Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Wieczorkowo witam

pecularis, ale przez Ciebie mam ubaw. Czytam Twoje posty i dopiero dotarło do mnie, że przecież kobietką jesteś,a ja Cię do szlifowania scian zachęcałam.

Takie fachowe pytania zadajesz, więc .... :D :D.

Klaus- moje gratulki za znajomość tematu tynków. Rzeczowo, konkretnie, i obrazowo. Tu nie może byc pomyłki-pod nickiem kryje się mężczyzna.

pozdrowionka

Iwonka

Mój mąz miał większy ubaw jak usłyszał, że ze mnie "chłop". Tym bardziej, że mam 158 w kapeluszu. :) :)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Pozwolę sobie powtórzyć ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy (może ktoś wcześniej nie przeczytał):

Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane!

I kolejne pytanie:

Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane!

M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy :D

I kolejne pytanie:

Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane!

M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy :D

:-) !!!!!!!!!!!

I kolejne pytanie:

w Mierzynie na Topolowej (od strony Łukasińskiego) stoi dom wybudowany kilka lat temu przez tą firmę - reklama stoi do tej pory. Mieszkają w nim rodzice mojego znajomego z tego co wiem to budowa przebiegała sprawnie i właściciele byli zadowoleni...no ale to było kilka lat temu :roll:

Pozdrawiam grupę :) i dziękuję miłym Panom za życzenia :)

Witam !

Odbieramy właśnie projekt od architekta, w przyszłym tygodniu składamy papiery o PnB i jest to mój pierwszy post na tej grupie - to tyle tytułem przedstawienia się

Po ostatniej wizycie na naszej działce ledwie uszliśmy z życiem wydobywając się ostatkiem sił z gliniastego błota. Ciężki sprzęt tamtędy teraz nie przejedzie. Co prawda budowę zaczniemy dopiero najwcześniej za 2 miesiące, ale obawiamy się mokrego lata i by uniezależnić się od aury, chcemy położyć jakąś tymczasową drogę. Wymyśliliśmy wykorzystanie płyt betonowych (jumbo?) 1,5 m x 3 m bo po ich demontażu, poza piaskiem, nie zostanie nam kupa ziemii przemieszanej z gruzem i innym paskudztwem.

No i tu pojawia się pytanie: gdzie i za rozsądne pieniądze kupić/wypożyczyć/przyjąć takie płyty ? Czy taki pomysł ktoś już realizował ?

Pzdr, KK

PS.

faktycznie najpierwsz szukaj, potem pytaj, sam już trochę znalazłem - płyty MON

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1593513&highlight=p%B3yty+betonowe#1593513

ale dalej aktualne pytanie o źródło płyt

Witam !

Odbieramy właśnie projekt od architekta, w przyszłym tygodniu składamy papiery o PnB i jest to mój pierwszy post na tej grupie - to tyle tytułem przedstawienia się

Po ostatniej wizycie na naszej działce ledwie uszliśmy z życiem wydobywając się ostatkiem sił z gliniastego błota. Ciężki sprzęt tamtędy teraz nie przejedzie. Co prawda budowę zaczniemy dopiero najwcześniej za 2 miesiące, ale obawiamy się mokrego lata i by uniezależnić się od aury, chcemy położyć jakąś tymczasową drogę. Wymyśliliśmy wykorzystanie płyt betonowych (jumbo?) 1,5 m x 3 m bo po ich demontażu, poza piaskiem, nie zostanie nam kupa ziemii przemieszanej z gruzem i innym paskudztwem.

No i tu pojawia się pytanie: gdzie i za rozsądne pieniądze kupić/wypożyczyć/przyjąć takie płyty ? Czy taki pomysł ktoś już realizował ?

Pzdr, KK

PS.

faktycznie najpierwsz szukaj, potem pytaj, sam już trochę znalazłem - płyty MON

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1593513&highlight=p%B3yty+betonowe#1593513

ale dalej aktualne pytanie o źródło płyt

Witam

Ile płaciliście za projekt i czy jesteście zadowoleni z tego architekta. Jak możesz to podaj namiary

Gość Gosc123
Czy tynkowaliście ścianki kolankowe i szczyty poddasza a skosy i sufity robiliście z płyt g-k, czy wszystko na poddaszu w regipsach?

Zastanawiam się, czy połączenie w jednym pomieszczeniu tynków cementowo-wapiennych i płyt gipsokartonowych będzie dobrze wyglądać :-?

Aż takiej dużej różnicy nie będzie (o ile flachowcy położą solidnie gładź i ładnie ją zatrą), ale jak chcesz mieć wszystko w "jednym odcieniu", to lepiej robić w jednym materiale.

Ja miałem ten sam problem i nadal nie wiem co będzie lepsze - się okaże; ale z różnych względów kładę (jestem właśnie w trakcie) na całym poddaszu regipsy (tzn. i skosy i ścianki kolankowe i resztę ścian). Długo się z tym tematem męczyłem i w końcu poszedłem na kompromis z jednej i na duże ustępstwa z drugiej - mam nadzieję, że nie będę bardzo żałował.

Kolankową w sumie lepiej i taniej jest otynkować tradycyjnie, ale ja chciałem dodatkowo ocieplić wieniec i styk skosu z pionem i w końcu wybrałem płytę.

Gość Gosc123
Witam!

Raz jeszcze ponawiam moje ogłoszenie.

Mam, bardzo okazyjnie, do sprzedania:

1. porotherm (1 szt.- 3,80 zł)_ około 7 palet

2. membrana dachowa 3-warstwowa (1 szt./75m2- 180zł)_ 6 szt.

3. cagła klinkierowa- Starobrowarna (1 szt.1,20)_ około 6 palet.

Czy temat Punkt 1. i ewentualnie 2. są jeszcze aktualne?

Możesz podać rozmiary tego Porothermu?

Gdzie leży materiał (kwestia transportu)?

Czy tynkowaliście ścianki kolankowe i szczyty poddasza a skosy i sufity robiliście z płyt g-k, czy wszystko na poddaszu w regipsach?

Zastanawiam się, czy połączenie w jednym pomieszczeniu tynków cementowo-wapiennych i płyt gipsokartonowych będzie dobrze wyglądać :-?

Aż takiej dużej różnicy nie będzie (o ile flachowcy położą solidnie gładź i ładnie ją zatrą), ale jak chcesz mieć wszystko w "jednym odcieniu", to lepiej robić w jednym materiale.

Ja miałem ten sam problem i nadal nie wiem co będzie lepsze - się okaże; ale z różnych względów kładę (jestem właśnie w trakcie) na całym poddaszu regipsy (tzn. i skosy i ścianki kolankowe i resztę ścian). Długo się z tym tematem męczyłem i w końcu poszedłem na kompromis z jednej i na duże ustępstwa z drugiej - mam nadzieję, że nie będę bardzo żałował.

Kolankową w sumie lepiej i taniej jest otynkować tradycyjnie, ale ja chciałem dodatkowo ocieplić wieniec i styk skosu z pionem i w końcu wybrałem płytę.

Dzięki za wszystkie wypowiedzi w temacie tynków.

Postanowiłam pozostać przy cementowo-wapiennych. Jeśli będą widoczne różnice na łączeniach materiału, to w "newralgicznych" pomieszczeniach położymy gładź.

Dziś ekipa tynkarska instaluje się na budowie, a od poniedziałku ruszają z robotą.

Okazuje się, że z przydziałem mocy namieszała trochę Enea. Inny przydział widnieje na umowie o przyłączenie do sieci (12kW), inny na umowie o sprzedaż energii (9kW). :roll:

Witam!

Raz jeszcze ponawiam moje ogłoszenie.

Mam, bardzo okazyjnie, do sprzedania:

1. porotherm (1 szt.- 3,80 zł)_ około 7 palet

2. membrana dachowa 3-warstwowa (1 szt./75m2- 180zł)_ 6 szt.

3. cagła klinkierowa- Starobrowarna (1 szt.1,20)_ około 6 palet.

Czy temat Punkt 1. i ewentualnie 2. są jeszcze aktualne?

Możesz podać rozmiary tego Porothermu?

Gdzie leży materiał (kwestia transportu)?

Aktualne! Materiał lezy w Bezrzeczu. Te pustaki ceramiczne to 25.