Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Byłam na zebraniu w Gminie w sprawie drogi. Rozbawiło mnie nieprzygotowanie przedstawiciela gminy do tematu. Są skłonni dać 50% kwoty drogi. Bez względu na to czy zdecydujemy się robić 300m czy 4 km. Zaproponowałam aby zrobili więc sami pierwsze 2 km a z resztą poczekamy na lepsze wiatry, ale odpowiedz była, że tak nie można. Farsa.

A, i jeszcze powiedziano nam, że to jest gest pomocy ze strony gminy, ciekawam kto jest zarządcą tej drogi.

Rozumiem ze chodzi o drogi wewnetrzne i chodzi o drogi do tego regionu gdzie sa juz wybudowane domki. A czy mowione jak ma byc wykonana ta droga.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Polecam artykuł "Przerażające wzrosty cen domów"

http://mojefinanse.interia.pl/news?inf=880701

Ciekaw jestem waszych opinii - jak to jest z zakupem materiałów w naszej okolicy?

Czy faktycznie opłaca się szukać 20 - 50 km od Szczecina?

Robert.

Rzeczywiście jak sie to czyta to włosy stają dęba :o :evil: .

Ciekawe czy gdyby zalegalizowano pracę dla robotników ze wschodu, to ostudziło by to ten boom cenowy?

53*28'42''N 14*33'19''E :wink:

No jasne, że też od razu o tej działce nie pomyślałam! :wink:

Wiem gdzie się budujesz. W tej okolicy wszędzie tylko glina i iły. Zwróc uwagę (konstruktor) na fundamenty, bo to grunty niestabilne i wymagają innego podejścia, chociaż zauważyłam, że nie każdy się tym przejmuje.

Pozdrawiam - Niezbyt-Odległa-Sąsiadka.

Witam wszystkich jestem z okolic szczecina pracuje w tej branzy i znam troche firm które oferuja rózne materialy budowlane w rozsadnych cenach jezeli bede mogl pomoc to sluze pomoca budowy z okolic MIERZYNA LUBIESZYNA DOLUJ DOBRA WOLCZKOWO BEZRZECZE RZEDZINY itp.

Iwonka i Adaś,

dzwoniłam do tartaku w Pucicach. Worek kory kosztuje 3 zł. , trzeba sobie samemu zgrabić. No i trzeba mieć szczęście, żeby ta kora była, bo ludziska przyjeżdżajom z przyczepkami i grabiom i grabiom :wink: na maksa :roll: , buuu :cry: .

Chyba zacznę obdzwaniać leśniczówki, albo szkółki leśne

:roll: .

Pozdrawiam.

julieta :o :o :o nawet by mi do głowy nie przyszło, że to teraz taki towar deficytowy. Jeżeli chodzi o moje szczęście to chyba je mam - na imie mu Adaś, poprosiłam, żeby mi przywiózł kore z tartaku i przywiózl kilka worków. :D Tylko to było w ubiegłym roku :-? . Czy w tym roku szczęście mi dopisze? :wink: Ja potrzebuję chociaż jedna przyczepe tej kory.

Witam,

twoja znajoma też tak ma :wink: , ale mi położyli na tyle dobrze, że nic się nie dzieje :wink:

poza tym nie bardzo rozumiem problem: Maggie jesli planujesz gładzie,to nie będzie róznicy między płytą a nie-płytą, jesli natomiast bedą to szorstkie tynki cementowo-wapienne, to różnica wyjdzie na pewno, ale trzeba się zastanowić, czy jest to wada, czy mozna zadziałac kolorem, a może będa tam same szafy?.....

pozdrawiam z Doliny Radości (kto wie, gdzie to jest 8) ?)

Witaj Delfiku, :D jakże mogłabym zapomnieć, faktycznie też u Ciebie zastosowano taką technologię (nawet przyglądałam się Twoim ścianom).

Mi jednak utkwił ten zły przykład z płytami.

Z "barwy" Twojego postu wynika, że szczęśliwa jesteś w tej Dolinie Radości (zgadłam?). Jadąc do siebie na działkę, zawsze spoglądam w Twoją ulicę i wzdycham, że ja, niestety jeszcze musze poczekać na przeprowadzkę.

Kiedy wpadniesz do Zielonej Chatki?

Ucałuj chłopców i Roberta.

O to widzę, że się znamy z widzenia. Dostarczam fa z Top Plantu. Jakiż ten Szczecin mały i okolice też :D :D :D

Witojcie!

Czytałam posty i chcę Was opiórkać...nie wszystkich oczywiście a tych, którzy nie chca pary puścić....Ala tez prosiła o linka do listy wykonawców i cisza...chytrusy...pomóżcie bo nie wiem qurka gdzie mam te schody zamówić...

z wiosennym pozdrowieniem....gruśka

Rzeczywiście ta lista to jakaś chyba bardzo tajna jest i dla bardzo wąskiego grona. Wydawało mi się, że poprzez to forum możemy sobie pomóc. A tak wygląda to w ten sposób, że działa jakiś "tajemny układ" :wink:, no i "nowi" nie maja na co liczyć. :cry: No cóż damy radę i bez tego.

Witojcie!

Czytałam posty i chcę Was opiórkać...nie wszystkich oczywiście a tych, którzy nie chca pary puścić....Ala tez prosiła o linka do listy wykonawców i cisza...chytrusy...pomóżcie bo nie wiem qurka gdzie mam te schody zamówić...

z wiosennym pozdrowieniem....gruśka

Rzeczywiście ta lista to jakaś chyba bardzo tajna jest i dla bardzo wąskiego grona. Wydawało mi się, że poprzez to forum możemy sobie pomóc. A tak wygląda to w ten sposób, że działa jakiś "tajemny układ" :wink:, no i "nowi" nie maja na co liczyć. :cry: No cóż damy radę i bez tego.

nie dramatyzujmy...tylu nowych sie ostatnio pojawiło, że ja już nawet nie próbuje nicków pamietać :wink:

Al list do Klausa napisaliście? On po takim liście dopisze was do listy mailingowej i, z tego co pamiętam, będzie rozsyłał listę raz na tydzien lub miesiąc.