Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Zaczełam budowe w Wąwelnicy(za Dołujami), niestety jako jedna z pierwszych w tym miejscu i mam straszny problem z droga dojazdową do działk i(jakieś 100 metrów). Teren jest gliniasty, nie pzepuszcza wody i delikatnie mówiąc zamiast drogi mamy spore bagienko. Potrzebuję czegokolwiek na utwardzenie tego, niestety firmy zajmujące się takimi pracami chcą ok. 6tysięcy (jakby to powiedziec , byłyby to pieniadze wżucone w błoto). Dla mnie to zbyt wiele.

Rozpaczliwie szukam czegoś co by sie nadawało (gruz, tłuczen z odzysku, niesort, beton z recyklingu czy inny rozkrusz) i kosztowało by znacznie mniej. Może ktoś z Was jest w stanie mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

rolety aluminiowe? proszę bardzo:

28.12.10-50.39 Zewnętrzne osłony okienne i drzwiowe pozostałe, i ich części

co do listwy to już problem, bo może być z aluminium, platiku lub stali ocynkowanej i trudno znaleźć :( łatwiej chyba zrezygnować z tych kilkudziesięciu złotych niż się użerać z US.

ew. 28.11.23-63.19 Elementy budowlane z kształtowników stalowych, pozostałe

dzięki, dzięki, dzięki!!! :D

nie wiem jak u Ciebie na fakturze jest napisane ale ja mam wpisane rolety jako całość :roll: bez rozbicia na poszczególne elementy :roll:

u mnie mój "rewelacyjny" :evil: dostawca rolet nie uznał za stosowne umieścić kodu PKWiU bo wpisał w jednej pozycji i rolety, i montaż :D znalezione w sieci :D

Ale czy wtedy nie masz vat-u 7%? ( z powodu tego ze do materiału był montaż).

Ja tak mialam z oknami, poczatkowo nie zauwazylam i spokojnie sobie do rozliczenia wpisalam okna. Podsumowanie zaczelo mi sie nie zgadzac ( vat do brutto) i zauwazylam ze w oknach byl vat 7% bo bralismy z montazem.

Budujący z BK !! - czym planujecie zabezpieczyć cokół (50cm) ściany z BK ?

Ja plytkami klinikierowymi takimi samymi kolorystycznie jak wykonczenie z cegly klinkierowej na kominie i ogrodzenie

Chodzi mi o zabezpieczenie przed wilgocią :oops: czyli 50 cm ściany nad ścianą fundamentową.

O ile jest to ta pozycja to ja mam podane Ceresit CT 17

Ja plytkami klinikierowymi takimi samymi kolorystycznie jak wykonczenie z cegly klinkierowej na kominie i ogrodzenie

Chodzi mi o zabezpieczenie przed wilgocią :oops: czyli 50 cm ściany nad ścianą fundamentową.

u mnie jest styropian na to siatka z klejem i na to wszystko dysperbit

witam wszystkich!

u mnie jest styropian na to siatka z klejem i na to wszystko dysperbit

witam wszystkich!

Ten dyspeperbit to ten sam co na bloczki fund . i tez 2 razy

dybry wiczór KTOŚ wczoraj poszukiwał korę na działke a ja dzis jadąc ulicą od wiosennej ze strony castoramy do przejazdu kolejowego i przed przejazdem w prawo za warsztatem kowalskim co jest miedzy torami natrafiłem na kupe KORY KTÓRĄ zrzucili kierowcy z tirów bo tam przywozili drzewo na wagony Podejrzewam ze ta kora jest niczyja i można sie do niej uśmiechnac

dybry wiczór KTOŚ wczoraj poszukiwał korę na działke a ja dzis jadąc ulicą od wiosennej ze strony castoramy do przejazdu kolejowego i przed przejazdem w prawo za warsztatem kowalskim co jest miedzy torami natrafiłem na kupe KORY KTÓRĄ zrzucili kierowcy z tirów bo tam przywozili drzewo na wagony Podejrzewam ze ta kora jest niczyja i można sie do niej uśmiechnac

Kombi, ale okazja, tylko sama sobie tej kory na plecach nie przyniose, a moj mężuś puka sie w czolo i stwierdza,że i tak mi bedzie za malo, więc mam sobie odpuscic. :(

chyba mi tu kogoś brakuje...Teska...gdzie się podziewasz sąsiadko? Na Tobie to ja zawsze jak na Zawiszy.... :)

Witaj gruśka,

Twoja sasiadka Teska ma problem z netem i komputerem,więc okno na swiat ma chwilowo zamkniete.

Ale jest nadzieja,że może juz niedlugo dokona stosownego zakupu (chyba to będzie laptop), więc może już niedługo ją "zobaczymy"

pozdrawiam

kupilam....stacjonarny :lol: :lol: