trobe 20.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz będę mówic głośno! UWAGA!!!!!!! BARDZO PILNIE POSZUKUJĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY MÓGŁBY ROZEBRAC I NA NOWO WYMUROWAC 1,5 METRA KOMINA. . Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE. Może ktoś coś słyszał (jakiś malutki, niezaplanowany przestoik, który można spożytkowac? ). Baaardzo będę zobowiązana za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to? Nie, nie potwierdzę. Przecież nie zostawisz "gołego" styropianu, tylko pokryjesz klejem, siatką i tynkiem, więc nie będzie miał kontaktu z powietrzem w garażu i oparami. Nota bene, chyba nie zamierzasz tam składowac zbiorników z benzyną "na czarną godzinę", jak za dawnych czasów, kiedy każdy garaż był składzikiem zapasów a co trzecia piwnica bimbrownią. Zapytałem bo usłyszłaem takie opinie. Co do wykorzystania garażu to zamierzam go wykorzystać częściowo jako pomieszczenie warsztatowe i pewnie bedę trzymał tam rózne specyfiki - bimbru nie przewiduję -typu, smary, kleje, oleje, rozpuszczalnik, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 M3 - ale wszystkie chemikaliabedziesz mial zamknietea dodatkowo wentylacje wiec nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz będę mówic głośno! UWAGA!!!!!!! BARDZO PILNIE POSZUKUJĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY MÓGŁBY ROZEBRAC I NA NOWO WYMUROWAC 1,5 METRA KOMINA. . Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE. Może ktoś coś słyszał (jakiś malutki, niezaplanowany przestoik, który można spożytkowac? ). Baaardzo będę zobowiązana za informacje. trobe, ale sprecyzuj, co znaczy "komin przecieka"? cieknie ci obróbka dachowa komina? bo nie sądzę, że deszczówka wpada do środka komina i wycieka na zewnątrz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pytanie: czy mozna ocieplać ściany garazu sytropianem? Z tego co słyszałem to w pomieszczeniach gdzie będą opary benzyn, rozpuszczalników nie powinno się stosować styropianu bo się rozpuści. Potwierdzicie to? Nie, nie potwierdzę. Przecież nie zostawisz "gołego" styropianu, tylko pokryjesz klejem, siatką i tynkiem, więc nie będzie miał kontaktu z powietrzem w garażu i oparami. Nota bene, chyba nie zamierzasz tam składowac zbiorników z benzyną "na czarną godzinę", jak za dawnych czasów, kiedy każdy garaż był składzikiem zapasów a co trzecia piwnica bimbrownią. Zapytałem bo usłyszłaem takie opinie. Co do wykorzystania garażu to zamierzam go wykorzystać częściowo jako pomieszczenie warsztatowe i pewnie bedę trzymał tam rózne specyfiki - bimbru nie przewiduję -typu, smary, kleje, oleje, rozpuszczalnik, itp. A skad wiesz czy bimbru nie przewidujasz a jak rzadzacy wprowadza prohibicje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bodekku, Ty masz namiary na różnych speców. Może plącze Ci się gdzieś w pamięci jakiś namiar na dobrą wróżkę w postaci murarza, który mógłby poświęcic dzień - dwa na poprawkę mojego komina? Rusz szarymi komórkami please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A skad wiesz czy bimbru nie przewidujasz a jak rzadzacy wprowadza prohibicje hie hie hie, ja mam taki stryszek, że w razie czego schowa się tam aparaturę do produkcji .....eee...... wina z ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bodekku, Ty masz namiary na różnych speców. Może plącze Ci się gdzieś w pamięci jakiś namiar na dobrą wróżkę w postaci murarza, który mógłby poświęcic dzień - dwa na poprawkę mojego komina? Rusz szarymi komórkami please! trobe - jak wiesz u mnie murarze to tylko fundament dziubali ale podumam - może coś mi wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 20.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A skad wiesz czy bimbru nie przewidujasz a jak rzadzacy wprowadza prohibicje hie hie hie, ja mam taki stryszek, że w razie czego schowa się tam aparaturę do produkcji .....eee...... wina z ziemniaków U mnie tez strych zostanie na czarna godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Teraz będę mówic głośno! UWAGA!!!!!!! BARDZO PILNIE POSZUKUJĘ CZŁOWIEKA, KTÓRY MÓGŁBY ROZEBRAC I NA NOWO WYMUROWAC 1,5 METRA KOMINA. . Niestety, ekipa którą wyrzuciłłam latem 2006 (opisana na liście rankingowe ekipa monsieura Liszki) zostawiła mi kiks w postaci przeciekającego komina. Jestem na etapie zakładania płyt gipsowo - kartonowych na poddaszu i, niestety, muszę pilnie rozwalac komin, bo leje się KOSZMARNIE. Może ktoś coś słyszał (jakiś malutki, niezaplanowany przestoik, który można spożytkowac? ). Baaardzo będę zobowiązana za informacje. trobe, ale sprecyzuj, co znaczy "komin przecieka"? cieknie ci obróbka dachowa komina? bo nie sądzę, że deszczówka wpada do środka komina i wycieka na zewnątrz..... Niestety, cały komin jest mokry do 2, 5 m długości (w tym metr na poziomie poddasza) . Właśnie tak zacieka - od góry, przez cegłę i spoiny. Obróbki blacharskie były już wcześniej poprawiane przez pana, który naprawiał cały dach ale mokry komin "objawił się" dopiero po ostatnich deszczach. Myślę, że jest to efektem zbirowego matołectwa - inwestora (cholera, akurat tego tematu nie rozgryzałam przed zakupem materiału, więc kupiłam jedyną dostępną wówczas cegłę klinkierową), kierownika budowy (oczywiście nawet nie zauważył, że powinno się użyc cegły klinkierowej pełnej, na dodatek moje uwagi, że komin jest fatalnie wymurowany po prostu ocenił, jako marudzenie), no i oczywiście debilnej, pijackiej, niesłownej, partackiej ..... ekipy oszustów - budowlańców, typowych fachofcóff. W tym wszystkim sama czuję się najmniej winna, bo czy ja naprawdę muszę byc mądrzejsza od kierownika budowy? (Nie po raz pierwszy, zresztą.) Trochę mam już dośc tego drugiego fakultetu, poza tym męczy mnie, że muszę kontrolowac człowieka, który miał byc moją podporą w budowaniu. To jest moim najmniejszym zmartwieniem. Najważniejsze, że nie mogę kontynuowac robót, dopóki komin nie będzie poprawiony, a dokształciłam się w temacie i, niestety, tylko wymurowanie komina na nowo ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.03.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Bodekku, Ty masz namiary na różnych speców. Może plącze Ci się gdzieś w pamięci jakiś namiar na dobrą wróżkę w postaci murarza, który mógłby poświęcic dzień - dwa na poprawkę mojego komina? Rusz szarymi komórkami please! trobe - jak wiesz u mnie murarze to tylko fundament dziubali ale podumam - może coś mi wpadnie No cóż, mam nadzieję że coś wymyślisz. Dziękuję za dobre intencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 20.03.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 I jeszcze podłączę sie pod pytanie Didi, tylko odnośnie innego szczepienia: chodzi o pneumokoki i meningokoki - szczepicie dzieciaczki przeciwko temu? macie jakieś informacje? ja obie córki szczepiłam jesienią na pneumokoki i za parę dni idziemy na drugie szczepienie meningokoki(chyba to) - tą drugą szczepionkę kupujemy w Niemczech, bo nasza pediatra mówiła, że ta niemiecka jest lepsza jolly gratulacje no i oczywiście witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.03.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam, słyszeliście - na Bezrzeczu bombę wykopali . Ewakuowali okolicę, w tym przedszkole mojego dziecka Policja wywaliła mi ekipę z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 21.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wtorkowo S.P. to Ty masz takiego małego łobuza jak ja... mój też ma 10 miesięcy Ano mam takiego łobuziaka na specjalne zamówienie. Tylko ja mam niezły rozrzut w tych dzieciach. . Starrszy ma 13 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.03.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam! No i pada śnieg. Więc znowu wyciągnęłam kozaki z pawlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 21.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam Czytajac takie artykuly czlowieka krew zalewa. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4001811.html Takie artykuly tylko napedzaja ogolna panike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 21.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Nienawidzę takiej pogody, szczególnie tu na wsi, gdy nie mogę wydostać się suchą stopą z osiedla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 21.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam wszystkich! no kurcze wspolczuje Tobie z tym kominem...na takim etapie - wiem cos na ten temat - mimo wszystko trzymam kciuki... krzyspx - daj spokoj w tym wieku to nie ma czym sie chwalic: stara panna i w koncu ktos sie zlitowal i ja sobie wzial.... od soboty ma byc ocieplenie, wiec prosze nie straszyc tym sniegiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 21.03.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 BrytaCzy ktos z Was zna firme FGN robi wentylacje i ogrzewania Witam ! My wybraliśmy ich na projektanta i wykonawcę powyższego. Właśnie podpisujemy umowę. Rozmawialiśmy z ich wcześniejszymi klientami, do których nam dali telefony. Ci byli zadowoleni. Zdecydowaliśmy, że im zaufamy. A swoją drogą, to jest wiele firm na rynku oferujących wentylację z rekuperacją za stosunkowo małe pieniądze (np.: różne Bartosze, czy Dospele), ale gdy pytałem się o połączenie tego z ogrzewaniem to już wysiadali, nie mówiąc o sterowaniu ciepłem w niezależnych strefach. W zasadzie wytypowałem 2, czyli firmy FGN i Polski Komfort. Obydwie realizują prace na terenie kraju, PK wygląda na większy, ale FGN ma siedzibę w Szczecinie, Ot, taki patriotyzm lokalny i wyrachowanie zarazem. W razie problemów, tfu.., tfu.., będę miał bliżej do siedziby firmy. Pzdr, KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts