pecularis 08.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Wieczorkowo witam pecularis, ale przez Ciebie mam ubaw. Czytam Twoje posty i dopiero dotarło do mnie, że przecież kobietką jesteś,a ja Cię do szlifowania scian zachęcałam. Takie fachowe pytania zadajesz, więc .... . Klaus- moje gratulki za znajomość tematu tynków. Rzeczowo, konkretnie, i obrazowo. Tu nie może byc pomyłki-pod nickiem kryje się mężczyzna. pozdrowionka Iwonka Mój mąz miał większy ubaw jak usłyszał, że ze mnie "chłop". Tym bardziej, że mam 158 w kapeluszu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie, U nas jutro albo w poniedziałek złożenie wniosku o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pozwolę sobie powtórzyć ważne pytanie do wszystkich forumowiczów grupy (może ktoś wcześniej nie przeczytał): Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego Marka Jugi? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 08.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 08.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! M3, mam niejasne przeczucie, że to ty będziesz pierwszy !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 08.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam wieczorkiem i składam chociaż spónione ale szczere życzenia dla naszych pań z okazji ich święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.03.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 pozdrawiam piatkowo! i juz mamy weekend i to sloneczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 I kolejne pytanie: Cz ktoś miał okazję korzystać z usług Zakładu Budowlanego IZOLBUD Waldemar Kulbicki? Może ktoś dostał ofertę, sprawdzał dokonania i wiarygodność tej ekipy i właściciela? Wszelkie uwagi, informacje i opinie wskazane! w Mierzynie na Topolowej (od strony Łukasińskiego) stoi dom wybudowany kilka lat temu przez tą firmę - reklama stoi do tej pory. Mieszkają w nim rodzice mojego znajomego z tego co wiem to budowa przebiegała sprawnie i właściciele byli zadowoleni...no ale to było kilka lat temu Pozdrawiam grupę i dziękuję miłym Panom za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 09.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Pozdrawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 09.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam ! Odbieramy właśnie projekt od architekta, w przyszłym tygodniu składamy papiery o PnB i jest to mój pierwszy post na tej grupie - to tyle tytułem przedstawienia się Po ostatniej wizycie na naszej działce ledwie uszliśmy z życiem wydobywając się ostatkiem sił z gliniastego błota. Ciężki sprzęt tamtędy teraz nie przejedzie. Co prawda budowę zaczniemy dopiero najwcześniej za 2 miesiące, ale obawiamy się mokrego lata i by uniezależnić się od aury, chcemy położyć jakąś tymczasową drogę. Wymyśliliśmy wykorzystanie płyt betonowych (jumbo?) 1,5 m x 3 m bo po ich demontażu, poza piaskiem, nie zostanie nam kupa ziemii przemieszanej z gruzem i innym paskudztwem. No i tu pojawia się pytanie: gdzie i za rozsądne pieniądze kupić/wypożyczyć/przyjąć takie płyty ? Czy taki pomysł ktoś już realizował ? Pzdr, KK PS.faktycznie najpierwsz szukaj, potem pytaj, sam już trochę znalazłem - płyty MONhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1593513&highlight=p%B3yty+betonowe#1593513 ale dalej aktualne pytanie o źródło płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 09.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 gdzie sie budujesz,ze takie bloto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam serdecznie, do ubłoconych: przejeżdżając dziś widziałam, że na Szafera (od Wojska Polskiego do ronda) wymieniają chodnik. Przypuszczam, że pewnie dałoby się stare płyty chodnikowe odkupić za cenę gruzu albo i transportu. Dużo tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 09.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam Piękna pogoda na budowanie... mimo błota u mnie mały przestój mieszkanie sprzedaje i juz mnie ch... ra bierze ciągle mam wysprzątene i czekam , bo w każdej chwili ktos może przyjść Może ktoś z waszych znajomych szuka 3 pokojowego w centrum to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 09.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam ! Odbieramy właśnie projekt od architekta, w przyszłym tygodniu składamy papiery o PnB i jest to mój pierwszy post na tej grupie - to tyle tytułem przedstawienia się Po ostatniej wizycie na naszej działce ledwie uszliśmy z życiem wydobywając się ostatkiem sił z gliniastego błota. Ciężki sprzęt tamtędy teraz nie przejedzie. Co prawda budowę zaczniemy dopiero najwcześniej za 2 miesiące, ale obawiamy się mokrego lata i by uniezależnić się od aury, chcemy położyć jakąś tymczasową drogę. Wymyśliliśmy wykorzystanie płyt betonowych (jumbo?) 1,5 m x 3 m bo po ich demontażu, poza piaskiem, nie zostanie nam kupa ziemii przemieszanej z gruzem i innym paskudztwem. No i tu pojawia się pytanie: gdzie i za rozsądne pieniądze kupić/wypożyczyć/przyjąć takie płyty ? Czy taki pomysł ktoś już realizował ? Pzdr, KK PS. faktycznie najpierwsz szukaj, potem pytaj, sam już trochę znalazłem - płyty MON http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1593513&highlight=p%B3yty+betonowe#1593513 ale dalej aktualne pytanie o źródło płyt Witam Ile płaciliście za projekt i czy jesteście zadowoleni z tego architekta. Jak możesz to podaj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie! Stasiek, a Ty gdzie się budujesz? Pod Goleniowem, na trasie na Stepnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy tynkowaliście ścianki kolankowe i szczyty poddasza a skosy i sufity robiliście z płyt g-k, czy wszystko na poddaszu w regipsach? Zastanawiam się, czy połączenie w jednym pomieszczeniu tynków cementowo-wapiennych i płyt gipsokartonowych będzie dobrze wyglądać Aż takiej dużej różnicy nie będzie (o ile flachowcy położą solidnie gładź i ładnie ją zatrą), ale jak chcesz mieć wszystko w "jednym odcieniu", to lepiej robić w jednym materiale. Ja miałem ten sam problem i nadal nie wiem co będzie lepsze - się okaże; ale z różnych względów kładę (jestem właśnie w trakcie) na całym poddaszu regipsy (tzn. i skosy i ścianki kolankowe i resztę ścian). Długo się z tym tematem męczyłem i w końcu poszedłem na kompromis z jednej i na duże ustępstwa z drugiej - mam nadzieję, że nie będę bardzo żałował. Kolankową w sumie lepiej i taniej jest otynkować tradycyjnie, ale ja chciałem dodatkowo ocieplić wieniec i styk skosu z pionem i w końcu wybrałem płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 09.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam! Raz jeszcze ponawiam moje ogłoszenie. Mam, bardzo okazyjnie, do sprzedania: 1. porotherm (1 szt.- 3,80 zł)_ około 7 palet 2. membrana dachowa 3-warstwowa (1 szt./75m2- 180zł)_ 6 szt. 3. cagła klinkierowa- Starobrowarna (1 szt.1,20)_ około 6 palet. Czy temat Punkt 1. i ewentualnie 2. są jeszcze aktualne? Możesz podać rozmiary tego Porothermu? Gdzie leży materiał (kwestia transportu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy tynkowaliście ścianki kolankowe i szczyty poddasza a skosy i sufity robiliście z płyt g-k, czy wszystko na poddaszu w regipsach? Zastanawiam się, czy połączenie w jednym pomieszczeniu tynków cementowo-wapiennych i płyt gipsokartonowych będzie dobrze wyglądać Aż takiej dużej różnicy nie będzie (o ile flachowcy położą solidnie gładź i ładnie ją zatrą), ale jak chcesz mieć wszystko w "jednym odcieniu", to lepiej robić w jednym materiale. Ja miałem ten sam problem i nadal nie wiem co będzie lepsze - się okaże; ale z różnych względów kładę (jestem właśnie w trakcie) na całym poddaszu regipsy (tzn. i skosy i ścianki kolankowe i resztę ścian). Długo się z tym tematem męczyłem i w końcu poszedłem na kompromis z jednej i na duże ustępstwa z drugiej - mam nadzieję, że nie będę bardzo żałował. Kolankową w sumie lepiej i taniej jest otynkować tradycyjnie, ale ja chciałem dodatkowo ocieplić wieniec i styk skosu z pionem i w końcu wybrałem płytę. Dzięki za wszystkie wypowiedzi w temacie tynków. Postanowiłam pozostać przy cementowo-wapiennych. Jeśli będą widoczne różnice na łączeniach materiału, to w "newralgicznych" pomieszczeniach położymy gładź. Dziś ekipa tynkarska instaluje się na budowie, a od poniedziałku ruszają z robotą. Okazuje się, że z przydziałem mocy namieszała trochę Enea. Inny przydział widnieje na umowie o przyłączenie do sieci (12kW), inny na umowie o sprzedaż energii (9kW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 09.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam! Raz jeszcze ponawiam moje ogłoszenie. Mam, bardzo okazyjnie, do sprzedania: 1. porotherm (1 szt.- 3,80 zł)_ około 7 palet 2. membrana dachowa 3-warstwowa (1 szt./75m2- 180zł)_ 6 szt. 3. cagła klinkierowa- Starobrowarna (1 szt.1,20)_ około 6 palet. Czy temat Punkt 1. i ewentualnie 2. są jeszcze aktualne? Możesz podać rozmiary tego Porothermu? Gdzie leży materiał (kwestia transportu)? Aktualne! Materiał lezy w Bezrzeczu. Te pustaki ceramiczne to 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts