, ale po budowie nie :-?

A nie masz jakiegos tarasiku do wylania, albo innego dołu do zagospodarowania tudzież górki do usypania? Myśmy nasze gruzy upychali pod taras, bo jest mocno podniesiony w stosunku do gruntu.

W tym sęk, że raczej muszę "odkopać" dom, bo po budowie teren jest za mocno wyniesiony ponad sąsiedztwo. Działka nieduża i płaska, więc nie ma co niwelować :( .

Witam środkowo

Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej :o

Zapraszam do rzucenia :roll: okiem do galerii zdjęć 8)

Jak z jakoscia Solbetu .

Odpowiem Ci jak przyjedzie druga partia - bo ta z której obecnie stawiają była mocno zleżała i pozostawia wiele do życzenia :x

Będziesz reklamował?

Witam środkowo

Dwa dni mnie nie było na budowie i taaaaaakie luki w dokumentacji fotograficznej :o

Zapraszam do rzucenia :roll: okiem do galerii zdjęć 8)

Jak z jakoscia Solbetu .

Odpowiem Ci jak przyjedzie druga partia - bo ta z której obecnie stawiają była mocno zleżała i pozostawia wiele do życzenia :x

Będziesz reklamował?

Ekipa sobie jakoś radzi

mam pytanko dotyczące włąśnie tarasu-podczas budowy nie robiliśmy tarasu bo była koncepcja aby zrobi to tegorocznego lata z kostki granitowej lub starobruku-od początku wiedziałam ,że nie dokońca ten pomysł podobał się mężowi a teraz jak zobaczył tarasy wylane w domkach z tego samego projektu to widzę ten jego żal w oczkach i chyba w najbliższym czasie zdecydujemy się na wylanie tarasu a wracajac do tematu-mamy dużo odpadów w postaci dachówek pociętych i innego gruzu-wcześniejszy został uzyty pod schody wejściowe -ale to nie były dachówki-jednak słyszałam opinię ,ze jak gruz się ,,opije,, wody z gruntu to może ,,podnieśc beton ,który popeka.Może by tak na gruz połozy folię budowlaną a na nia ziemię i dopiero zbrojenie i beton-mamy ok 50-60 cm do poziomu zero

kolejny zabobon...od kiedy cegła czy dachówka po nasiąknięciu wodą zwiększa swoją objętość??? :o to nie drewno.... nawet resztki płyty gk nie będą miały wpływu na stabilność płyty. wylewka popęka jeśli ten gruz pod spodem nie będzie dobrze zagęszczony i zacznie osiadać a wylewka będzie za słaba....