Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Bryta

Czy ktos z Was zna firme FGN robi wentylacje i ogrzewania

Witam !

My wybraliśmy ich na projektanta i wykonawcę powyższego. Właśnie podpisujemy umowę. Rozmawialiśmy z ich wcześniejszymi klientami, do których nam dali telefony. Ci byli zadowoleni. Zdecydowaliśmy, że im zaufamy.

A swoją drogą, to jest wiele firm na rynku oferujących wentylację z rekuperacją za stosunkowo małe pieniądze (np.: różne Bartosze, czy Dospele), ale gdy pytałem się o połączenie tego z ogrzewaniem to już wysiadali, nie mówiąc o sterowaniu ciepłem w niezależnych strefach. W zasadzie wytypowałem 2, czyli firmy FGN i Polski Komfort. Obydwie realizują prace na terenie kraju, PK wygląda na większy, ale FGN ma siedzibę w Szczecinie, Ot, taki patriotyzm lokalny i wyrachowanie zarazem. W razie problemów, tfu.., tfu.., będę miał bliżej do siedziby firmy.

Pzdr, KK

Czy mogla bym Ciebie prosic (jak juz montaz przeprowadza ) o twoja opinie czy to dobrzy fachowcy :lol: Bardzo mi na tym zalezy :D

Kurcze, jak się słyszy co dzieje się w branży budowlanej, to ja zrobiłam ruch w dobrym momencie. Teraz w życiu nie wybudowałabym domu, przy takich cenach.

chyba wiekszosc tak mysli.....ostatni normalny moment wtedy był.....

Witam,

najbardziej to mi żal dużej ulgi budowlanej :cry: .

Jedyne pocieszenie, że i ceny mieszkań idą w górę. Więc sprzedając mieszkanie, żeby sfinansować część kosztów budowy domu pewnie nie traci się tak na podwyżkach materiałów.

Gość Gosc123
Witam

Jestemz ze Szczecina mam pytanie

Czy za 100.000 postaie stan surowy bez robocizny (160m2 uzyt.)

Moim zdaniem będzie z tej budowy tyle co z dzisiejszego pierwszego dnia wiosny... Przyjąłem ogólnie, że chodzi o stan surowy otwarty, bez piwnicy...

Z mojego doświadczenia wynika, że przy dzisiejszych cenach - nie ma szans...

Dla przykładu materiały na bud. gosp. o powierzchni ok. 60 m2 to przy dobrych układach min. 18-20 tys. PLN...

Witam

Ja przy takiej powierzchni jak zmieszcze sie w 160-170 to bede szczesliwa

Ja założyłem 1 tys zł/m2 stan surowy zamkniety + koszt zakupu działki + uzbrojenie. Wszystko wskazuję że ledwo bo ledwo ale się uda.

Więc te 100 tys - może było by relane ale gdybyś sam budował.

Pilne, potrzebuje namiary na wszelkich koparkowo-spychaczowych dzialajacych na prawobrzezu i w okolicy. Potrzebuje przerzucic troche piachu, a wszyscy mi terminy podaja na za dwa tygodnie najwczesniej :/

A swoja droga piekna zima tej wiosny. Pojechalem dzisiaj na moment na budowe i nawet zdjec nie zrobilem taka sniezyca mnie zastala.

Witam

Ja wyliczylem sobie mniej wiecej 100-120tys. za materialy na dom o powierzchni 135m2. Mysle, ze sie uda, ale czesc materialow organizuje "okazyjnie" poprzez rodzine i znajomych krolika. Na twoim miejscu nie bralbym kwoty 100tys. jako wyjsciowej, bo mozesz sie mocno rozczarowac. No i wszystko zalezy kiedy zaczniesz, bo czym pozniej, tym ceny beda wyzsze.

Bryta

zamiast cytatów: wentylacja i ogrzewanie - FGN

Oczywiście, że nie omieszkam, ale trochę poczekasz. Przy dobrych wiatrach wejdą dopiero na przełomie sierpnia/września.

Pzdr, KK

PS. Dwie godziny temu klepnęliśmy umowę. Na razie tylko mam tyle uwag, że jakieś drobiazgi do poprawki w projekcie sam znalazłem. Nie ma to, jak rosyjska klasyka z początków XX wieku: Kontrola podstawą zaufania.

Bryta

zamiast cytatów: wentylacja i ogrzewanie - FGN

Oczywiście, że nie omieszkam, ale trochę poczekasz. Przy dobrych wiatrach wejdą dopiero na przełomie sierpnia/września.

Pzdr, KK

PS. Dwie godziny temu klepnęliśmy umowę. Na razie tylko mam tyle uwag, że jakieś drobiazgi do poprawki w projekcie sam znalazłem. Nie ma to, jak rosyjska klasyka z początków XX wieku: Kontrola podstawą zaufania.

Robisz u nich ogrzewanie czy wentylacje . Czy extra trzeba u nich placic za projekt i czy daja rabaty :lol:

Witam "wiosennie" :wink:

Bryta wg jakiego projektu Ty budujesz bo jakaś skleroza mnie dopadła :lol: :lol: :lol:

Witam wtorkowo :)

S.P. to Ty masz takiego małego łobuza jak ja... mój też ma 10 miesięcy :D

Ano mam takiego łobuziaka na specjalne zamówienie. Tylko ja mam niezły rozrzut w tych dzieciach. :lol: . Starrszy ma 13 lat.

Między moimi jest 3 lata różnicy i jedno i drugie majowe :D