Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę :)

Szydas mogę cię pomęczyć jeszcze w sprawie kominka?

Powiedz mi gdzie masz popielnik w swoim wkładzie? pod paleniskiem czy jest szuflada na zewnątrz? na zdjęciu nie widać ale może jest ona widoczna po otwarciu drzwiczek.

popielnik jest w formie szuflady, widać ją po otwarciu drzwiczek. przy okazji pełni też funkcję regulatora ciągu - przy zamkniętych drzwiczkach można ją wsuwać i wysuwać parę centymetrów. w zasadzie zapraszam do mnie, będzie można "pomacać" na żywo :D

już go macałam :oops: ale tak się tym macaniem zajęłam że nie zwracałam w tym czasie uwagi na popielnik :wink:

dzięki za zaproszenie teraz jesteśmy w lekkim niedoczasie ale kiedyś z chęcią obejrzałabym wasz domek bo podoba mi się ten projekt :D

peterz kominek - cudo !!!

Peter Z - śliczne wnętrza.

Dzięki :) :p

++

Co do ogrzewania, to liczyliśmy dwie opcje :

parter - podłogówka oprócz kotłowni i garażu

góra - podłogówka tylko w łazience - reszta grzejniki

oraz

parter - podłogówka w kuchni, jadalni, łazience - reszta grzejniki

góra - podłogówka tylko w łazience - reszta grzejniki

Na korzyść drugiego rozwiązania wyszło jakiś 400-500zł (tylko) - ale jak pomyślałem o zimnej podłodze na gruncie i to w salonie i gabinecie to mi zaraz przeszło i skończyło się na opcji nr 1 ! :lol:

Jesteśmy bardzo zadowoleni !!

++

Mamy odkurzacz centralny z Duńskiej - a dokładnie, to rozprowadzoną samą instalacje. Na odkurzacz przyjdzie czas ;) za jakiś czas :) :lol: :roll:

octopus, my też planujemy na dole: salon, hall, kuchnia i wc oraz na górze w łazience. A w sypialniach, garażu i kotłowni grzejniki.

Czy ktoś rozważał taki "mieszany" układ z kotłem gazowym "turbo", czy wszyscy planują kondensaty?

podłogówka może funkcjonować z każdym rodzajem kotła, to tylko kwestia zamontowania rozdzielaczy i mieszalników w instalacji....

Witam!

Teska - a Ty gdzie byłąś jak Ciebie nie było na forum?

Tomadyna - idziesz ostro :wink:

miałam raz: wstret do neta :lol:

a dwa....połowa jest w domku to szkoda czasu....ale juz 25 jedzie :cry: :cry:

wstręt do neta? przedawkowałaś czy co?

a nawiasem mówiąc tak myślałam, że Piotr jest w domu - pozdrów Go :D

pozdrowie :lol: i dzieki...no widzieliśmy sie niedawno z Twoim Piotrem :lol:

Sylwia

jak tam drzwi? wymienili? mi maja wymienic do konca lutego :-? :-?

Chyba muszę do nich zadzwonić i się przypomnieć. Mam papier z Gerdy i czekamy na wymianę. Już zamówione. Może przyjdą razem z twoimi?

nie mialas problemow???? u mnie to trwało od wrzesnia...( inny dilus) w koncu wkroczył rzecznik...i pod koniec lutego beda nowe

WITAM i pytanie moze ktoś wie o dużym zbiorniku tak do 3000 litrów który mógłby się nadać do wykorzystania na tz.,,szambo,, miałem plastic zbiorniki 2razy po 1000 l i woda gruntowa podniosła niszcząc dna jesli znaće miejsca stacjonowania takiego zbiornika to PROSZĘ o info wszystkie namiary sprawdze