Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, że powtarzam się z pytaniem, ale poprosze o namiary na szkółki lub inne rajskie ogrody sprzedające sosenki i inne iglaczki i drzewka lisciaste!

Delf, zajrzyj na strone ogrodu dendrologicznego w Przelewicach (do ściągnięcia cennik na 2007r.), napewno warto po krzaczki do Smętowic, Sokolników i w Dobrzycach też jest jakas szkółka. W necie napewno znajdziesz namiarki. 12-13 maj na Wałach odbędzie się także cykliczny kiermasz "Pamiętajmy o ogrodach", więc napewno tam też będzie warto wpaść. Otworzyli również po przerie zimowej cetrum ogrodnicze Ogród pod wierzbami, wiec jak zajrzysz tam to juz bedziesz mialamdo mnie blisko :wink:

Tam zaczynaja zwozic krzaczki, wiec jest swieży "towar". co do cen to zero orientacji z mojej strony. Wstąp takze do Bagrasu na kolumba, dzisiaj widziałam u nich jakies swieże krzaczki (tak przelotem wracajac do domu).

No, to chyba na ten tydzien Ci wystarczy. :D

I jeszcze podłączę sie pod pytanie Didi, tylko odnośnie innego szczepienia: chodzi o pneumokoki i meningokoki - szczepicie dzieciaczki przeciwko temu? macie jakieś informacje?

Co do wszelkiego rodzaju szczepień to ja raczej nie panikuje. Jak mi lekarz sam powie, że trzeba zaszczepić to szczepimy, ale sama raczej nic nie wymyślam. :D

pozdrowionka

Iwonka.

jolly- gratulacje i szczęścia życzę. Kiedy ta magiczna data ślubu?

a teraz podziele sie czymś, co mnie dzisiaj bardzo rozbawiło.

Byłam wczoraj ze swoimi dziecmi w Castoramie w celu zapoznania się z ofertą farb i kolorów, które wystepuja u różnych producentów.

Ponieważ wielkimi krokami zbliżamy sie do malowania ścian naszego domku, wiec moje dziewczynki miały sobie same wybrac kolor swojego pokoju.

Podumaliśmy, obejrzeliśmy, zabralismy tez foldery z próbkami kolorów i pojechaliśmy do domu.

Dzisiaj moj mąz odbiera młodsza z przedszkola i oczy rozdziawia.

Wyobraźcie sobie, że nasza Ewcia przemyciła rano te foldery z kolorami i przyniosla do przedszkola, zeby sobie wybrac w końcu ten kolor. Oczywiście wybierala razem ze swoja pania, która tez się będzie przeprowadzac. No i co sobie te Panie pomyślały?

Jutro pewnie sie dowiem, bo ja prowadzę Ewcię do przedszkola. :oops: