Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Znalazlem ciekawa informacje na temat energii elektrycznej. Moze niedlugo bedzie taniej :wink: http://raportyspecjalne.onet.pl/energia.html

Tez mam nadzieje ze bedzie taniej .

W niemczech np jest otwarty rynek dla uslug telekomunikacyjnych .

Doplace do rachunku 3 euro i na stacjonarne do polski i innych sasiadow bede miala gratisowe rozmowy na budowe darmowy telefon jak znalazl juz sie ciesze :D :D :D

Bez złudzeń koochani taniej nie będzie i jak dobrze pójdzie to jeszcze za zmianę liczników przy zmienie dostawcy też trzeba będzie zapłacić. BTW Niemców po początkowych obniżkach ceny szybko osiagnęły "właściwy " poziom

Tam napisano ze dla indywidualnych nie bedzie zmiany licznikow, ale czas pokaze. do 1 lipca niedaleko.

BTW. Jakie rejony, jakie projekty i na jakim etapie jesteście ?

(to tak żeby było o czym pogadać)

witam,

muszę się też dopisać do Grupy Szczecińskiej,

właśnie kupiliśmy działeczkę w Dołujach, Gmina Dobra,

projekt indywidualny,

szukamy właśnie:

- geologa do badań gruntu pod fundamenty,

- i przede wszystkim solidnego wykonawcy stanu surowego

może kogos polecicie?

EKO GEO Andrzej Piotrowski ul. Kozierowskiego 30 telefonu nie pomnę

5 odwiertów ok 1000 zł

dziękuję bardzo, już się skontaktowałem i umówiłem, a teraz druga prośba...potrzebuję najważniejszego, czyli ekipy budowalnej:) proszę o jakieś namiary...

jakby ktos miął zły humor, to tak na rozweselenie :D skopiowałam :-?

To ja dodam coś co znalazłem w sieci:

W Akademiku Medyka w Krakowie ludzie sobie normalnie chlali w pokoju, imprezka, jest gites. W pewnym momencie ktoś już nieźle naprany mówi tak:

Ej, a ciekawe; czy taka żarówka to się do ust zmieści?

No i nie zastanawiając się długo wsadza sobie do gęby. Zmieściła się, ledwo, ledwo, ale siedzi. Ludzie się śmieją, że fajnie itp. Ale w pewnym momencie koleś zaczyna robić jakieś rozpaczliwe gesty i macha, że nie może wyjąć. Ludzie się z niego śmieją, że niby sobie jaja robi, bo jak włożył to i musi wyjąć! Ale gościu widać mocuję się z tą żarówką już dłuższy czas i coraz poważniej to wygląda. Strach w oczach, szczękościsk z nerwów no i nie wyjmie. Zbić żarówki nie można, bo wiadomo próżnia to mu szkło poharata całe podniebienie i gardło. Nie ma rady jedziemy do lekarza

Zadzwonili po taxe, podjechała, wsiadają. Taksówkarz jak gościa zobaczył to się zaczyna śmiać, no bo koleś z żarówką w ryju to niecodzienny widok, ale nic jadą do szpitala i w tym czasie ten drugi koleś opowiada taksówkarzowi co się stało. Gościu też nie wierzy, bo przecież jak się da włożyć to się też da wyjąć!

No nic. Dojechali, zapłacili taksiarzowi i do lekarza. Lekarz też się ubrechtał, że czego to te studenty nie wymyślą po pijaku. Obejrzał go i mówi, że niestety trzeba mu „poszerzyć uśmiech skalpelem”. Zoperował, zaszył, koleś wyjął żarówkę. LUZ. Wracają, wchodzą do pokoju, a tam ...

...siedzi drugi koleś z żarówką w gębie. Nie wierzył, że się nie da wyjąć. Jak zobaczył tego ze szwami to od razu mina mu zrzedła. No to nic, jadą do tego samego szpitala z gościem. Zabrał ich jakiś inny taksówkarz. Dojeżdżają, a tu lekarz jak ich zobaczył to mało się nie poryczał ze śmiechu. Odsłania parawan, a tam siedzi...

taksówkarz nr. 1 z ŻARÓWKĄ W USTACH.

pozdrawiam czwartkowo i marcowo!

moze idzie wiosna :D

1 marca zobowiazuje ;)

Wiosna idzie, slychac jej tupanie.

Poszukuje opinii na temat hurtowni Frambud z Morzyczyna. Oprocz cen interesuje mnie czy dotrzymuja terminow dostaw i czy sa godni zaufania (nie znikna z gotowka).

Chyba Miraska z nich byla zadowolona :lol:

1 marca zobowiazuje ;)

Poszukuje opinii na temat hurtowni Frambud z Morzyczyna. Oprocz cen interesuje mnie czy dotrzymuja terminow dostaw i czy sa godni zaufania (nie znikna z gotowka).

Ja kupowałam u nich dachówkę i akcesoria do dachu (XII/06). Wtedy nie było nigdzie mojej dachówki, a u nich tak i w przyzwoitej cenie. Dostawa terminowa, bez zarzutu. Jest to duża hurtownia, z dużymi magazynami i placem. Przyjmują zwroty. Cenę na okna połaciowe Fakro mieli bardzo konkurencyjną. Natomiast jeśli chodzi o wełnę i styropian PSB nowa (Futura) w Mierzynie okazała się dużo tańsza.

1 marca zobowiazuje ;)

Ja kupowałam u nich dachówkę i akcesoria do dachu (XII/06). Wtedy nie było nigdzie mojej dachówki, a u nich tak i w przyzwoitej cenie. Dostawa terminowa, bez zarzutu. Jest to duża hurtownia, z dużymi magazynami i placem. Przyjmują zwroty. Cenę na okna połaciowe Fakro mieli bardzo konkurencyjną. Natomiast jeśli chodzi o wełnę i styropian PSB nowa (Futura) w Mierzynie okazała się dużo tańsza.

A jakich producentow maja dachowki

BTW. Jakie rejony, jakie projekty i na jakim etapie jesteście ?

(to tak żeby było o czym pogadać)

witam,

muszę się też dopisać do Grupy Szczecińskiej,

właśnie kupiliśmy działeczkę w Dołujach, Gmina Dobra,

projekt indywidualny,

szukamy właśnie:

- geologa do badań gruntu pod fundamenty,

- i przede wszystkim solidnego wykonawcy stanu surowego

może kogos polecicie?

EKO GEO Andrzej Piotrowski ul. Kozierowskiego 30 telefonu nie pomnę

5 odwiertów ok 1000 zł

dziękuję bardzo, już się skontaktowałem i umówiłem, a teraz druga prośba...potrzebuję najważniejszego, czyli ekipy budowalnej:) proszę o jakieś namiary...

a w ktorym miejscu Dołuj bedziesz budował?

czyzby kolo klubu w dołujach?

A jakich producentow maja dachowki

Sa przedstawicielami Robena i dla tej marki maja pewnie niezle ceny. Co do innych, nie wiem.